Ana SayfaGüzellikDoğru fondöteni bulmanın yolları

Doğru fondöteni bulmanın yolları

Ten ve makyajda başarılı bir sonuç için fondöten seçimi çok önemli. Doğru fondötenle iyi bir baz elde etmek kusursuz makyajın temelini oluşturuyor. Doğru fondöten için de cildi iyi tanıyarak cilt tipine göre seçim yapmak gerekiyor. 

Yağlı ciltler pudra ve yağsız fondötenleri tercih etmeli. Yağlı bir cilde sahipseniz, gün içinde oluşabilecek parlamalar için yanınızda mutlaka yağ emici mendillerden bulundurun. Eğer yoksa kâğıt peçete ile yüzünüze hafifçe bastırarak cilt yüzeyinde biriken fazla yağı alabilirsiniz. 
Normal ciltler için renkli nemlendirici ya da likit fondötenleri öneriyoruz.
Kuru ciltler ise toz pudralardan kesinlikle uzak durmalı ve fondöten altına mutlaka nemlendirici baz uygulamalıdır. 
Sivilce problemi yaşayanların mutlaka bir dermatologdan yardım alması gerektiğini hatırlatalım. 
Doğru fondötene giden yolda ikinci önemli adım fondöten çeşitlerini tanımaktan geçiyor.
Krem fondöten: Kuru ve normal ciltler için ideal olan bu ürün kapatıcı olarak da kullanılabilir. Sünger yardımıyla şeffaf bir tabaka gibi sürmenizi öneriyoruz. 
Toz fondöten: Kullanımı kolay olan bu ürün sürüldükten sonra kuruyarak pudraya dönüşen kremsi bir dokuya sahiptir. Bu nedenle ayrıca pudra sürmeniz gerekmez. Yağlı ciltler için uygun olan toz fondötenler aşırı parlamayı gidermeye yardımcı olur.
Likit fondöten: Kullanımı en kolay fondötenlerden biri olan Likitler hemen hemen her cilt tipine uyar. Likit fondötenleri cildinize kolay sürmek ve homojen bir görünüm oluşturmak için fırça ile sürün. Fondöten elinizde ısınacağı için cildinizde parlak ve yağlı bir görünüme neden olacaktır. 
Renkli nemlendiriciler: Fondötenler içinde en şeffafı ve yaz için uygun olanı. Çok hafif bir renge sahip nemlendiriciler.
Köpük fondöten: Krem fondötenin köpük formunda olan çeşitleridir. Köpük fondötenler kalın bir tabaka oluşturmadan cildi pürüzleştirir. Bu ürünü olgun ciltler için öneriliyoruz çünkü köpük fondötenler krem fondötenler gibi ince çizgileri kapatmaya yardımcı oluyor. 
Fondöten nasıl sürülür?
Fondöteninizi sürmeden önce cildinizin temiz ve nemlendirilmiş olduğuna emin olun.
Fondöteni yüzünüzün orta kısmından burun çevresinden başlayarak  dışa doğru dağıtın. Cildinize parmaklarınızla basınç uygulayarak ortadan kenarlara doğru tüm yüzünüze yayın. Boyun ve kulaklara doğru rengi iyice yedirin. Yüzde renk bütünlüğü sağlamak için göz kapaklarınızın üzerine ve gözün alt kısmına da sürün.
Daha  profesyonel bir sonuç için nemli bir sünger ile yüzün dışına doğru fondötenin üzerinden geçebilirsiniz.
Fondöteninizi uyguladıktan sonra, parmaklarınızla hafifçe eşit olmayan yerleri düzeltebilirsiniz.
Göz, dudak makyajına geçmeden önce fondötenin cildinize iyice oturması için bir süre bekleyin. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI