Ana SayfaSağlıkDomuz Gribine Bu Besinlerle Direnin

Domuz Gribine Bu Besinlerle Direnin

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, domuz gribine karşı beslenmenin şifrelerini verdi.

Domuz gribi için doğal yöntemler:

Bakterilerden suyla kurtulun;
Kış aylarında çoğumuz sadece susadığımız zaman su içiyoruz oysa zararlı maddelerin ve bakterilerin vücuttan atılabilmesi için günde 2 litre su içmek çok önemli.

Kefir tüketin;
Kefir deyince pek çok kişi yüzünü ekşitiyor ama siz siz olun kefire sofranızda mutlaka yer verin. Kefir ve yoğurt içeriklerindeki yararlı bakteriler sayesinde vücut direncini artırıp hastalıklara karşı koruyor.

Soğan ve Sarımsak gibi bağışıklık sağlayan yiyecekler tüketin;
Soğan ve sarımsak başlı başına doğal birer antioksidan kaynağı. Kış aylarında gribe karşı vücudun 
bağışıklığın artmasında çok önemli rol üstleniyor. İş hayatı ve sosyal ortamlarda kötü kokabileceğinden çekinip soğan, sarımsak yemekten vazgeçmeyin. Haftada iki gün de kurubaklagil tüketin.

Eti yeşillklerle yiyin;
Et ve yumurta gibi kaliteli proteinler bağışıklığı artırmak için çok önemli ama bu işlevlerini yerine getirebilmeleri için mutlaka yeşillik, tam tahıllı ekmek gibi besinlerle tüketilmesi gerekiyor.

E vitamini tüketin;
Yemekleri hazırlarken kullanılan bitkisel yağlar önemli bir antioksidan olan E vitaminini bol miktarda içeriyor. Sebze yemeklerini pişirirken bir kilo sebze için yarım çay bardağı bitkisel yağ kullanın, salatalara da en az bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin.

Kuru yemiş önemi;
Omega 3’ten zengin ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler hem ara öğün için ideal hem de bağışıklığı kuvvetlendirmeye destek oluyor.

Her gün sebze meyve;
Her gün mutlaka mevsim sebzeleri ve meyvelerinden düzenli tüketmeye dikkat edin. Günde toplam 5 ila 7 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Ama bundan kasıt, kocaman kocaman tabaklar hazırlamak değil! Örneğin gün içinde bir portakal, bir elma, bir salata, bir miktar pişmiş sebze, zeytinyağlı gibi besinlerle gerekli olan direnç kazanılabiliyor.

C vitamini önemi;
C vitamini son derece önemli bir antioksidan. Proteinlerin emiliminden serbest radikallerin vücuttan atılmasına kadar bağışıklık sistemi için çok önemli. Narenciyeler, kivi, taze tüketilen yeşillikler C vitamini bakımında oldukça zengin.

Baharatlar;
Baharatların enfeksiyon hastalıklarından öksürüğe ve bağışıklığı güçlendirmeye dek pek çok faydası bulunuyor. Kış aylarında yemekleri baharatla tatlandırırken vücut direncinizi artırabilirsiniz. Özellikle taze veya kuru zencefili yemeklerinize, bitki çaylarınıza eklemeyi unutmayın, gribe karşı önleminizi alın.

Balık tüketin;
Domuz gribine karşı balık sezonunu iyi değerlendirin ve haftada iki kez mutlaka balık tüketin. Balık hem gribe karşı koruyor hem de grip olduktan sonra iyileşmeye katkı sağlıyor. Ancak kızartma değil fırında ya da buğulama yapın.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI