Ana SayfaDekorasyonDekorasyonda mor

Dekorasyonda mor

Dekorasyon dergilerinde mor, her tonuyla gittikçe daha çok yer bulmaya başlayınca, bir anda kendi kendinizi mora karşı ikna etmeye çalışırken bulabilirsiniz. "Tüm zamanların en çok izlenen dizilerinden Friends`de Monica`nın duvarları mordu. Ev rengarenk görünse de hiç iç bayıcı bir his getirmedi içimize öyle değil mi?"

Liladan, mürdüme morun her tonu, özellikle son iki yıldır hiç olmadığı kadar moda. Önce podyumda, sonra makyaj çantanızda, şimdi de evinizde bu kış hep mor var. Küçük parça halılarda, aksesuarlarda, tablolarda hatta duvarlar gibi geniş alanlarda. Mor soğuk bir renk olsa da zengin görünümüyle evinize sıcaklık verecektir. Mor doğru kullanıldığı vakit dekorasyonda muhteşem görünebilir. Altın aksusarlı şık bir abajurun yanında krem bir ikili koltuk üzerine atılmış mürdüm eriği bir throw düşünün mesela… Throw belli belirsiz bir aksusar olmasına rağmen o köşeyi bir anda baştan yaratır ve bunu morla yaparken şıklığı başka bir boyuta taşır.

Daha genç bir etki için daha canlı bir mor da kullanabilirsiniz. Örneğin Pantone`nin 2010 Sonbahar-Kış için seçtiği Top 10 renkten Orkide Moru ise (solda) dekorasyonda en çok içinizi açacak tonlardan biri. Bunu lime yeşili, griler, soluk, pastel bir sarı ile kombinlerseniz her mevsim yazı yaşarsınız. Özellikle mutfak için bu kombinler çok fresh bir seçim olabilir.

Mor kullanırken onu biraz dizginlemek isterseniz de kombinleyebileceğiniz en iyi renklerden biri de bej/krem ailesi, kiremit ve maviler olacaktır. Böyle bir palette döşenecek bir oturma odası veya salona yeşil, pembe ve beyaz çiçeklerle can verebilirsiniz.

Oturma odası, salon veya yatak odası gibi çok vakit geçirdiğiniz büyük alanlı mekanlarda moru kullanırken yapabileceğiniz en büyük yanlış moru tonlarıyla birlikte tek başına kullanmak olacaktır. Mor gibi baskın renkleri iki veya üç rengi daha karıştırarak evinize yansıtarak baskınlığını kırmış ve içinizi bayma ihtimalinin önüne geçmiş olursunuz.

Mor ev aksusearları için lütfen fotogaleriye tıklayın 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI