Ana SayfaYaşamBu yaz bunları yapmadan geçmeyin!

Bu yaz bunları yapmadan geçmeyin!

Her yaz ayrı bir heyecanla başlar. Planlar, programlar önceden yapılır. Bir an önce o tatil planlarının gerçekleşeceği günler beklenir. Çalışanlar için daha da heyecanlıdır bu olay. İş yerinden izin alıp o tatile çıkmak, tatilin kıymetini bir nebze daha arttırır. Biz de ufak bir listeyle, yaz tatillerinizi daha keyifli geçirebilmeniz için birkaç öneride bulunduk. İşte Trendus editörlerinin `Summer Bucket List`i…

1- Kumsalda sabahlayıp güneşin doğuşunu izleyin! 

Belki biraz fazla romantik gelecek kulağa ama hayır; bunu arkadaşlarınızla yapmak kesinlikle daha keyifli olacaktır. Gece eğlencenin dibine vurup, belki birkaç çılgın arkadaşınızla birlikte denize girip, sonrasında eve gitmek yerine kumsaldaki şezlonglarda uyuyup kalmak; hatta sonra sabah güneşinin gözünüze giren keskinliği ile sabahın köründe uyanıp, o keyfi sevdiğiniz arkadaşlarınızla birlikte gülüp eğlenerek yaşamak yazın olmazsa olmazlarından! Hatta bunu öyle bir kere falan da yapmayın! Birkaç kez yapın. Sabah güneşin doğuşuyla birlikte o durgun denizin ütüsünü bozan ilk kişi siz olun!

2- Bronzlaşın!
Bu maddeyi atlayacak değildik. Tabii ki olmazsa olmazlardan biri bronzlaşmak; hele de biz kadınlar için. Sürüp sürüştürüp güneşin altında saatlerce yatmaya bayılıyoruz maalesef. Ama aman dikkat! Cildinize zarar verecek kadar durmayın, güneş koruyucu kremlerinizi kullanmayı unutmayın. Yaşlanınca daha çok uğraşmayalım sonra..

3- Yakın arkadaşlarınızla road trip yapın!
Bir sosyal aktivite daha: road trip. Büyük şehrin hengamesinden sıkılanlara (sıkılmayan var mıdır ki) en güzel alternatif planlardan biri de road trip. Genellikle herkesin hoşuna giden bir aktivite oluyor. Alın arabayı, doldurun arkadaşlarınızla, sonra ver elini Güney kıyıları. Batıdan başlayıp güneye doğru inilir, sonra yine çıkılır.. Şöfor değişimleri, yolda molalar, gidilen yerde yaşanılanlar, bir sürü yeni anılar.. Yaz gibisi var mı?

4- Dondurma yiyin!
Araya böyle klişe şeyler serpiştirmeden olmaz. Bronzlaşmak gibi dondurma yemek de yazın olmazsa olmazlarından! Gerçi artık dondurmanın yazı kışı yok ama yazın yemek ayrı bir keyifli. Hele de deniz kenarında iştahla, “bulaşırsa bulaşsın denizde yıkarım” diye yenen dondurma daha da keyifli!

5- Su sporları yapın! Hatta bilmiyorsanız Kiteboard öğrenin!
Yazın en eğlenceli aktivitelerinden biri de hiç şüphesiz su sporları. Belki her sene yaptığımız şeyleri yine ve yine yapmaktan asla bıkmıyoruz. Parasailingler, jet skiler, bananalar, ringolar, wakeboardlar derken, bu sektörü farkedenler de her sene bunlara bir yenisini ekliyor. Ama son 2-3 senedir trend belli: Kiteboard! Gökova’da, Kilyos’ta ve Çeşme’de bu işi daha profesyonelce yapıyorlar ve öğretiyorlar. İlginizi çekerse incelemenizde fayda var. Eğlenceli bir aktivite olduğu çok belli! 

6- Sıralamaya koymamız gereken bir diğer şey: Aşık olun!

Tamam bu öyle çok elde olan bir şey değil. Fakat açın gönül gözünüzü, serbest bırakın kalbinizi! Bu gönül işlerinin deniz, kum, güneşle çok ilgisi var. ‘Every summer has a different story’ diye boşuna dememişler. Yazın yapılacak şahane aktiviteleri bir de sevgilinizle yaptığınızı düşünün (1. Maddede yalan söyledim itiraf ediyorum). Dolayısıyla gözünüz de kalbiniz de açık olsun! 


7- ‘Peki ama şehirde kalanlar ne yapsın’ diyosanız: Açık hava konserlerine, sinemalarına veya festivallere gidin!
Yazın en güzel şeylerden biri de kesinlikle bu saydıklarımızın çeşitlileşmesi! Büyük şehrin güzelliklerinden faydalanın. Açık hava sineması gerçekten çok keyifli. Kaçırmayın; alın biletlerinizi, alın erkek arkadaşınızı da (geldik yine bir önceki maddeye), keyifli bir film izleyin! Aynı şey konserler için de geçerli. Yakında konser takvimleri de açıklanır. Festivaller zaten yavaş yavaş belli oluyor. Önceden bilet almakta fayda var (indirimli biletler malum). Hadi bir tane de biz söyleyelim: 13-14 Haziran’da One Love var. İlgilenenlere duyurulur! 

8- Şehirdekilere bir aktivite daha: Bisiklete binin!

Sahilde, orada burada, bisiklete binmek size de keyif vermez mi? Yurt dışına çıktığında herkes bayılıyor, fakat İstanbul’da o bayılanları pek göremiyoruz. İstanbul’da iseniz adalar bisiklet için en uygun yer. Adalar zaten yaz etkinlikleri için biçilmiş kaftan. Ama eğer değilseniz de bu bir engel değil.

9- Şimdi size çok marjinal bir şey söyleyeceğiz. Yazın olmazsa olmazlarından değil ama bu yaz 1 gün bile olsa yapmanızı önerdiğimiz bir şey: 1 gününüzü teknolojiden uzak geçirin!
Çok zor evet. Sosyal medya yüzünden hepimiz birer bağımlı olduk. Ama inanın 1 gününüzü akıllı telefonunuzdan uzak geçirirseniz özgürlüğü hissedeceksiniz! Bu yazın olmazsa olmazlarından biri de bu olsun. Bildirimlerinizi kapatın, bilgisayar açmayın demiyorum. Telefonu rafa kaldırın. 1 gün kafa dinleyin. Hadi bunu birkaç arkadaş yapmayı deneyin. Bakalım fotoğraf çekmeden durabilecek misiniz!

10- Son madde: Yaz demek Frappuccino® demek!
İster tatilde, ister şehirde olun Starbucks’a yeni Frappuccino®’lar geldiğinde yaz gelmiş demektir. Herkes birbirinden farklı lezzetleri dener, denemeyenlere tattırır, yazın en favori Frappuccino®’su sohbeti yaz sonuna kadar devam eder. Frappuccino®’lar yazın en keyifli buluşmalarının, paylaşılan selfie’lerinin başrolünde yer alır.  Sen de bu yaz hem sosyal medyada hem de sosyal ortamlarda en sevdiğin Frappuccino®’nu destekle, bir de Instagram’da onunla bir selfie paylaşmadan bu yazı bitirme.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI