Ana SayfaYaşamÇellonun yıldız ismi Johannes Moser İş Sanatta

Çellonun yıldız ismi Johannes Moser İş Sanatta

Klasik ve çağdaş eserler arasında kurduğu müthiş denge ile hayranlık uyandıran Münih Oda Orkestrası, 5 Şubat’ta İş Sanat’ta sahne alıyor. İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından kurulan, Alman klasik müzik camiasının öncülerinden olan Münih Oda Orkestrası, her sezon belirlediği farklı temalarla takipçilerinin sayısını artırıyor. Şef Alexander Liebreich’in yönetimindeki Münih Oda Orkestrası gecede yeni müziğe ilgisiyle az bilinen eserleri repertuarına katan çellist Johannes Moser’e eşlik ediyor.
Alman asıllı Kanadalı çellist Johannes Moser,  Gramophone Dergisi tarafından genç virtüöz çellistler arasında en etkileyici isimlerden biri olarak gösteriliyor. Aralarında Chicago Senfoni, New York Filarmoni, Londra Senfoni ve İsrail Filarmoni gibi dünyanın önde gelen topluluklarının bulunduğu pek çok orkestra ile konserler veren sanatçı, yeni ses dünyalarını keşfe çıktığı ve aynı zamanda doğaçlamalar yaptığı elektro çellosuyla pek çok besteciye çoğunlukla da elektronik altyapılı müziklere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.
Konserde orkestranın şefliğini üstlenen Alexander Liebreich yeni nesil şeflerin öncülerinden kabul ediliyor. 2006 yılından beri Münih Oda Orkestrası’nın artistik direktörü ve daimi şefliği görevini yürüten Liebreich, devasa senfoni orkestralarının yanı sıra küçük topluluklara da şeflik yaparak, sanatsal ustalıkla sosyal sorumluluğun mükemmel bir sentezini tüm doğallığıyla bir araya getiriyor. Aralarında Concertgebouw, Belçika Ulusal Orkestrası,  BBC Senfoni Orkestrası, Berlin Radyo Senfoni Orkestrası ve Münih Filarmoni’nin de bulunduğu pek çok prestijli orkestrada misafir şeflik yapan Liebreich, Asya’nın en büyük ve seçkin festivallerinden Tongyeong Uluslararası Müzik Festivali’nin sanat direktörlüğünü üstlenmeye hazırlanıyor.
Gecede Mozart, Haydn ve Sallinen’in eserlerini seslendirecek olan Alexander Liebreich yönetimindeki Münih Oda Orkestrası’nın virtüöz çellist Johannes Moser ile birlikte sahne alacağı bu harika konser, 5 Şubat Cumartesi akşamı 20.00’de İş Sanat’ta. Biletler; İş Sanat Ana Gişe ve Biletix’te…
MÜNİH ODA ORKESTRASI
ALEXANDER LIEBREICH şef
JOHANNES MOSER çello
Program:
W. A. Mozart Senfoni No. 15, KV 124, Sol Majör
J. Haydn Çello Konçertosu, Hob.VIIb:1, Do Majör
A. Sallinen Çello ve Yaylılar için "Don Kişot’un Noktürnal Dansları", Op. 58
J. Haydn Senfoni No. 52, Do minör
Tarih: 5 Şubat Cumartesi
Saat: 20.00
Yer: İş Sanat
Biletler Biletix üzerinde satışta…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI