Ana SayfaDekorasyonDekorasyonda yükselen trendler

Dekorasyonda yükselen trendler

“Yeni sezon dekorasyon trendleri ve buna paralel olarak kullanılan renkler, sezonun etkisiyle keyifli bir değişim içinde. Ofis tasarımlarında ise oldukça çarpıcı yenilikler izleniyor; artık ofisler yeni sezonda sadece masa ve dolaplardan ibaret değil, çarpıcı tasarımlar ve sanat eserleriyle bezeli…” – Ejder Çetiner

Baharla beraber kendini hissettiren doğanın canlanışı, yeni sezon dekorasyonunda kendini özellikle de renklerle belli ediyor. Doğanın en keyifli tonlarından fuşya, moda dünyasından sonra dekorasyon dünyasını da fethediyor. Sümbül de bu sezon fuşyaya eşlik eden renklerden. Bu iki tatlı ton, acı kahve ve antrasit renkleriyle beraber kullanılarak, mekânlara canlılık ivmesi kazandırırken, diğer yandan da ağırbaşlı bir yaklaşımı da beraberinde yansıtıyorlar.
Bu sezon hayatımıza giren ve sezonun başkahramanı olmaya hazırlanan bir diğer renkse “sarı”…Sarı yeni sezon dekorasyonunda kendini kirli ve de eski tonlarıyla gösteriyor.
Daha önce alışık olmadığımız değişik ve farklı tonlarda bir kaç çeşit mavi de gündemde. Pastel ve kırık tonlarıyla mavi, sezonun ana koyu renkleriyle uyumlu bir kombinasyon sergileyerek, yeni sezon yaşam alanlarında kendini belli ediyor. Sezonun başrol oyuncuları fuşya, sümbül, sarı ve mavi, doğal ahşabın vazgeçilmez dokularıyla harmanlanarak, dekorasyon dünyasında sıcak ve samimi atmosferler yaratıyor.
Her geçen sene kabuk değiştirerek, tasarımlarıyla göz dolduran ofisler, bu sezon kendilerini daha çok belli ediyor. Artık ofislerin sadece masa ve dolaplardan ibaret olmadığını, her türlü sanatsal objenin yer alarak özgünlük kazandığını, yaygın bir şekilde izleyeceğiz.
Ofis tasarımlarındaki yeni bakış açılarıyla bu alanda yeni heyecanlar yaşanıyor. Yıllardır ofis tasarımlarında uzak durulan kırmızı ve mavi tonları, yeni sezonda kimi zaman koltuk döşemesinde, kimi zaman da ufak seperatörlerde kendini gösteriyor. Bu sezon ofislerde yeni tanıştığımız renk ise “kirli neon sarı”. Kivi yeşili ve beyazlarla kullanılan kirli neon sarı, alanlara canlılık kazandırıyor. Uzun zamandır göremediğimiz ahşabın kiraz tonları da, bu sezon itibari ile ofis tasarımlarında kendini yeniden belli ediyor. Natürel meşe ve kayın bu sene de vazgeçilmezlerimizden…
Son demlerini yaşayan MATRIX tipi odacıklarla bölünen ofisler, artık tamamen açık ve kesintisiz alanlara dönüşüyor. İlerleyen senelerde, toplantı odası ve tuvaletlerin dışında artık ofislerde bölünmüş alana rastlamayacağız. Zemin ve duvar yüzeylerinde ise yine beton renkleri ve beyaz hâkimiyetini korumaya devam ediyor.
Ofislerin daha büyük alanlara taşınmasını takiben, tekli masalar yerine olabildiğince uzun iş istasyonlarının kullanımı da artıyor. Kapalı dolaplar yerine açık kütüphaneler geliyor. Aydınlatmalarda da bakış açısı değişiyor; tavana yayılmış kuvvetli beyaz aydınlatmalar yerine huzur veren ve dinlendiren gün ışığı aydınlatmalar ön planda. İş istasyonlarının lokal aydınlatmasına ek olarak bu sezon duvar köşelerine de aydınlatmalar konuşlandırılarak, mümkün olduğunca aydınlık ve de ayrıcalıklı bir ambiyans yaratılıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI