Ana SayfaSağlıkBurun Kanamasına Sebep Olan 8 Neden

Burun Kanamasına Sebep Olan 8 Neden

Burun karıştırma: Özellikle çocuklarda yaşanan bu durum burun kanamasına neden olan nedenlerin başında gelir. Ayrıca burna yabancı cisim sokma da çocukluk çağında sık karşılaşılan kanama nedenleri arasında yer alır.

Travma: Burun ameliyatları, çarpmalar, yüzme veya dalma sırasında oluşan basınç ve uzun süreli sprey kullanımı gibi nedenler de burun kanamasına neden olabilir.

Burun içi eğrilikler: Burun içindeki eğrilikler normal hava akımını bozdukları için kuruluk ve kabuklanmaya arkasından da burun kanamalarına neden olabilir. Ameliyatla bu problemin çözülmesi kanamalarında sona ermesini sağlayabilir.

Isıtma sistemleri: Özellikle kış aylarında ısıtma sistemlerinin yarattığı kuruluk ve üst solunum yolları enfeksiyon sıklığı nedeniyle çocuk ve erişkin yaş grubunda burun kanaması daha sık görülür.

Tümörler: Burun içerisi, sinüsler ve geniz kaynaklı tümörlerde burun kanamasına neden olabilir. Ancak bu burun kanamaları genellikle tek taraflı sürekli ya da tekrarlayıcıdır.

Hormonel nedenler: Hamilelik döneminde kan hacmi artışı nedeniyle burun kanamalarına sık rastlanır.

Kalp damar hastalıkları: Hipertansiyon, kalp yetmezliği gibi kalp damar hastalıkları da erişkin popülasyonda burun kanamalarının önemli nedenlerinden biridir.

Kan hastalığı: Kişinin doğuştan ya da sonradan gelişen pıhtılaşma bozukluğu ile giden bir kan hastalığı söz konusu ise burun kanaması en sık ortaya çıkan belirtilerden biridir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI