Ana SayfaMagazinCharlize Theron Afrika gezisi

Charlize Theron Afrika gezisi

Charlize Theron, ülkesi Güney Afrika’daki çocuklar için  “Charlize Theron Africa Outreach Project” (CTAOP) adlı vakıfı kurdu. Vakıf çalışmalarını yakından takip eden Charlize Theron ülkesine yaptığı son ziyarette Hello! dergisine ropörtaj verdi.

Çocukları AIDS ve seks hakkında bilgilendirmeliyiz…

Vakıf, daha çok AIDS virüsüne yakalanmış insanlara yardım etmeyi amaçlıyor. Vakıf sayesinde Güney Afrika’daki 10 bin çocuğun sağlık ve eğitim masrafları da karşılanıyor. Ayrıca her bir çocuğa bilgisayar eğitimi veriliyor.

Önümüzdeki hafta 35 yaşına basacak olan Charlize Theron, ne kadar meşgul olursa olsun önceliğinin her zaman CTAOP olduğunu söylüyor. “Hayatta ne kadar meşgul olursanız olun, bir şeyi gerçekten isterseniz onu gerçekleştirecek zamanı da bulursunuz” diyen Theron, vakıf çalışmalarına olan tutkusunu ve hayatta onu nelerin motive ettiğini Hello! dergisine anlattı.

Güney Afrika’da büyümek nasıldı?
Muhteşemdi. Bütün boş zamanlarımı birçok farklı türdeki hayvanla sokakta oynayarak geçirdim. Çok eğiticiydi. Buradan taşınana kadar ne kadar eşsiz bir deneyim olduğunun farkında değildim.

Şu an ülkenle ilişkilerin nasıl?
Şu an Los Angeles’ta yaşıyorum ve bu yüzden evim orası. Ama her zaman kalbimin bir parçası Güney Afrika’da. Her iki ülkenin de vatandaşıyım. Hâlâ Güney Afrika’yı kendime çok yakın hissediyorum.

Ne sıklıkla Güney Afrika’ya gidiyorsun?
Yıl içinde birkaç kez, hem arkadaşlarımı görmek hem de vakıf çalışmalarımı desteklemek için gidiyorum.

Çocukların eğitimine destek vermeye ne zaman karar verdin?
Gençlerin Güney Afrika’daki HIV ve AIDS’i ortadan kaldıracaklarına inanıyorum. Eğer biz çocukları kendilerine saygı duymaları, seks ve sağlık konusunda eğitirsek, doğru seçimler yaparlar. Onları korursak, ülkenin geleceğinin de zamanla değişeceğini düşünüyorum.

Film çekimlerinden fırsat bulup CTAOP çalışmalarına nasıl zaman ayırıyorsun?
Vakıf çalışmalarına tutkuyla bağlıyım diyebilirim. CTAOP benim için çok önemli. Burayı ziyaret etmek, insanlarla konuşmak çok önemli. Bu işi yapmanın başka bir yolu yok.

CTAOP’nin amaçları neler?
Bu yıl altı okula futbol sahası ve temiz su kaynakları sağladık. Mobil sağlık ünitelerimiz var. Bunlar sayesinde birçok kişiye ulaşabiliyoruz.

Vakıfla birlikte yürüttüğün çalışmalarda unutamadığın anlar var mı?
Çocuklarla geçirdiğim anlar gerçekten beni çok mutlu ediyor. Çocuklar bizim için şarkı söyleyip, dans ediyorlar. Büyük bir sevgi olduğunu hissediyorsunuz. Hâlâ birçok şeyden yoksun olmalarına rağmen hayat dolular. Bu gerçekten çok etkileyici. Kendi hikayelerini anlatıyorlar. Bence çok güçlü ve son derece cesurlar.

Röportaj: Elodie MAILLIET, Nora CRANLEY / Fotoğraflar: Brent STIRTON

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI