Ana SayfaModaBu ayakkabılar çok farklı: OyeeDESIGN

Bu ayakkabılar çok farklı: OyeeDESIGN




Kim istemez ki çocukken yaşam sevinci olan çizgi film karakterlerinin stiline yansımasını… Ya da canınızı çektiren dondurmaların topuklarınızdan akmasını… OyeeDESIGN daha yepyeni bir firma olmasına rağmen yaratıcı ve eğlenceli tasarımlarıyla şimdiden kendine birçok hayran buldu.
Markanın yaratıcısı Ayçin Aydoğan, OyeeDESIGN için kendi tasarımlarının yanı sıra  kişiye özel tasarımlara da yer verdiğini belirtiyor.
Kimi zaman çılgın, kimi zaman oldukça feminen  tasarımlarıyla farklı olmak isteyen kadınların yeni gözdesi  olacağına şüphe yok…

Merhaba Ayçin. Bize kendinden biraz bahseder misiniz?
Merhaba, 1981 İstanbul doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Turizm bölümünden mezunum.Okulla birlikte turizm alanında çalışmaya başladım.Ancak çok küçük yaşlardan beri çizimle uğraşmam ve bunu dövme sanatına çevirmemle 2001 yılında turizm sektöründen ayrılarak dövme sektörüne yöneldim. Sonrasında 4 yıl kadar moda tasarımı ile uğraştım. Derken, OyeeDESIGN…
 
OyeeDESIGN projesini nasıl gerçekleştirme kararı aldınız?
Bu projeye, iki yıl önce iki kişi olarak başladık. Fakat bazı sebeplerden ötürü kısa bir süre sonra projeyi askıya aldık. 2009 Ocak ayında proje üzerinde tekrar çalışmaya başladım. Bu seferki tek fark, iki kişi değil yalnız başıma devam edecek olmamdı.

Çok yaratıcı ve enteresan şeyler yapıyorsunuz. Tasarımlarınızı yaratırken nelerden ilham alıyorsunuz?
Canım bugün kırmızı kullanmak istiyor diyerek yola çıkıp yaptığım tasarımlar bile oluyor. Özellikle ilham aldığım bir şey yok, gözüme çarpan bir desen, okuduğum bir yazı, sevdiğim bir renk… Yani  gördüğüm, duyduğum veya hissettiğim herhangi bir şey  beni harekete geçirebilir. Burada sınır sadece hayal gücümüz.

Ürünlerin için hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?
Ürünlerin üzerindeki desenleri, farkı bazlarda boyalar kullanarak elde çiziyorum. OyeeDESIGN etiketi olan her ürün, mümkün olan en kaliteli malzemeler ile gerçek deri  kullanılarak baştan sona el işçiliği ile üretiliyor.

Ayakkabılar ve çantalar dışında tasarladığınız farklı ürünler olacak mı?
Yaza doğru değişik ürünler olacak. Farklı alanlarda tasarım yapan arkadaşlarımla ortak projeler üretmeye başladık. OyeeDESIGN ayakkabı ve çanta ile sadece bir başlangıç yaptı. Sonrasında Oyee takipçilerinin nelerle karşılaşabileceği tamamen sürpriz!

Bu arada markanın ismini oldukça sevdik. Bu ismi nereden buldunuz?
`Oyee`, beğendiğim bir şey gördüğümde en sık kullandığım kelimedir. Tasarımlarını yaptığım ürünlerin hepsi benim için `oyee` tadında ve sanırım insanları da bu yönde etkiledi. Aldığım maillerin çoğunda beğenilerini vurgulamak için oyee kullanıyorlar. (Gülüyor)

OyeeDESIGN için "farklılaşmak için başkalarına ayak uydurmak zorunda olmayanların, tarzının farkında olanların buluştuğu bir markadır" diyorsunuz. Sizce etrafta tarzını konuşturmak isteyen çok mu genç var?
Tahminlerimin çok üstünde. Kız arkadaşlarına veya eşlerine farklı bir hediye almak isteyen çok fazla genç bey varmış ki, bu beni oldukça şaşırttı. Sanat ve sosyeteden bir çok ünlü ismin  yanında yurtdışında ve medyada çok bilinmeyen modellerden de sipariş aldım. Ayrıca Avrupa`da bulunan bazı butiklerden teklif de geliyor. Şu an değerlendiriyorum.

Tüketicilerin hayal gücüne yer vererek onların tasarladığı ürünleri de yaratıyorsunuz. İnsanları memnun etmek zordur. Bu oldukça riskli bir iş değil mi?
Biz çok iyi anlaşıyoruz. Web sitesinde `Koleksiyon` bölümünde görülen ürünler OyeeDESIGN`ın kendi koleksiyonuna ait. Bu ürünlerden isteyen herkes satın alabiliyor. Kendileri için özel bir ürün istediklerinde, sunabilecekleri bir görsel varsa bunun üzerinden gidebileceğimiz gibi anlatımla da yola çıkabiliyoruz. Öncelikle  kağıt üzerinde birkaç çalışma yapıyorum. Daha sonra içlerinden birini seçip uygulama aşamasına geçiyoruz. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar oldukça başarılı sonuçlandı.

İlk ürünleriniz internet üzerinden satışa sunuldu. İleri zamanlarda bir butik mağaza açma gibi bir planınız var mı?
Butik açma planım yok. Çünkü çalıştığım özel bir butik var. Cassette Butik ile keyifli bir koleksiyon hazırlığı içerisindeyiz. Mart ayının ilk haftasından itibaren OyeeDESIGN ürünleri Cassette Butik`ten satın alınabilir.

Siparişlere gelince…Tüketiciler size nasıl ulaşabilirler?
Sitedeki iletişim numarası ve e-mail adresinden bana ulaşabilirler. Ayrıca  sürekli eklenen yeni tasarımlardan ve OyeeDESIGN`dan  haberdar olmak için de Facebook`taki grubumuza üye olabilirler.

Peki, bu siparişler ne kadar sürede hazır hale geliyor ve teslim ediliyor?
Siparişleri ortalama 7 günde teslim ediyorum. Fakat; yoğunluğa göre bazen artı 2 gün olabiliyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI