Ana SayfaGüzellikCildi Anında Aydınlatan Kolay Ev Yapımı Maske Tarifi

Cildi Anında Aydınlatan Kolay Ev Yapımı Maske Tarifi

Özellikle kış aylarında cildinizin matlaşmasından yakınıyorsanız derdinize çare olacak bir maske tarifimiz var. Bu scrub tarifi ile cildiniz ölü derilerden kurtulurken, mükemmel bir ışıltıya kavuşacak.

İşte malzemeler:

– 2 yemek kaşığı bal

– 1 yemek kaşığı yulaf

Nasıl hazırlayacaksınız?

Öncelikle yulafı pudra haline getirin. Bunun için bir buzdolabı poşetine koyup bağlayarak, elinizde sallayabilirsiniz. Ya da bir sarımsak dövücüden yardım alabilirsiniz. Yulafı toz haline getirdikten sonra balı ekleyin ve karıştırın. Yapısı gözünüze çok yoğun geldiyse bir miktar su ekleyebilirsiniz. 
 

Uygulama:

Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürün ve on dakika bekleyin. 10 dakikanın ardından yüzünüzü birkaç dakika boyunca hafifçe ovalayın ve ardından ılık suyla nazikçe yıkayın. 

Balın cildinize faydaları: Bal antibakteriyel özelliklere sahip. Aynı zamanda doğal bir nemlendirici olduğundan cildinizi nemlendirir. Ayrıca sivilce ve başka sebeplerden kaynaklanan cilt lekelerine de çok iyi gelir.

Yulafın cildinize faydaları: Antioksidan özellikler içeren yulaf, çevre kirliliği ve UV ışınlarından kaynaklanan cilt zararlarını gidermeye yardımcı olur. Cildinizi ölü derilerden arındırarak aydınlık ve yumuşak bir görünüm sağlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI