Ana SayfaSağlıkDuruş Bozukluğu İçin Bu 4 Maddeyi Uygulayın

Duruş Bozukluğu İçin Bu 4 Maddeyi Uygulayın

1-Hareket Edin

Uzun süre masa başında oturduğunuz bir işte mi çalışıyorsunuz? O halde yapmanız gereken yarım saatte bir yerinizden kalkıp biraz yürümek veya oturduğunuz yerde sırtınızı esnetmek. Kan dolaşımınızı hızlandırmanız ağrılarınıza iyi gelecek.

 
2-Nefes Pratikleri Yapın

Doğru nefes almanın, fazla kilolardan kurtulmaktan geç yaşlanmaya pek çok yönden bedenimize yararı oldukça fazla. Gerçekten derin nefes alabilmek için, omurganın uygun bir şekilde hizalanması gerekiyor. Çünkü kaburgalarınız nefes kaslarınızla birlikte hareket eder. Bu yüzden diyafram nefesi, doğru duruşu desteklemesi bakımından kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir konu.

 
3-Gerinin

Boyun kasları gergin olduğu zaman kambur durmaya yol açarlar. Bunun için gerinmek yararlı olacaktır. Parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin ve kafatasının tabanına yerleştirin. Dirseklerinizi geriye doğru çekip yukarı bakarken gerinin. Bu esnada derin nefes almayı unutma.

 
4-Doğru Yastığı Seçin

Yanlış yastık boyun ağrısına ve dolayısıyla duruş bozukluğuna yol açıyor. Uyku pozisyonunuza uygun yastık tipi seçerek bunun önüne geçebilirsiniz. Ayrıca yastığınızın çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat etmelisiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI