Ana SayfaGüzellikBordo ruj nasıl kullanılır?

Bordo ruj nasıl kullanılır?

Bir kadının en önemli tamamlayıcısı olarak görülen makyaj, yıllar geçtikçe daha önemli hale geldi ve podyumlara en az elbiseler kadar  hakim oldu.

Sadeliğin giderek ön plana geçtiği ve bu kuralın makyaj trendlerini de etkilediği bugünlerde bordo ruj bütün bu kurallara karşı gelerek kendi özgürlüğünü ilan etti. Sonbahar/kış defilelerinde podyumu sallayan bordo ruj çok sevildi ve Jennifer Lopez, Rihanna, Emma Stone gibi yıldızların güzellik dolabının bir numaralı ürünü haline geldi.

Bordo ruj doğru kullanldığı takdirde cesaretli ve asil bir duruş sergilerken yanlış kullanımı insanlar için alay sebebi olabilir.

Makyaj uzmanı Gila Benezra`ya göre esmer ya da sarışın olun mutlaka her kadına uygun bir bordo rengi vardır.  İşte Gila`nın bordo ruj kullanımı hakkındaki önerileri:

" Dogru kırmızı ve bordo tonlarını seçmek için beğendiğiniz bordo tonlarını dudağınızın bir kısmında test etmelisiniz. Çünkü rujun rengi sizin dudak pigmentlerinizle birleştikten 10 15 saniye sonra degişmeye başlar. Bazen maviye kaçar, bazen turuncuya, bazen de pembe tonlarına. Denediğiniz  bordo renk eğer değişmiyorsa, o almanız gereken renktir. Kaçırmayın!

Doğru rengi bulduktan sonra, doğru uygulamada sıra. Koyu rujlar kullanması zor renklerdir. Zaman içinde dudaktan bölük pörçük çıktığında ise kötü bir görüntü oluşturur. Daha kalıcı olması için seçtiğiniz ruj renginde bir dudak kalemi edinmenizde fayda var. Ruju uygulamadan once, dudak kalemi ile dudak cizgisini belirleyip, sonrasinda dudağı boyayabilirsiniz. Bunun üzerine uygulayacağınız ruj çok daha uzun sure kalıcı olacaktır. Aynı zamanda rujun dudak çizginizin dışına çıkmsını da engellemiş olursunuz.  Ten rengi bir kalem ile dudak kenarlarınızdan geçerseniz hem daha net, hem de daha dolgun bir görünüme sahip olursunuz.  En son işlem olarak dudaklarınız o yapıp işaret parmağınızı ağzınıza sokup çıkarırsanız, dişlerinizin de kirlenmesine engel olmuş olursunuz.  Bu kadar ön plana çıkartılmış dudaklarla, daha hafif göz makyajı yapmalısınız. İnce bir eyeliner ve volumlu kirpiklerle şahane gözükür. Başrolde dudaklar  olur. Benim önerdiğim markayı sorarsanız Bobbi Brown olacaktır."

Doğru ruj kullanımını Gila`dan öğrendikten sonra aklımıza takılan diğer soru ise bu kadar iddialı bir rengin ne tür elbiselerle kombinleneceği oldu.  Couture tasarımlarıyla dikkatleri üzerinde çeken tasarımcı Tuğba Atasoy, ise bu sorumuzun cevabını bulmamıza yardımcı oldu. Tuğba`ya göre nasıl bordo rujla sakin bir makyaj tercih edilmeliyse kıyafetin de sakin olması gerekiyor. Tuğba`nın bordo ruj kullanımı ve elbise tercihi ile ilgili görüşleri ise şöyle :

" Borda ruj kullanıldığında göz makyajı geri planda kalmalı, sakin bir makyaj ile bordo ruj kullanmak daha doğrudur. Aynı şekilde kıyafetin de sakin olmasından yanayım. Tamamen bordolar içinde bir look ve bordo ruj mükemmel görünecektir. Aynı zamanda beyaz, ekru tonları ile kontrastı olan koyu yeşil, zümrüt tonları ve bakır aksesuarlar da bordo rujun tamamlayıcısıdır. Daha iddalı ve seksi görünmek istiyorsanız ve açık tenliyseniz siyah, detaydan uzak sade elbisenizi bordo rujunuzla tamamlayabilirsiniz. Söz konusu bordo ruj ise dikkat edilmesi gereken en önemli konu; bordonun teninize uygun tonu ve iddasını gölgede bırakmayacak sade ama elegan tasarımlardır."

Doğru makyajı ve kombini öğrendikten sona iş uygulama kısmına geliyor. Bordo rujun en iyi nasıl uygulanacağını gösteren ilham kaynaklarımız ise ünlü isimler. Fotogaleriye tıklayarak önce bordo rujun podyumlara nasıl hakim olduğunu görebilir oradan ünlü isimlere nasıl sıçradığını görebilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI