Ana SayfaYaşamBuradan yetkililere süslenmek istiyoruz

Buradan yetkililere süslenmek istiyoruz

“Buradan Yetkililere Süslenmek İstiyoruz” projesi Fotoğraf Sanatçısı Fatih Akdan tarafından geçtiğimiz  2 sene süresince hiç bir ayrım gözetmeden fotoğraflanan 600 gönüllünün öz verisi ile meydana geldi. 

Makyaj yapmak ve güzelleşmek insanları yaşama bağlayan, güne daha pozitif bakmalarını sağlayan bir araç ve çoğumuz için bir anlamda topluma kendini ifade etme biçimidir. Günlük hayatımızda sürdügümüz kırmızı bir rujla daha renkli hissedebilir ya da siyah bir göz kalemi yardımı ile bakışlarımıza anlam katarız. İşte makyaj yaparken yüzümüzden aynaya yansıyan bu mutluluktan ve yaşam sevincinden yola çıkan Fatih Akdan yakaladığı enstanteneleri bizlere geri yansıtarak bu mutluluğu anlatmak istedi.  

Genç –yaşlı, kadın-erkek, öğrenci, ressam, bankacı, sporcu, tiyatro oyuncusu, makyaj sanatçısı kısacası toplumun her kesiminden birçok gönüllü de bu projeye destek olmak için ayna karşısına geçti. Kimisi süslü tuvalet masasında, kimisi vapurda, kimisi kuliste, kimisi de ofisinde… 

Fatih Akdan’ın Projesi’nin isim babası ve serginin sembolü haline gelen karikatürün sahibi ise ünlü Karikatürist Metin Üstündağ. Güçlü mizah kalemini çoğu zaman toplum ve kadın erkek ilişkileri, modern toplum ve bastırılan kişilikler, toplum ve önyargılarımız gibi konuları hicvetmek için kullanan Metin Üstündağ projeye hediye ettiği karikatürü ile projenin vermek istediği mesajı kısa yoldan veriyor.  

Moda dünyasının backstage otoritesi M.A.C Kozmetik M.A.C AIDS Fonu faaliyetleri çerçevesinde projenin ana sponsoru olurken, SONY teknoloji destiği veriyor. Sergi kapsamında fotoğraf satışlarından sağlanacak olan tüm gelir HIV ve AIDS ile yaşayan kişilere destek vermek adına Türkiye’de faaliyet gösteren Pozitif Yaşam Derneği’ne bağışlanıyor.  

“Buradan Yetkililere Süslenmek İstiyoruz” Sergisi 14 Ekim 2010, Perşembe günü Point Otel Barbaros bünyesindeki tüm dünyada adını muhteşem İtalyan lezzetlerinin yanı sıra genç sanatçılara ve sanata verdiği destekle de duyuran Piola’nın mekan sponsorluğunda yapılacak olan kokteyl ile açılıyor. Sergi 1 Kasım 2010, Pazartesi gününe kadar Piola’da görülebilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI