Ana SayfaYaşamContemporary İstanbul Sanat Fuarı New York’ta Tanıtıldı

Contemporary İstanbul Sanat Fuarı New York’ta Tanıtıldı

Bu yıl da çağdaş sanatta öncü olan yerli ve yabancı galerileri 12. kez sanatseverlerle buluşturacak olan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Contemporary İstanbul’un 11 yıldır çağdaş sanatın kendine özgü dinamizmiyle gelişen ve yenilenen Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat platformu olduğunu, New York’ta sanat çevresine bunu anlatmanın da kıvancını yaşadıklarını söyledi.
 
İstanbul’un bütün dünyada bir sanat ve kültür merkezi olarak tanınması gerektiğinin önemini vurgulayan Güreli, ‘Çünkü İstanbul bütün dünyanın sanat merkezi olmak yolunda ilerliyor. Yeri de, jeopolitik önemi de bunu gösteriyor. Açılan müzeleri ile, bu yıl 15’incisi yapılacak olan İstanbul Bineali ile bütün dünyan dikkatini çekiyor. Dolayısıyla İstanbul’un sanat ve kültür yönünden bütün dünyaya tanıtılması, özellikle dünyadaki işadamlarının, sanata para yatıran işadamlarının, sanat galerilerinin, sanata ilgi gösteren insanların İstanbul’a gelmeleri bizim için çok daha kıymetli. Çünkü o insanların sözleri bütün dünyada geçerli, söyledikleri sözler dinleniyor’ diye konuştu.
 
Resepsiyonun düzenlendiği Leila Heller Gallery’nin, New York’un önemli galerileri arasında bulunduğunu söyleyen Ali Güreli, “İki yıl önce de Dubai’deki sanat galerisini açtı. Dolayısı ile sanat yönünden dünyanın iki önemli yerinde varlar. Umarım yakın bir zamanda İstanbul’da da açacaklardır” dedi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI