Ana SayfaYaşamBir Dem’lik Sohbet Her Anı Dem’ler!

Bir Dem’lik Sohbet Her Anı Dem’ler!

Uzakdoğu, Güney Afrika, Asya haricinde çay yetiştirebilen nadir bir ülke olsak da çay kültürü ve farklı çay çeşitleri 2013’te Dem kapılarını açana kadar gündemimizde yoktu. Dem, 2013’te Karaköy’de açtığı çay evi ile farklı çay çeşitleri ve eşlikçileri ile çayın zengin kültürünü hayatımıza soktu. Temmuz 2019 itibari ile Moda’da hizmet vermeye devam eden Türkiye’nin ilk modern çay evi Dem’in çayları, şimdi çay evinin sıcaklığını yakalayan özel koleksiyon kutularında çay severlere sunuluyor.
 
Uzmanından Dem’leyin
 
Dem, yeni sunduğu çay serisinin harmanlarını dünyanın en köklü çay markalarından 200 yıllık Ronnefeldt kalitesi ve geliştirdiği en üst kalite çay yaprakları ile oluşturdu. Serideki tüm çaylar, 2 yaprak 1 tomurcuk olarak elle toplanan yapraklardan üretilen çayların harmanlanmasının sonucu olarak ortaya çıktı.
 
Kaliteli çay deyince hala geleneksel yöntemlere dayanan el işçiliği ile üretilen çaylar aranıyor. Dem’in tüm çay serisinde bu ayrıcalığı deneyimleyebiliyorsunuz. Dünyanın en iyi çay bahçelerinden toplanan çay yapraklarından üretilen Dem çayları, Çin, Hindistan, Sri Lanka, Tayvan, Japonya, Güney Afrika gibi dünyanın önde gelen çay ülkelerinden geniş tat yelpazesi sunuyor. Tamamen doğal aromalar kullanılarak harmanlanan çaylar, sadece tadı ile değil kokusu ile de çay keyfini yaşamanızı sağlıyor.
 
Dem çaylarını Dem’in Moda’daki çay evinde deneyimleyebileceğiniz gibi dem.istanbul web sitesinden satın alarak da evinizde aynı deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
Dem’e dair detaylı bilgi için dem.istanbul web sitesini ziyaret edebilir veya Instagram hesabı @demistanbul’a göz atabilirsiniz. Dem’in çok yakında web sitesinde yer alacak Dem Çay Atölyesi ve Youtube kanalında yer alacak çaya dair bilgilendirici ve keyifli videoları için de Dem’i takip etmeyi unutmayın!
 
 
6 Kategori, 30 Farklı Özel Çay
 
Dem’in siyah, beyaz, yeşil, Oolong, Rooibos, bitki & meyve olmak üzere 6 kategoride 30 özel çayı mevcut. Tüm çaylar özel koleksiyon 25 g ve 70 g kutularda sunuluyor. Dem, doğa dostu, geri dönüştürülebilir, çayın tazeliğini koruyan ambalajları sayesinde her fincanda aynı tat, renk, koku ve lezzet garantisi veriyor.
 
 
Dünyada En Çok Üretilen Çay: Siyah Çay
 
Dem’in siyah çaylarında 8 adet farklı ürün bulunuyor. Çayların espresso’su diye adlandırılan malt, baharatlı ve canlı aromalı Assam’dan dünyanın en meşhur çay bahçelerinden gelen ve çayların şampanyası olarak adlandırılan Darjeeling’e, Sri Lanka’dan gelen parlak ve koyu demli English Breakfast’tan begamotlu Earl Grey’e, eritilmiş kakao notaları içeren İrlanda kreması aromalı Assam çayı Irish Malt’tan, Hindistan’ın baharatlara olan sevgisini yansıtan, tamamen doğal baharatlar ile hazırlanmış siyah çay harmanı Masala Chai’ye, Hindistan cevizinin güçlü Assam çayıyla harmanı Black Coconut’tan Avrupa ülkelerinde et yemekleri ile eşleştirilen, çam odununun yakılarak, yanan reçinenin siyah çay yapraklarına verdiği isli aroma ile elde edilen Lapsang Souchong’a kadar Dem, çay severlere bildikleri siyah çay dünyasından çok daha zengin alternatifler sunuyor.
 
 
Antioksidan Kaynağı Yeşil Çay
 
Dem’in yeşil çay serisinde 6 ürün bulunuyor. Seride yer alan en saf yeşil çay Greenleaf. İsmini barut tanelerine benzerliğinden alan Gunpowder yoğun aroması ve bakırımsı tadı ile güçlü bir yeşil çay. Çin’in çay kültüründe imparatora sunulacak kadar özen gösterilerek mükemmelleştirilmiş, yasemin çiçekleri ile tatlandırılan Jasmine Pearls ve ayvanın hafif tatlığı ve zencefilin keskinliğini dengeleyen Ginger Twist, yeşil çay serisinin sevilenleri arasında. Yasemin, ayva, zencefilden sonra yaban mersini ve limon otlu bir yeşil çaya ne dersiniz? İşte, orada Dem’in yeşil çay serisinde karşımıza Huckleberry Friend çıkıyor. Yeşil çay serisinde ödüllü bir çay da var: Morgentau. Alışılmadık derecede hafif mango tatları ve tropik çiçeklerin uyumunun sonucu olan bu çay, gastronomi dünyasının Oscar’ı olarak bilinen Great Taste Award’dan da mükafatlı.
 
Nadide Beyaz Çay
Üretimi için çok az insan müdahalesi gereken ve üretiminin çoğunun tek bir coğrafi bölge Çin’in Fujian eyaletinden geldiği beyaz çay, Dem’in çay serisinde 3 farklı çeşidi ile bulunuyor: Yetiştiği özel tarladaki şeftali ağaçlarından damakta belli belirsiz mayhoşluk bırakan yüksek antioksidanlı White Yin Long, özel kokulu kavunların doğal aroması ile lezzetlenen ve cildin yenilenmesine katkı sağlayan White Melon, Pai Mu Tan’ın çarkıfelek meyvesiyle harmanlanan tam yaprak beyaz çay Chinese Spring.
 
Siyah ile Yeşil Arasında: Oolong
Yeşil çayın canlı aroması ve siyah çayın yumuşaklığını birleştiren, yarı fermente Oolong çayları Dem’in çay serisinde 3 farklı ürün ile bulunuyor. Damaktaki hafifliği ve yemiş-meyve karakteri ile etkileyici Oolong Ti Dung, hurma ile lezzetlendirilen Oriental Oolong ve Dem’in en kıymetli çaylarından, Çin’den birinci sınıf Tie Guan Yin yaprakları ile sütün mükemmel uyumunu yansıtan, sınırlı üretim Milky Oolong. Aralarından seçim yapmanın zorluğu aşikar.
 
 
Kafeinsiz Çay: Rooibos
Güney Afrika’ya özgü olan bu çaylar Dem çay serisinde Rooibos Vanilla, Rooibos Chocolate ve Chill Out with Herbs ile yer alıyor. Rooibos Vanilla, vanilya aroması ile boza ve sıcak çikolataya rakip olurken Rooibos Chocolate kakao kabukları ve vanilyanın zarif aromasını taşıyor. Hafifletici ve rahatlatıcı bir Rooibos arayanlardansanız yumuşak portakal notaları ve tatlı bitkisel lezzeti ile Chill Out with Herbs’ü tercih edebilirsiniz.
 
Bitki & Meyve ile Çayın Harmonisi
Dem’in seçkisinde sunduğu bitki ve meyve harmanları, dünyaca ünlü harmanlama ve tadım uzmanlarının elinden çıkıyor. Bu orijinal ve lezzetli formüllerin kendine has özellikleri var. Bu seride 7 ürün yer alıyor. Mate, Kızılderililer tarafından yeşil altın diye adlandırılıyor ve sindirim ve yağ yakımında etkili. Refreshing Mint, içindeki yoğun nane ile mide rahatsızlıklarına iyi geliyor ve limon otu ile rahatlamaya yardımcı oluyor. Rahatlatıcı ve lezzetli bir bitkisel çay arıyorsanız Fruity Camomile, Mayıs papatyaları ve portakal çiçekleri ile arayışınıza karşılık geliyor. Ayurveda Herbs & Ginger, şifalı bitkiler ve zencefil bileşimini taşıyor. Tatlı ve ekşi tat arayanlara frenk üzümü ve böğürtlen yaprakları ile harmanlanan Get the Power’ı denemeleri önerilir. Tropik meyveleri sevenler hibiskus, ananas, kavun gibi meyveler ile lezzetlenen Exotic Hibiscus’u tercih ederken elma ve kuşburnu birlikteliğini sevenler Apple Fantasies’i tercih edebilirler.
 
Daha fazlası için: dem.istanbul
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI