Ana SayfaYemekBir Çikolata Tutkusu Leonidas Şimdi Türkiye’de

Bir Çikolata Tutkusu Leonidas Şimdi Türkiye’de

Benzersiz Bir Haz Deneyimi

100 yıllık tecrübesi ve artizan çikolatadaki ustalığı ile Leonidas, çikolatanın verdiği mutluluğu benzersiz bir deneyime dönüştürüyor. Belçika’nın kalbinde doğan ve kurulduğundan bugüne vazgeçilmez lezzetlerini çikolata tutkunları ile buluşturan Leonidas, sizleri Nişantaşı’ndaki mağazasında bu deneyime ortak olmaya davet ediyor. Birçok çikolata çeşidi ile hem göze hem de damak tadına hitap eden Leonidas, el yapımı özel çikolata ve pralinleri ile mutluluğun en özel formülünü sunuyor. Bugün 42 ülkede 1300’ün üzerinde mağazası olan Leonidas, Nişantaşı’ndaki mağazasında uğruna dünyayı gezecek çikolata tutkunlarını bekliyor.

 

Niğdeli Leonidas’ın Yolculuğu

1882 yılında Niğde’de doğan Leonidas Kestekides 18 yaşına kadar köyünde kendi yaptıkları tatlı ve dondurmaları satmaya başladı. Daha sonra yeni işlerin peşinde önce Yunanistan’a, oradan İtalya’ya, sonra Amerika’ya ve son olarak da 1910’da Belçika’ya giden Leonidas,  burada çikolata üretimine geçti.

1913’te ilk mağazasını Belçika’nın Ghent şehrinde açtıktan sonra aynı yıl katıldığı Dünya Çikolata Fuarı’nda altın madalya kazandı.  1937 yılına gelindiğinde Leonidas markası ve ilk logosu tescil edildi. Bugün Leonidas, Belçika’nın ve dünyanın sayılı çikolata üreticilerinden biri.

Paylaştıkça Çoğalan Mutluluk

Leonidas, balotinleri ve farklı koleksiyonları ile çikolatanın verdiği mutluluğu ve deneyimi sevdiklerinizle paylaşmaya davet ediyor. Heritage koleksiyonu renkli dizaynı ve sütlü ya da bitter çikolataları, Gianduja koleksiyonunda ise çıtır bisküvi parçacıklı Giantina, badem parçacıklı Giamanda ve klasik Gianduja gibi kremamsı pralinler ise yıllardan beri en çok tercih edilen çikolataların başında geliyor. Sütlü, %72 bitter ve portakal aromalı bitter olmak üzere 3 farklı lezzetten oluşan Napolitain koleksiyonu ise her biri özenle paketlenmiş ince çikolata kareleriyle sevdiklerinizle birlikte en özel kutlamalara eşlik ediyor. Markanın asırlık tariflerine göre taze hazırlanmış lezzetlerinin tadını bir arada çıkarmak için ise Ballotinler  harika bir hediye seçeneği.

 

Master Çikolata Şefleri

1 Ekim 2021 itibariyle tamamen sertifikalı kakao ile üretime geçen Leonidas’ın sihirli lezzetleri, içeriğindeki %100 saf kakao yağı ve kalite standartlarıyla dünyanın en kaliteli çikolataları arasında yer alıyor. İlave bitkisel yağ veya palm yağı kesinlikle kullanılmıyor. Belçika’da Master Çikolata Şefleri Gerald De Brandt, Souad El Maslouhi ve Daniel Stallaert’in lezzetli ellerinden çıkan Leonidas çikolatalar dünyanın birçok yerinde Belçika geleneğini ve eşsiz lezzetini aynı tutkuyu paylaşanlar ile buluşturmaya devam ediyor.

 

Leonidas aynı zamanda dünya çapında 2.450 adet çiftlikte, 8.256 hektar alanda, yıllık 3.000 ton kakao çekirdeği üretimi ile 2.450 kakao çiftçisi ve ailelerinin yaşam ve çalışma koşullarını geliştirmeye destek oluyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI