Ana SayfaModaBill Cunnigham Kimdir?

Bill Cunnigham Kimdir?

Modern çağın sokak modası fotoğrafçısı Bill Cunningham, geçtiğimiz Pazar günü New York’ta hayatını kaybetti. Hayatının neredeyse 40 yılını moda dünyasının değişen trendlerini kaydetmeye adamış fotoğrafçı, kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayata gözlerini yumdu.

Ancak Cunnigham’ın moda dünyasında sevilme nedeni sadece sokak modasını kültüre yansıtmayı başarmış olması değil, bunu yaparken ortaya koymuş olduğu namusu, kararlılığı ve sıcaklığıydı.

Peki Bill Cunnigham kimdi?

*Cunnigham’ın özgürlüğü her şeyden önce gelirdi. Bu yüzden yıllarca bağımsız çalışmış ancak uzun bir zaman sonra istemeyerek de olsa sağlık sigortası için Times personelleri arasına girmek zorunda kalmıştı.

*Cunnigham fotoğraflarında herkesi tasvir ediyordu. Diğer fotoğrafçılardan farklı olarak fotoğraflarında insanları sanat eserleri olarak değil, hayatın ve şehrin bir parçası halinde tasvir ediyordu.

*Fotoğraflarını çekerken ön planda olmayı sevmezdi ve işini yapabilmesinin tek yolunun fark edilmemek olduğunu söylerdi.

*Cunnigham çeşitliliğe saygı duyardı. The New Yorker yazarı Hilton Als’e göre Cunnigham’ın kadın ve siyahi kültür & estetiğine duyduğu ilginin nedeni, bu iki kesimin toplum kültürüne kattığı gizemdi. Duygusal ve tarihsel karmaşalarla dolu bu iki kesimin hiç çözülemeyecek bir gizemi olduğuna inanıyordu.

*Cunnigham insanlara “çocuk” diye seslenirdi. Bunu öyle bir sevinç ve umutla söylerdi ki tonunda o kişinin ne yaptığına dair duyduğu samimi merak hissedilirdi.

*Cunnigham zorlukların işini engellemesine izin vermezdi. Hayalinde kurduğu kareyi yakalamadan pes etmezdi ve bunun için her türlü zorluk altında çalışmaya razıydı.

*Ve son olarak da Cunnigham’ın mavi ceketinden bahsedelim. Herkes Cunnigham’ı mavi ceketi ile tanırdı. Çalışırken Cunnigham’ın  sürekli bu ceketi giymesinin nedeni tabii ki ceketin büyük cepleriydi! Hayatı fotoğraf çekmek olan bu kişi, işinde devamlılığı ve pratikliği sağlamak için cepleri ekstra geniş ceketini de çalışırken yanından ayırmazdı.
 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI