Ana SayfaYaşamCenk Torun ile Lasagrada Brassarie üzerine

Cenk Torun ile Lasagrada Brassarie üzerine

Yıldız Tilbe’nin Delikanlım klibiyle tanıdığımız ardından Çılgın Bediş’teki Oktay rolüyle sevdiğimiz Cenk Torun şimdilerde şık atmosferi ve lezzetli yemekleriyle beğenimizi toplayan Lasagrada Brassarie’de işletmecilik yapıyor. Turizm otelcilik yiyecek ve içecek bölümü mezunu olan Cenk Torun, okul biter bitmez oyunculuğa başlasa da işletmecilik kariyerinden hiç vazgeçmemiş. Kendi işletmeleri dışında House Cafe’ler ile Kız Kulesi’nde işletmecilik yapan Cenk Torun, geçtiğimiz Nisan ayında da Lasagrada Brassarie’yi açmış. Yemeklerini Mutlu Dergi Grubu Web ekibi olarak da denediğimiz mekanın özellikle dana kaburgasını, mantısını ve deniz mahsüllü risottonu çok beğendik. Ayrıca tatlı menüsünden de profiterol ve çilekli milföyü denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Osmanbey metrosunun hemen çıkışında yer alan Lasagrada Hotel’in ön tarafında yer alan mekanı en kısa zamanda ziyaret edin deriz, hem bu ziyaret sırasında Cenk Torun ile karşılaşma ihtimaliniz de bir hayli yüksek.

Biz de bu ziyaretlerimizden birinde ferah ve şık atmosferinin yanı sıra birbirinden lezzetli yemekleri Lasagrada Brassarie’de müşterilerine sunan Torun ile oyunculuk geçmişinden yeni mekanına kadar merak ettiğimiz her şeyi konuştuk.

Lasagrada Brasserie nasıl ve ne zaman hayata geçti? Kısaca anlatır mısınız? 
Lasagrada Brasserie yaklaşık 1 sene dekorasyonu, 1.5 ay da mönüsü üzerinde çalışıldıktan sonra 17 Nisan 2013`de kapılarını açtı. Fakat ardından yemek sektörü için bir takım şansız dönemlerden geçildi. Önce 1 Mayıs, daha sonra gezi olayları en son da ramazan ayı. Bu sebeple aslında restoranı tam anlamıyla yeni açtık da diyebiliriz. Mekan için oldukça merkezi bir yer seçtik. Günün her saati oldukça yoğun bir yaya trafiğinin olduğu Halaskargazi Caddesi`ne konumlandık.

Sizi ilk olarak oyunculuk kariyerinizle tanımıştık. Peki ama işletmeciliğe geçişiniz nasıl oldu? 
Ben zaten aslında hem lise hem de üniversitede turizm otelcilik okudum ve de Turizm Otelcilik yiyecek içicek bölümünden mezun oldum. Yani işletmecilik kariyerim aslında tesadüf değil. Özellikle son 7 senedir de bu kariyerime ağırlık veriyorum. Kendi işletmelerim dışında House Cafe`ler ve Kız Kulesi`nde de işletmecilik yaptıktan sonra bu yıl Lasagrada Brasserie`deyim.

Mekanın dekorasyon detayları, tasarımı ve menüsüyle de siz mi ilgilendiniz?
Evet mekanla ilgili detaylarla ekibimle birlikte birebir ilgilendik. Restoran ve mutfak şefimle birlikte konseptler üzerinde düşündük ve üzerine çalıştığımız bir sene sonunda Lasagrada`nın son haline karar verdik ve hayata geçirdik. Menümüzü de her 3-4 ayda bir mutlaka yeniliyoruz. En çok beğenilen ve satılanları koruyup üzerine yeni tatlar ekliyoruz.

Lasagrada`nın en çok beğenilen yemekleri hangileri? Bunların arasında sizin de bir favoriniz var mı?
Özellikle deniz mahsüllü risotto, dana kaburga, midye rockefeller, pizza ve makarnalar çok beğeniliyor. Benim favorim ise dana kaburga. 

Peki biraz da oyunculuk kariyerinize dönersek Yıldız Tilbe’nin klibinin üzerine Çılgın Bediş’teki Oktay rolüyle tanıdık sizi. Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı? 
Okul bittikten hemen sonra kendimi oyunculuk işinde buldum. Yıldız Tilbe`nin menajerleri anneme ziyarete gelmişlerdi. Bana dönüp `Yeni bir kız(Yıldız Tilbe) çıkıyor onun klibinde oynarmısın?` dediler. Önce ben anlamam dedim ama onlar çok bir şeye gerek yok sen gel yeter dediler. Bu şekilde ilk oyunculuğumu Orhan Çetin’in yönettiği Yıldız Tilbe`nin delikanlık klibinde yaptım. Klip de şarkı da çok ses getirdi. Bunun üzerine oyunculuk kariyerim de başlamış oldu. İlk olarak Kandemir Konduk’un Absürt Komedi dizisinde yer aldım. Çok tutmadı ve kısa sürdü. Ama hemen ardından Çılgın Bediş`in teklifi geldi. 1994-98 arası 4 sene Çılgın Bediş’i çektik, 99’da Show Tv`de tekrar başladı ama ekonomik krizden dolayı bitirmek zorunda kaldık. Oktay karakterinden sonra Fatma Girik’le `Benim için Ağlama` projesi ile Hande Ataizi`yle `Melekler Adasında` rol aldım. Bir kaç da televizyon filmi. Oyunculuk yaptığım bu dönemde işletmecilik de yapıyordum ama çok ağırlık veremiyordum. Ardından televizyona ara vererek işletmeciliğe tam anlamıyla döndüm.

Peki bundan sonra sizi oyunculuk yaparken görecek miyiz? Yoksa o defteri kapattınız mı?
Şimdi tabii kanım kaynıyor biraz. Geçen sene ‘Alo orası tımarhane mi?` isimli bir tiyatro oyununda yer aldım. Oyunculuk defteri benim için kapanmadı. Zaten bir kere sahnenin tozunu yutunca çok zor. Ancak güzel bir proje olursa yine yaparım. 

Oyunculuk kariyerinizde pişman olduğunuz bir seçiminiz oldu mu? Keşke bunu yapsaydım veya yapmasaydım dediğiniz?
Evet oldu. Kurtlak Vadisi`nden teklif gelmişti ve onu geri çevirmiştim. Ardından çok pişman oldum.

Peki bu teklifi neden reddettiniz?
Mafya dizisi diye tutmaz diye düşündüm. O dönem bilemedim olur mu olmaz mı? Bu teklif bana geldiğinde rolün detayını konuşmadık. Ama muhtemelen ya Necati`nin ya da Oktay’ın rolü olacaktı.  

Biraz da fiziki görünümünüzden bahsedersek, Bediş’ten bu yana geçen yıllarda neredeyse hiç değişmemişsiniz. Bunun için ne yapıyorsunuz? Spor, bakım? Özel rutinleriniz var mı?
Düzenli spor yapıyorum. Yediklerime olabildiğince dikkat ediyorum. 2.5 sene önce sigarayı bıraktım. O sırada biraz kilo aldım ama diyetle verdim. O zamanda beri de yediklerime dikkat ediyorum, fitness`a gidiyorum. Tatlı yerken de 3 saat boyunca çay veya su gibi sıvılar almıyorum ki şeker yağa dönüşmesin. Ama bunlar dışında ekstra özel bir diyet yapmıyorum. Cilt bakımı gibi rutinlerim yok ama her gün mutlaka nemlendirici kremimi kullanırım. Güneşte ise gözlüğüm her zaman gözümdedir.

Lasagrada Brasserie: Halaskargazi caddesi No:96 Şişli /İstanbul Tel: 0212 233 4400

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI