Ana SayfaSağlıkBurun Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Burun Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kişi burnunu beğenmiyor, sorunlu olduğunu düşünüyorsa bu durumu kafasında büyütmeye başlar. Herkesin burnuna baktığını düşünerek sürekli insanlardan uzak durmaya çalışır. Okul veya iş hayatında kendine olan güvenini kaybeder ve bu durum zamanla başarısını etkilemeye başlar. İş ilişkisilerinin yanı sıra sosyal ilişkilerini de etkilemeye başlayan bu durumun doğru estetik müdahalelerle çözülebileceğini dile getiren Avrasya Hastanesi K.B.B Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, rinoplasti hakkında önemli bilgiler veriyor.

Burun ameliyatı nedir?

Burundaki şekil bozukluklarının restore edilmesi olarak tanımlanan rinoplasti bir diğer adıyla burun ameliyatı; burun kemerinin veya burun ucunun şeklinin değiştirilmesi, burnun küçültülmesi veya büyütülmesi, burun deliklerinin küçültülmesi, burun kökü ile alın arasındaki veya burun ucu ile dudak arasındaki açının değiştirilmesi işlemidir. Estetik görünümün yanı sıra rinoplasti, nefes almada sorun yaratan sinüzit, burun eti, polip veya deviye septum gibi problemlerinin giderilmesini de sağlar.

Burun ameliyatı hangi durumlarda uygulanır?

Burun ameliyatlarının yapılmasının amaçları estetik kaygılar sebebiyle olabileceği gibi sağlık açısından da gerekli olabilir. Bu noktada burnun büyük olması, kemerinin olması veya burun ucunun düşük olması gibi nedenlerle başvurulabilir. Aynı zamanda travmalara bağlı olarak yaşanan şekil bozukluklarının düzeltilmesinde de rinoplasti tercih edilebilir. Bunun yanı sıra simetri bozukluklarında burun ameliyatı sorunun çözümü için iyi bir seçenektir.

Kadın ve erkeklere uygulanan burun ameliyatlarında fark var mıdır?

Kadın ve erkek burnu şekil olarak birbirlerinden ayrılır. Üstelik kadın ve erkeklerin ameliyat sonrasındaki burunlarının şekli için beklentileri farklıdır. Şöyle ki, genel olarak kadınlar daha kavisli ve yumuşak görünümlü burunları tercih ederken erkekler daha düz hatlı burunları tercih ediyor. Doktorlar açısından bakıldığında ise kadın ve erkekler arasındaki farkı burun ucu ve dudak arasındaki açı belirliyor. Bunda erkekler için açı 90 derece iken kadınlar için biraz daha fazladır. Dolayısıyla kadınların burnu erkeklerin burnuna göre çok daha dik yapılır.

Burun ucu estetiği nedir?

Kişileri estetik açıdan en çok kaygılandıran konuların başında burun ucundaki sorunlar gelmektedir. Birçok kişi doğuştan sahip olduğu burun ucunu beğenmemekte ve düzelttirmek istemektedir. Çünkü burnun görünümünü etkileyen unsurların başında burun ucu gelmektedir. Bu noktada burun ucunda görülen problemler şu şekilde özetlenebilir;

·     Burun ucunun sıkıştırılmış gibi gözükmesi,

·     Burun ucunun olması gerekenden geniş olması,

·     Burun ucunun düşük olması,

·     Burun deliklerinin simetrik olmaması,

·     Burun ucunun gereğinden kalkık olması,

·     Burun ucunun gereğinden fazla sivri olması.

Burun tıkanıklığı ve burun estetiği ameliyatları aynı anda yapılabilir mi?

Burnundan şikayetçi olan aynı zamanda nefes alma problemleri yaşayan kişilerin en çok merak ettikleri konuların başında iki ameliyatın aynı anda yapılıp yapılamayacağı geliyor. Bu noktada ilk yapılması gereken uzman bir doktora muayene olmak ve nefes alma zorluğuna yol açan nedenlerin belirlenmesini sağlamaktır. Burun eti, septum eğriliği gibi burun tıkanıklığına neden olan sorunlar, burun estetiği ile beraber eş zamanlı düzeltilebilir sorunlardır.

Burun ameliyatı iyileşme süresi ne kadardır?

Burun ameliyatı yeni yöntemlerle oldukça kolay işleyen bir süreç haline geldi. Büyük ve zorlayıcı tamponların kalmaması, ağrılı, sancılı günlerin tarihe karışması, uzun süre geçmeyen morlukların geride kalması ile birlikte çoğu insan tatil günleri ameliyat olup bir hafta sonrasında günlük yaşamına veya işine dönebiliyor. Ancak bu durum hem teknolojik gelişmelerle hem de ameliyatı yapan doktorun yetkinlik derecesiyle ilgili bir durumdur. Şöyle ki, aynı yöntemlerle ameliyat olup çok farklı sonuçlarla karşılaşan hastalar olabiliyor. Buradaki ayırıcı özellikler; doktorun ne kadar uzman olduğu, ameliyat geçmişi ve kullandığı teknikler. Bu konuda hayal kırıklığına uğramamak adına burun ameliyatı olmak isteyen kişilerin doktor seçimine çok dikkat etmesi gerekiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI