Ana SayfaSağlıkDaha İyi Uyumanızı Sağlayacak Gece Rutini

Daha İyi Uyumanızı Sağlayacak Gece Rutini

Centers for Disease Control and Prevention’un (CDC) açıkladığı son verilere göre 3 kişiden 1’i uykusuzluk sorunu çekiyor ve sandığımızın aksine 7 saatin altındaki uyku bireyler için yetersiz kalıyor. Peki bu durumu nasıl tersine çevirebilirsiniz, sizin için araştırdık.

Gece rutininize başlamadan önce yatak odanızı havalandırın ve ardından koku esansları ile rahatlatın. Özellikle lavanta kokusu daha kolay uykuya dalmanızı sağlayacaktır.

Zinhinizi sakinleştirmek ve ona günün bittiğinin sinyalini vermek için kendinize bakım uygulayın. Dişlerinizi fırçalayın, makyajınızı temizleyin ve gece bakımı serumlarınızı sürün.

Eğer gergin bir gün geçirdiyseniz boyun bölgenizde ve sırtınızda oluşan krampları çözmek için basit esneme hareketleri yapın.

Uyku kalitenizi takip etmesi için Sleep Cycle Alarm Clock uygulamasına başvurun. Uykuya dalmanızı kolaylaştıracak ses dosyalarına sahip olmasının yanı sıra bu uygulama ile uykunuzun ne zaman derinleştiğini ve hafifleştiğini görebilir, kendinizi bir sonraki akşama daha doğru şekilde hazırlayabilirsiniz.

Ve son olarak, telefon ekranından uzak durun. Akıllı telefonların yaydığı ekran ışığı melatonin seviyenizle oynadığı için uyku ritminizi bozar. Yatmadan önce rahatlamak istiyorsanız telefon ekranı yerine kitap sayfalarına bakabilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI