Ana SayfaModaDilek Hanif 2011 Haute Couture

Dilek Hanif 2011 Haute Couture

Dilek Hanif 2010/11 Sonbahar / Kış Koleksiyonu Paris Haute Couture Haftası bünyesinde 07 Temmuz’da Hotel de Crillion / Des Aiglessalonundada tanıtılacak.

Bu kış defile değil, koleksiyonunu sergi formatında tanıtacak olan Dilek Hanif, gitmeden önce son koleksiyonunu Trendus`a anlattı.

2010/11 Haute Couture koleksiyonunuzu kısaca anlatabilir misiniz, bu kez ilham kaynaklarınız ve kullandığınız baskın öğeler neler?

Kış Koleksiyonumda organze drapeler, ipek tafta volanlar ve tüllerle büyütülmüş hacimli eteklere geniş yer verirken, bu romantik yaklaşım, üst gruplarda maskulen bir çizgiye geçiyor. Romantik etekleri, omuzları belirgin ve over size yakalarıyla dikkat çeken üniforma sertliğindeki ceketlerle bir araya getirerek ironik bir tavır yarattım.

Siyah ve beyaz kullandığım koleksiyonda, danteller, kalem etek kokteyl elbiselerine zerafet katarken, bedene sımsıkı oturan kupları, sırt ve göğüs dekolteleri ile tasarımlara, kadınsı ve elegan bir görüntü kazandırdım diye düşünüyorum. 60’lı yılların ikonik Hollywood yıldızları, kış koleksiyonumun ilham kaynağı oldu. Kürk detaylar ve stilize edilmiş Osmanlı motiflerinden hazırlanan işlemeler, Haute Couture giyimin tüm ışıltısını verecek. 

Koleksiyon tanıtımınızı sergi konsepti olarak yapma kararınızı biraz anlatır mısınız? Bu sizi biraz daha mı az yoracak?
Temmuz`da yine Hotel de Crillionda`yız. Fakat daha küçük kapasiteli bir salon olan Des Aigles`de bir davet vereceğiz. Bu kez sergileme mantığı ile koleksiyonu gösteriyor olacağız. Böylece manken kaşeleri, ses-ışık gibi teknik maliyetler, saç- makyaj ekibi ve koreografi gibi bütçe kalemlerinden muaf oluyoruz tabi ki.. Koleksiyon 15 cansız manken üzerinde sergilenecek ve özellikle sektör (yabancı basın ve alıcılar) odaklı bir davet gerçekleştirilecek. Son bir kaç sezondur küresel ekonomik kriz sebebi ile bu tür sergileme mantığı ile koleksiyon tanıtımları aslında sıkça da yapılıyor. Bizde yılda iki kez Paris Haute Couture Haftası`na katılım geleneğimizi bozmamak adına bu sezon için bu tür bir yol seçtik. Ocak`11 de yine bir defile ile bu kez Yaz Koleksiyonu tanıtmayı hedefliyorum.
  
Bu kez yaptığınız hazırlığın daha öncekilerden farkı ne oldu?
Markamın stil kodları ile oynamadan, her zamankinden daha net çizgileri olan bir koleksiyon hazırladım. Çalışmalarımdaki farklılık ise bu kez daha konforluydum. Defile olduğunda uğraşılması gereken detaylarla vakit harcamadığım için daha rahat çalıştım. Bu kez  yine Stil Direktörü olarak  Barbara Baumel ile çalışıyorum. Koleksiyonumun teşhiri, ışıklandırması ve aksesuarlandırılması gibi detaylarla birebir kendisine emanet..

Romantik etekler üniforma ceketlerle birarada…

Kış koleksiyonunda; organze drapeler, ipek tafta volanlar ve tüllerle büyütülmüş hacimli eteklere geniş yeren Hanif’in bu romantik yaklaşımı,
üst gruplarda maskulen bir çizgiye geçiyor.
Romantik etekler, omuzları belirgin ve over size yakalarıyla dikkat çeken üniforma sertliğindeki ceketlerle biraraya getirilerek ironik bir tavır alıyor.
Koleksiyon zamansız ve klasik bir şıklık vaad ederken, Taroni imzalı özel dokuma kumaşları ile dikkat çekiyor.  
Kalem etekler ve sırt dekolteleri başrolde….
Siyah ve Beyaz tercih edildiği koleksiyonda, danteller, kalem etek kokteyl elbiselerine zerafet katarken, bedene sımsıkı oturan kupları, sırt ve göğüs dekolteleri ile tasarımlar, kadınsı ve elegan bir görüntü kazanıyor.
Osmanlı’dan desenler işlemelerde…
60’lı yılların ikonik Hollywood yıldızlarının, kış koleksiyonunda ilham kaynağı olduğunu belirten Hanif, kürk detaylar ve stilize edilmiş osmanlı motiflerinden hazırlanan işlemelerle, Haute Couture giyimin tüm ışıltısını koleksiyonunda hissettirdiğini belirtiyor.
Ocak ayında Hotel de Crillion’da gerçekleştirdiği defilenin ardından birçok ünlü yıldızın dikkatini çekerek, kırmızı halıda tercih edilen Dilek Hanif, her geçen gün markasının bilinirliğinin arttığını ve ileri ki yıllarda da istikrarlı bir şekilde Paris Haute Couture Haftasına katılacağının altını çiziyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI