Ana SayfaRöportajDoğru Nefes Alarak Hayatınızı Değiştirin

Doğru Nefes Alarak Hayatınızı Değiştirin

Ok atar gibi düşünün.  Nefes alırken ok’u geriyor gibi, nefes veriyorken de ok’u atıyormuş gibi düşünün. 

Uzun zamandır herkesten duyduğum ve gerçek huzuru bulabilmenize yardımcı olacak aktivitelerden biri doğru nefes almak. “Sanki nefes almıyor muyuz? Nefes terapisi de nedir?” diyenler varsa, işin uzmanı Tuğçe Sabaz bu konuda bizi fazlasıyla aydınlattı.

Nefes neden bu kadar önemli? Yaşamak için zaten nefes alıp veriyoruz. Doğru nefes derken tam olarak neyi kastediyorsun?
İlk olarak nefes almayı bırakırsak yaşamımız da biter değil mi? Doğduğumuz anda yaptığımız ilk eylem nefes almak. Dünyayla bağlantımız. Nefes yaşamımızda canlı ve  de enerjik hissetmemizi sağlıyor.
 Aynı bir döngü gibi; alıyoruz, veriyoruz, alıyoruz, veriyoruz.  Arada 1 saniye bile duraksama olmuyor.  Akciğerlerimizin tam altında bulunan diyafram kasımız biz nefes aldığımızda aşağıya kubbe gibi açılarak tam kapasiteyle nefes almamızı sağlıyor. Ancak ne zaman korktuğumuzda, sinirlendiğimizde endişelendiğimizde, yani ne zaman tatsız duygular hissetsek hep nefesimizi tutuyoruz veya akışta olan sakin nefes alışımızı değiştiriyoruz. Dolayısıyla kullanmaya kullanmaya da diyafram kasımız sertleşiyor. Sonradan da ancak günlük  yaşantımızı sürdürecek kadar, sınırlı miktarda nefes alır hale geliyoruz. Son derece limitli bir şekilde yaşıyoruz. Çünkü, Nefes hayat demekse işte biz de bu kadar hayatımıza neşe çekiyoruz, coşku çekiyoruz, enerji çekiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız nefes seanslarında ilk önceliğimiz her zaman diyafram kasını yumuşatarak nefes alış kapasitesini artırmak.
Şunu lütfen hatırlayın. Tatsız bir olay yaşadığınızda, çevrenize düşük ve stresli bir enerji yayıyorsunuz. Kendinize de bu enerjide olaylar çekiyorsunuz. Siz ancak iyi hissederseniz çevrenize mutluluk saçabilir ve siz de mutlu olabilirsiniz.
Bunun dışında nefes çalışmalarının bağışıklık sistemini güçlendirmeye, panik atak, baş ağrıları, astım, kronik yorgunluk ve uykusuzluğa, migren, depresyon, anksiyeti, bağımlılıklar gibi pek çok durumun iyileşmesine yardımcı olduğunu gözlemliyoruz.

Peki sen bu nefes meselesine nasıl merak saldın? Kendini nasıl geliştirdin bu konuda ve insanlara yardımcı olmak istedin?
Nefes,  benim için sonsuz varoluş gücü ile bütünleşmenin bir diğer yolu. Hafiflemek ve benle bütünleşmenin verdiği koşulsuz sevgi alanı.  Yaptığım her bir nefes seansı danışanlarımla beraber çıktığım yolculukta onlarla beraber akışta olmak, içlerindeki saklı mucizeleri keşfetmek demek. Dibe değdiğinde artık yukarıdan başka gidecek yer yoktur ya. Nefesin hayatıma girmesi de tam öyle bir zamana denk geldi. Kısmen yaşam enerjimi ve bakışımı değiştiren, kısmen de kalpten arzuladığım pek çok şeyin sırayla hayatıma girmesine yardımcı olan bu özel çalışmayı başkalarıyla da paylaşmanın kendimi keşfetme yolculuğum olan hayatıma daha derin bir anlam katacağını anladım. 2012 yılından beri nefes çalışmalarının içindeyim. Eğitimimi J.D Thomas’tan aldım. Kendisiyle kuruluşunda da görev aldığım New Me organizasyonu altında  çalışmaya devam ediyorum. Ayrıca Hicran Sertekar’la Nirvana Nefes altında düzenlenen nefes seminerlerinde çalışıyorum. Bunlar dışında kendi yerimde bireysel seanslarımı veriyorum.
 
Gelelim benim Tuğçe olan seansıma. Sabah uyanır uyanmaz büyük bir heyecanla Tuğçe’nin bana nefes seansı yapacağı yere gittim. Kapıdan girer girmez onun yüksek ve pozitif enerjisi zaten kendinizi iyi hissetmenize yarıyor. Odaya geçtik önce ben bu kafamdaki soruları sordum. Biraz lüks bir ihtiyaç mı bu düzgün nefes almak diye. Aslında hiç de öyle değil. Aksine hepimizin bilip, uygulaması gereken bir ihtiyaç. Hele ki şehir hayatının günlük stresi vs. sonrasında gerçekten çok iyi geleceğini düşünüyorum. Nefes hepimiz alıyoruz evet. Ama gerçekten doğru nefes alıyor muyuz? Bunu öğrendikten sonra düşüncelerinizi bile değiştirebiliyorsunuz. Ama şöyle de bir durum var tabii; günlük rutinde enerjinizi düşüren alışkanlıklara devam ettiğiniz sürece yine eski halinenize dönüyorsunuz.  Tuğçe’ye merak ettiklerimi sorduktan sonra seansa geçtik. Fon’da çalan hafif müzikle birlikte kendimi tamamen Tuğçe’ye bıraktım. Midemde rahatsızlık olduğu için (bu arada herhangi bir rahatsızlığınız varsa Tuğçe seans sırasında ona göre ilerliyor) başıma daha yüksek bir yastık koyarak yere uzandım. Tuğçe’nin dediğine göre herkesin nefes alış verişi aynı değil. Aynı parmak izi gibi. Yazının başında bahsettiğim nefes alış veriş şeklinde uzun bir süre devam ettik. Tuğçe bu sırada benim niyetlerim doğrultusunda inançlarımı pozitife yöneltmek adına seans sırasında bana özel olumlamalar söyledi. Yaklaşık bir saate yakın süren seansta bilinçli nefes alıp vermeyi bir nebze de olsa öğrendim. Seansın sonuna doğru o kadar rahatlamış ve hafiflemiş hissediyorum ki Tuğçe’nin beni uyandırma sesine gözlerimi açıyorum. Resmen farkında olmadan seansın sonuna doğru uyumuşum. Uyandığımda sanki uzuuun bir uykudan kalkmış gibi dinç hissediyorum.  Aslında sadece 15- 20 dakika uyumuşum. Tuğçe’nin bana aldırmış olduğu doğru nefes vücudumu öylesine rahatlatmış ki, o denli dincim yani. Tabii bu tek seansla olacak iş değil. Yaklaşık 10-12 sean arası devam ediyorsunuz dilerseniz.
Siz de doğru nefes tekniklerini hayatınıza eklemek istiyorsanız; Tuğçe Sabaz’a ulaşın derim.
 
www.tugcesabaz.com
tugce@tugcesabaz.com, tgcsabaz@gmail.com
M- 0 537 600 61 50

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI