Ana SayfaMücevherDidem`in İzi takılarını gördünüz mü?

Didem`in İzi takılarını gördünüz mü?

Kendinizden biraz bahsedermisiniz?
İtalyan Lisesi mezunuyum ve ardından İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünü bitirdim. Bir süre kendi peyzaj mimarlığı ve mimarlık alanında çalıştım. 

Takı tasarlamaya nasıl karar verdiniz?
Lise yıllarımdan beri tasarıma merakım büyüktü, üniversitede projelerimle çok uğraşırdım, hep bir hikayesi olsun,  tasarım felsefesi olsun isterdim. Mezun olduktan sonra 2 sene kadar Peyzaj ve mimarlık sektörlerinde çalıştım  fakat aradığım mutluluğu bulamadım. Boş vakitlerimin çoğunu kendime takı yapmak için Kapalıçarşıda geçiriyordum. Bir süre İstanbul Kuyumcular Odası’nın çıkardığı Golden Shine adında bir mücevher dergisinde ürün stilistliği yaptım.  Kendi taktığım takılar  çok beğenilmeye başlandı ve neden olmasın diyerek 2008 yılında Didem’in İzi markasını kurdum. 

Didem’in izini yaratırken ilham kaynağınız neydi?
Açıkçası markanın adında da anlaşılacağı gİbi hep kendimden yola çıkarak ürünler tasarladım. Beni mutlu eden, heyecanlandıran temaları seçtim. Özellikle Üniversitede Peyzaj Mimarlığı okumam ve renkler konusunda dersler almam tasarımlarımda  çok etkili oldu.

Takı tasarlarken trendleri göz önünde bulunduruyormusunuz?
Trendleri takip etmeye çalışıyorum, sezonluk renklere ve aksesuar seçimlerine dikkat ediyorum ama özellikle onları uyguladığım söylenemez. Ufak detaylardan etkilenip onun üzerinde çalışıyorum.

Beğendiğiniz tasarımcılar kimler?
Mücevher ve aksesuar olarak Erickson Beamon, Delfina Delettrez ve House of Warris’i çok beğeniyorum. 

Takılarınızı nerede bulabiliriz?
Şuan için  adres; İstanbul Maybeshop  ve Arnavutköy Filia dükkanları. Ayrıca online olarak dideminizi.pasaj.com’dan ve çok yakında www.blisskiss.com.tr <http://www.blisskiss.com.tr/> adreslerinden  ulaşılabilir. Ama yeni sezonda birçok yeni satış noktasına kavuşacağız.

Takılarınıza yoğun ilgi oluyormu?
Geçen  yaz katıldığım bütün festivallerde çok güzel tepkiler aldım. Bu sene yoğun çalışmalarımdan dolayı festivale katılamadım ama sahip olduğum müşteri kitlesi internet sayesinde sürekli genişlemekte. 

Başka gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz varmı?
Bu sezona  Didem Aras adı altında yeni bir gümüş  koleksiyonun modellerini hazırladım. Halen onların üretim aşamaları devam etmekte. Bundan sonra gümüş üzerine çalışmalarımı devam etmek istiyorum. 

Son olarak yeni koleksiyonunuz Ottomania`dan bahsedermisiniz?
Son zamanlarda oldukça popüler olan Osmanlı kültürününden esinlenerek Ottomania adı altında o kültürümüzün motifleri ve öğelerinden oluşan , pleksi kullanarak biraz da popülarize  ettiğim bir koleksiyon ortaya çıktı;  Fes’ten broşlar, Kaftandan kolyeler gibi.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI