Ana SayfaSağlıkBikini estetiği nedir?

Bikini estetiği nedir?

Her kadının hayalini kuruduğu dik göğüsler, gergin bir karın ve selülitsiz bacaklar bikini estetiğiyle artık mümkün.  Estanbul Plastik Cerrahi Kliniği kurucusu Dr. Osman Şenel, tatilde özgürce bikini giymek isteyenler için Bikini Estetiği ve estetik dünyasındaki yenilikleri anlattı.

TRENDUS: Kadınların yaz aylarında en çok başvurduğu estetik operasyonlar arasında ‘Bikini Estetikleri’ yer alıyor. Bikini Estetiği neleri kapsıyor bahseder misiniz?
Dr. Osman Şenel: Bikini Estetiği denilince ilk akla gelen ameliyatlar meme büyütme ve meme dikleştirme ameliyatları oluyor. Tatile çıkmadan bir iki ay öncesinde kadınlar bu ameliyatları yaptırıyor. Hem bikiniyi hem de rahat yaz giysilerini özgürce taşıyabilmek için meme ameliyatlarına öncelik tanıyorlar. İkinci sırada tabii ki vücutlarında belli bölgelerde fazla yağlanma varsa, liposuction ya da lazer lipoliz kullanarak daha formda görünmelerini sağlıyoruz. Liposuction yöntemiyle aldığımız yağlar kök hücreden zengin olduğu için vücudun herhangi bir bölgesini şekillendirmek için dolgu malzemesi gibi kullanabilmekteyiz. Örnek vermek gerekirse popo da küçüklük veya düşüklük varsa popunun şekillendirilmesinde, bacaklarda eğrilik varsa düzeltilmesinde son yıllarda da meme büyütmek veya şekil vermek amacıyla kullanabilmekteyiz. Yani liposuction yaparak bir taşla birkaç kuş vurmak mümkün. Kol ve bacak içerisinde az miktarda sarkıklıklar varsa o bölgelerde ameliyatsız tekniklerle cildin sıkılaşmasını sağlamak mümkündür.

Bikini estetiği yaptırmak için en ideal tarihleri öğrenebilir miyiz?
Normal şartlarda her şey yolunda giderse bir ay içerisinde iyileşmiş bir şekilde tatile de çıkabiliriz, aşırı olmamak kaydıyla tatilde spor da yapabiliriz. Ama tercihen herhangi bir estetik ameliyat yapılacaksa, liposuction, karın germe, popo dikleştirme veya meme ameliyatı olsun, bu ameliyatlardan sonra iki ay sonra tatil e çıkmak daha uygun olacaktır. Liposuction yaptıktan sonra çok fazla yağ almıyorsak ve hastanın cildinde de gevşeklik yoksa 2-3 hafta sonunda tatile çıkabilir. Meme ameliyatından iki hafta sonra tatile çıkmak mümkün olabilir. Ama meme küçültme ameliyatı yaptıysak, tatile çıkmak için en az bir ay kadar beklemek gerekir. Karın germe ameliyatından sonra ise hastanın iyileşmesi 2-3 gün içinde bitiyor ama hastanın 15-20 gün boyunca kendisine iyi bakması gerekiyor. Her şey yolunda giderse iki hafta sonra tatile çıkmak mümkün. Tatile iki hafta kala hemen hemen bütün ameliyatları yapmak mümkün. Tabii ki sakin bir tatil planlanıyorsa ve ameliyat sonrasında bir problem olmadıysa. 
İyileşme sürelerinin kısaldığını söylemek mümkün mü?
Kullandığımız teknikler sayesinde iyileşme sürelerinin oldukça kısaldığını söyleyebiliriz. Cilt germe ameliyatlarında özel tek yönlü iplikler kullanıyoruz. Bu sayede tek yönlü iplikleri çektiğimiz an, o iplikler dokuyu sabitliyor. Bu yöntem, karın germe, meme küçültme, kol, bacak germe gibi ameliyatlarda izlerin az olmasını sağlıyor. Hasta daha hızlı iyileşiyor hem de 6 ay 1 sene sonra yara izleri eskiye oranla daha az kalıyor. Ameliyatlarda teknolojiden yararlanıyoruz, ameliyat sonrası bakımlarını yapıyoruz. Günümüzde bir gece hastanede yatırdığımız hastalar sadece karın ve yüz germe ameliyatları oluyor. Çok büyük meme küçültme ameliyatlarını da bir gece hastanede yatırıyoruz. 
                      
Yazın estetik ameliyat yapılmaz düşüncesinin artık geçersiz olduğunu söyleyebilir miyiz?
Sıcak demek eğer iyi bakılmazsa enfeksiyona yatkınlık demek. Sıcak demek daha çok şişmek demek.  Ama hastayla iyi bir iletişim kurulabiliyorsa, 12 ay her türlü ameliyat yapılır. Zaten böyle olsaydı Kaliforniya’da, Dubai’de ya da Ekvator bölgesinde her mevsim sıcak olan bölgelerde hiçbir estetik ameliyat yapılmazdı. Sadece kışa oranla hastanın iyileşme sürecinde iki hafta kadar daha dikkatli olması, sıcakta koşturmayla değil, daha serin yerlerde dinlenerek vakit geçirmesi çok önem taşıyor. 
Vücudunun şeklinden rahatsız olan ama cerrahi operasyondan korkan kadınlar için ameliyatsız estetik çözümler neler?
Örneğin selülit tedavisinde ameliyatsız çözümler sunuyoruz. Selülit kompleks bir olay. Bunun şişmanlıkla ya da zayıflıkla ilgisi yok. Ailesel, hormonal, beslenme bozukluğu gibi çeşitli nedenlerden olabiliyor. Selüliti tedavi edebildiğimiz AVT denilen bir cihaz var. LPG çok işe yarıyor. Çeşitli radyofrekans cihazlarla selülit görünümünü ortadan kaldırabiliyoruz. Ancak burada bilinmesi gereken selülit tedavisinden sonra geri dönüşler olabiliyor. Bunun önüne geçmek için de beslenmeye ve spor yapmaya özen göstermek gerekiyor. Sarkıklık ve selüliti birbirine karıştırmamak lazım. Popo, bacak içi, kol, sırt ve dekolte bölgelerinde gevşeklik varsa kızılötesi ışınlarla, çeşitli radyofrekans yöntemleri kullanarak, gerekiyorsa bunları kombine ederek iyi sonuçlar elde edebiliyoruz. Bir de son birkaç yıldır kullandığımız bögesel soğutma yapan soğuk lipoliz cihazları var. Bunlar da bölgesel soğutma sayesinde bölgedeki bir avuç içinden daha büyük bir alanda yüzde 30-50 yağların tek seansta giderilmesini sağlıyor. Coolshaping bu yöntemlerden biri. Bel veya sırt bölgesinde yağ depolanması olup ameliyattan kaçınan hastalarımızı bu şekilde ameliyatsız bir yöntem uygulayarak bir ay içerisinde o bölgedeki yağlardan kurtarmak mümkün. Cryo cabin adlı cihaz bir seansta 700-1000 kalori yakmayı sağlıyor. Çeşitli teknoloji yöntemlerini her birinden bir fayda sağlayarak uyguluyoruz. 
Hamilelik sonrası deformasyon uğrayan karın bölgesi operasyonları ve karın bölgesinde oluşan renk değişimi çözümleriyle ilgili bilgi verir misiniz?
Hamilelik sonrasında karın bölgesinde dışarıya doğru büyüme oluyor. Hastanın cilt kalitesine göre çatlaklar oluşabiliyor. Öncelikle hamile kalan her hastanın bilmesi gereken en önemli şey, hamileliği boyunca 10-12 kilodan fazla kilo almaması. Göbek bölgesini nemlendirmesi gerekiyor. Çatlaklar oluştuysa, çeşitli fraksiyonel lazer tedavileri de uyguluyoruz ama öyle tamamen hepsini geçirmek gibi bir sonuç yok. Daha iyi olabilmesi için çalışıyoruz. Kırmızılık döneminde yakalarsak o zaman da iyileştirme lazer tedavileri yapıyoruz. Oturmuş beyaz çatlaklarda fraksiyonel lazerler kısmi faydalar sağlayabiliyor. PRP ile kombine ettiğimizde o zaman daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Çatlaklar karnın alt bölgesindeyse ve sarkıklık çoksa o zaman büyük bir karın germe ameliyatıyla daha gergin ve düzgün bir karın elde edebiliyoruz. Karın germe ameliyatlarında son zamanlarda yandan germeli ameliyatlar yapıyoruz. Bu yöntemle bel bölgesinin daha iyi çıkartıyoruz, göbek altı bölgesine de bir miktar yuvarlaklık oluşturmaya çalışıyoruz. Göbek üstüne de sanki spor yapmışçasına sportif karın kasları görünümü yapabiliyoruz. Bu hastaların çok hoşuna gidiyor. Karın germe ameliyatları sonrasında hastalarımız 2-3 gün içinde normal hayata dönebiliyor.
Vajinal estetik operasyonları ve riskleri hakkında ayrıntıları öğrenebilir miyiz?
Zaman içerisindeki kilo alıp vermelerden dolayı alt bikini bölgesinde değişiklikler olabiliyor. Gevşeklik ve sarkmalar varsa bu bölgelere kontrollü yağ enjeksiyonu yaparak daha dolgun ve genç bir görüntü sağlayabiliyoruz. Ya da iç dudaklarda dışa doğru sarkma ve fazlalık varsa o dokuları küçük bir operasyonla alıp yeniden onararak sağlıklı, genç ve hastayı rahatsız etmeyecek duruma getirebiliyor. Alt bikini bölgesinde yağ fazlası varsa o bölgeye de liposuction uygulayarak daha az çıkıntılı hale gelmesini sağlayabiliriz. Vajen bölgesinin küçültülmesi konusunda da çeşitli ameliyat teknikleri var. Bu gibi durumlarda bir kadın doğum uzmanıyla birlikte olası sorunları belirleyerek karar vermek gerekir. 
Genel olarak operasyon sonrası iyileşme süresi ortalama ne kadar? 
Genel olarak ameliyatların çok büyük bir bölümünde hastalar, iki üç gün sonra ev içerisinde bir hafta sonra da iş hayatlarında aktif olabilirler. Genellikle spora başlamak 3-4 haftadan önce olmaz. Ağır spor yapmak bir buçuk aydan önce olmaz. Ameliyat sonrasında yaranın iyileşme hızı ve yapılacak olan işlem önemlidir. Her şey yolunda giderse iki hafta sonra tatile de gidebilir, denize de girebilir. 
Memelerinin normalden büyük ya da küçük olması bikini giymek isteyen kadınlar için büyük bir sorun. Meme operasyonlarıyla ilgili gelişmeler neler?
Kadın meme dokusu, ergenlik ile büyümeye başlar, ve % 99’unda 18 yaşının bitiminde, büyümesi biter. Daha sonra hamilelik ile beraber, hormonal uyarıya bağlı olarak büyüme devam eder ve emzirmenin bitmesi ile beraber, çoğunlukla o andaki büyüklüğünde kalır, %15-20 kadarında ise bir miktar küçülür. Meme içinde sadece süt bezlerinin gelişeceği meme dokusu değil, aynı zamanda yağ dokusu da bulunur ve büyüklüğe bu iki doku beraber etki ederler. Meme bezinden zengin bir meme dokusu, kilo alıp vermelerden çok, hormonal değişikliklerle büyür. Oysa yağdan zengin bir meme yapısı, kilo değişimlerinden daha çok etkilenecektir. Meme küçültme ameliyatları, meme gelişiminin durduğu 18 yaşından sonra her zaman yapılabilir. Çok büyük memesi olan hastaların ileriki yaşlarını beklemeden meme küçültme ameliyatı yaptırıp ileride çok izli ameliyatlardan korunmasını sağlamak doğru bir yaklaşım olur. Meme küçültme ameliyatlarında kullanılan modern teknikler sayesinde, süt bezleri kesilmeden, yani hastanın gelecekte bebeğini emzirememe riski olmadan, ameliyat edilmesi mümkündür. Meme ucu hissizlikleri çok nadir ve geçicidir. Bir ay içinde tüm cilt hisleri normale döner. Sadece bir meme protezi ameliyatı yapılıyorsa ve silikon, meme dokusu altına yerleştiriliyorsa hasta aynı gün hastaneden çıkar ve 3-4 gün sonra normal hayata döner. Silikon protez, kas altına yerleştirildiyse, aktif hayata geri dönüş bir haftayı bulacaktır. Ancak 2-4 hafta arası ağır spor yapmamak, ağırlık taşımamak, özellikle ilk birkaç gün araba kullanmamak önemlidir 
Gelişen teknolojilerle değişen estetik tekniklerinden bahseder misiniz?
Biz cerrahide bir çeşit terzilik yapıyoruz. Bu terzilikte de herhangi bir şekilde form değiştiriyoruz ya da yıllar içerisindeki yıpranmalara bağlı gevşeklikleri düzeltiyoruz. Bu bir terziliktir. Teknolojiyi iyileştirici bir kuru temizleme gibi düşünmek lazım. Bir de dolgu botoks gibi kamufle etmeye yarayan yöntemler var. Artık bu üç temel yöntemin bir kaçını bir arada kullanarak hastalarımızın daha güzel görünmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Eğer ki cilt kalitesi bozulmuş, güneş hasarlı olmuş, kırışıklıkları fazla olan hastalarımızı sadece boyun ve yüz germe ameliyatıyla sorunların kurtarmamız mümkün olmuyor. Ameliyatın etkisi yeteri kadar çarpıcı olmuyor. Bu nedenle de dokuyla da ilgilenmek, dekolte, el veya sırt bölgesi olsun güneş hasarına uğramış çeşitli bölgelerde gerekirse cildi gençleştirmek ve leke tedavisi yapmak, gerekirse o bölgelerde kollajeni arttırıp daha sağlıklı bir görünüm sağlamak lazım.  

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI