Ana SayfaGündemCannes özür diledi

Cannes özür diledi

Bu yıl 68’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ‘topuklu ayakkabı giyilmesi zorunluluğu’ tartışmaları devam ediyor.

Screen International dergisinde salı günü yayınlanan “Cannes’da düz ayakkabı giyen kadınların kırmızı halıya alınmadığı” haberi sosyal medyada tepki çekmiş ve kadınlar spor ayakkabılı fotoğraflarını tepki olarak paylaşmıştı.

Tartışma Danimarkalı ampute film yapımcısı ve prodüktör Valeria Richter’ın, topuklu ayakkabı giymediği gerekçesiyle festivaldeki `The Sea of Trees` adlı filmin galasından dört kez geri çevrildiğini açıklamasıyla daha da alevlendi.

Cannes yönetimi bu olaylar üzerine önce “Düz ayakkabının yasaklanması gibi bir durum yok” açıklaması yaptı. Ardından festivalin direktörü Thierry Fremaux ise düz ayakkabı giyen kadınların kırmızı halıya alınmamasıyla ilgili olarak festivaldeki güvenlik görevlilerini işaret etti ve özür diledi.

Fremaux: “Özür dileriz. Galiba onlardan kaynaklı aşırı heyecanlı bir an yaşandı” dedi. Ayrıca Cannes festival yönetiminin kadın düşmanlığı yaptığı suçlamalarıyla adaletsizce hedef gösterildiğini belirtti ve ABD’de düzenlenen Oscar Ödülleri’nin daha seksist olduğu ima eden Fremaux, “İnsanlar Cannes Film Festivali ile değil, Oscar Ödülleri’yle uğraşsın” dedi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI