Ana SayfaGüzellikÇene Çizginizi Belirginleştirmek İçin Öneriler

Çene Çizginizi Belirginleştirmek İçin Öneriler

Bunca yıldan sonra kontörün makyaj alanında hala güçlü olmasının bir nedeni var. İnsanlar, özellikle çene hatları söz konusu olduğunda, heykelsi bir yüz arıyorlar. Sonuçta, belirgin bir çene çizgisi tüm yüzünüzün kalkık ve sıkı görünmesini sağlayabiliyor. Yaşla birlikte cilt elastikiyeti kaybedilebilir. Bu durum tamamen doğal olsa da bu süreci yavaşlatmanın yolları var. Çene çizginizi keskinleştirmek için bazı seçenekleri sizin için derledik.
 
Yaşam Tarzınızı Değiştirin
 Kendinize yardımcı olmak için yapabileceğiniz küçük şeyler var. Ancak, nihayetinde, yüzünüzün gideceği yol, genellikle kemik yapınıza ve genetiğinize bağlı olarak önceden belirlidir.
 
Cildinizle ilgili içeri tarafta ne yaptığınız dışarıda görünür, bu nedenle besleyici, dengeli bir diyet yapın ve yeterince uyuyun. Sigara içmek damar daralmasına neden olur, yani cilde kan akışı azalır. Bu, cildin erken sarkmasına neden olabilir. Kötü alışkanlıklardan uzak durmak iyi bir tercih olabilir.
 
Bir Gua Sha Edinin
Kendinize düzenli olarak manuel yüz masajı yapmak harika bir geçici çözüm olabilir. Gua sha masajınızdan en iyi şekilde yararlanmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesine cilt yağınızı veya kreminizi sürerek başlamanızı öneririz. Ardından ellerinizi köprücük kemiğinizin, boynunuzun ve kulaklarınızın arkasından getirerek lenf düğümlerini nazikçe açın. Taşı neredeyse düz bir konumda (15 derecelik bir açıyla) tutarak hafif bir baskı uygulayın ve cildi nazikçe yukarı doğru çekin. Önce yüzün ve boynun bir tarafıyla, ardından diğeriyle devam edin.
 
Bunu ne kadar çok uygularsanız, o kadar sonuç görürsünüz. Doğal teknikler söz konusu olduğunda tutarlılık anahtardır. Günlük rutininize iki ila üç dakikalık gua sha uygulamayı ve haftada bir kez daha uzun (10-15 dakika) masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Gua sha masajı lenfatik drenajı iyileştirerek yüzünüzün daha sıkı görünmesini sağlar.


 
SPF’yi Asla Atlamayın
Sağlıklı bir cilt bakımı rutinine sahip olmak her şeye değer. Cilt bakımında da güneşten korunma çok önemli bir yere sahip çünkü güneş hasarı ve yaşla birlikte kolajen yıkımı meydana gelebilir ve bu da sarkık bir çene hattını daha da kötüleştirebilir. Ne yaşadığınız önemli değil, her gün güneş kremi sürmek çok önemlidir. Evet, çoğunu evin içinde geçirdiğiniz günlerde bile.
 
Doğru Cilt Bakım Ürünlerini Kullanın
Çene hattınızı keskinleştirmek için cilt bakım ürünlerinin neler yapabileceği konusunda beklentilerinizi frenlemek önemli olsa da doğru olanları kullanmak az da olsa yardımcı olabilir. Retinoidleri kullanabilir ve ürünün emilimini artırmak ve yüzü şekillendirmek için uyguladıktan hemen sonra birkaç dakika gua sha masajı yapabilirsiniz. Ayrıca cildi sıkı ve dolgun tutmak için hyaluronik asit ve kolajen içerikli ürünler kullanmanızı öneririz.
 
Cerrahi Tedavi için Randevu Alın
Çene çevresindeki inatçı fazla yağlar için, her şey başarısız olduğunda liposuction’a başvurabilirsiniz. Yağlarınızdan kurtulmak istediğinizde liposuction büyük bir yardımcıdır. Bu uygulama, özellikle o kadar fazla yağınız olmadığında, cildi gerçekten sıkılaştırabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI