Ana SayfaGündemCem Yılmaz Beraat Etti

Cem Yılmaz Beraat Etti

Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesinde hakkında “sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret” suçlamasıyla dava açılan Cem Yılmaz ve Selim Cebiroğlu duruşmaya katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede söz alan Cebiroğlu’nun avukatı Ali Ulvi Çağıran, sanığın cezalandırılması gerektiğini ifade etti.
 
Sanıkça bugüne kadar ibraz edilenlerin dosya kapsamıyla bir ilgisinin olmadığını öne süren Çağıran, “Genellikle siyasi kişilerle ilgili kararlardır. Bu kişilerin kamuoyunda yer alan eleştirilere katlanma yükümlülükleri olabilir ancak kamu görevlisi şahısları küçük düşürücü ve aşağılayıcı beyanların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir. Atılı suçun unsurları oluşmuştur. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.
 
Avukatların savunmalarının ardından Cem Yılmaz’ın “eleştiri ve düşünce açıklaması şeklindeki beyanların ötesinde hakaret kastının bulunmaması nedeniyle” üzerine atılı suçtan beraatine karar verildi. Yılmaz’ın avukatı Yüksel, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir kararı beklediklerini söyledi.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI