Ana SayfaSağlıkBilime Göre Vücudun En Kirli Noktası ve Temizleme Önerileri

Bilime Göre Vücudun En Kirli Noktası ve Temizleme Önerileri

Rutin bir duş sürecinde temizlik adına elinizden geleni yapıyorsunuz. Ancak gözle görülmeyen bakteri ve kirlerin biriktiği bir noktayı atlıyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek! Elbette göbek deliğinden bahsediyoruz. 

Göbek deliği içe doğru kıvrımlı ve katmanlı bir nokta olduğu için temizlik açısından gözden kaçabilen kirlerin birikmesi burada oldukça kolaydır. Giysilerinizdeki pamuklar, şampuan kalıntıları, su kalıntıları, tüyler, ölü deriler, ter ve bakım ürünü artıkları burada kolayca birikebilir. Amerika’da yapılan bir araştırma göbek deliğinde 29 ila 107 farklı bakteri türünün bulunabileceği sonucunu ortaya çıkarıyor. Bu pek de iç açıcı bir bilgi değil!

Göbek deliği nasıl temizlenir?

Tıpkı vücudunuzun herhangi bir noktası gibi göbek deliğinizi de temizlemeniz gerekiyor. Bunun için en doğru araç ise kulak pamuğu çubukları olacak. Kulak pamuğuna bir miktar zeytin yağı ya da hindistan cevizi yağı damlatın. Ardından canınızın acımayacağı şekilde fazla bastırmadan nazik hareketlerle göbek deliğinizi temizleyin. Her duş sonrası bir kağıt peçeteyle göbek deliğinizi kurutmayı da ihmal etmeyin. 

Göbek deliğiniz ciddi anlamda kir biriktiriyorsa bunu öncelikle bir doktora danışmanız en doğrusu olacaktır. Özellikle sıvı akıyor ya da bir koku duyuyorsanız ihmal etmeden doktora gidin.

 

Fotoğraf: @izabelgoulart

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI