Ana SayfaModaBeymen genç modacıları Blender’da topladı!

Beymen genç modacıları Blender’da topladı!

Beymen Blender, 14 genç Türk modacıyı, 10 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında Nişantaşı Blender’da kurulan “mağaza içi mağaza”da buluşturdu. Aslı Güler, Begüm Salihoğlu, Elif Cığızoğlu, Günseli Türkay, Müge Ersin, Özlem Ahıakın, Özlem Kaya, Öykü Thurston, Özgür Masur, Sertaç Delibaş, Simay Bülbül, Yasemin Özeri, Zeynep Erdoğan ve Zeynep Tosun’dan oluşan moda dahileri, koleksiyonlarından özenle seçtikleri ürünleri, Blender için özel olarak üretti. Genç modacıların tasarımlarını sergilediği mini-Blender mağazası, 1 ay süreyle açık kalacak.
Aslı Güler: Zara, Mexx, Topshop gibi markalara koleksiyon hazırladıktan sonra, kendi markası “Aslı Güler”i 2007’de yarattı. “Tatlı Rüyalar” olarak adlandırdığı 2010 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu, kendi söylemiyle genç bir kızın rüyasını görselleştiriyor. Blender için hazırladığı ve uçuk, pastel renklerin hakim olduğu koleksiyonda, dantel, volan ve fiyonklar göze çarpıyor.
Begüm Salihoğlu: Alessandro Dell’Acqua ve Hussein Chalayan gibi isimlerle çalışarak başlayan tasarım serüvenini, kendi markası altında İstanbul’da sürüyor. Sanatçı, Beymen Blender’a özel hazırladığı koleksiyonla, gece giyimine bambaşka bir duruş getiriyor. Elde dikilen saçaklı, tüllü kumaşlarla yarattığı “Snow White Party Dresses”, İstanbul’un parti sahnesini sonsuza dek değiştirmeye hazırlanıyor. Turkuvaz mavisi, kum grisi ve pudra renklerini, uçuk limon rengi danteller ve vazgeçemediği siyah/beyaz’la karıştıran tasarımcı, Blender kızının vazgeçilmez parti gardırobuna romantik bir dokunuşta bulunuyor.
Elif Cığızoğlu: Donna Karan’la New York’ta başladığı tasarım hayatını, bugün sadece randevu ile çalıştığı Nişantaşı’ndaki atölyesinde sürdürüyor. Giydirmeyi bir araç, tasarımları da birer heykel olarak kabul eden sanatçı, ilk defa Blender için, kendi tasarım ofisi dışında bir koleksiyon hazırladı. “Bir” adını verdiği, renk ve formları cesurca kullandığı koleksiyonunun her parçası, 1’er adet ve sadece Blender için üretiliyor.
Günseli Türkay: Kendi ismini taşıyan markasıyla, 2009 yılının Şubat ayında Londra Moda Haftası’nda Türkiye’yi temsil etti. Modayı sanatla birleştiren benzersiz bir hikayeye sahip koleksiyonunda, ressamlarla çalışarak, yağlı boya tabloları kumaşlara aktararak, sıra dışı parti elbiseleri tasarlıyor. 
Müge Ersin: Geometrik şekilleri değişik kumaşlar üzerinde kullandığı koleksiyonunu ilk kez 2005’te beğenilere sunan tasarımcı, gündüzden geceye kolayca taşınan özel kıyafetler tasarlıyor. Blender’a özel hazırladığı koleksiyonda; çizgileri ve gipürü bir arada kullanarak, siyah-beyaz ve hardal-lacivert tonlarında maksiler, miniler, tulumlar ve şortlardan oluşan, vazgeçilmez bir parti gardırobu tasarladı.
Özlem Ahıakın: Moda dünyasına 2007’de kendi markasıyla giren tasarımcının, 2010 ilkbahar yaz sezonu için Beymen Blender`a özel hazırladığı koleksiyonda; tamamen taşlanmış ipekten oluşan şortlar, pantolonlar, bluzlar, elbise ve tulumlar yer alıyor. Siyah, lacivert, pudra, vizon, haki ve yeşilden oluşan renk yelpazesi her şeyiyle “2010 yaz”ını anlatıyor. Özel üretim püsküllü kordonlar ve sert hacimli volanlar, gardırobları altüst etmeye hazırlanıyor! 
Özlem Kaya: Kendi atölyesini 2004 yılında kuran tasarımcının, Blender için hazırladığı özel koleksiyon, bir yandan tasarım kokan, diğer yandan da günün her saati rahatlıkla kulanılabilecek, ‘herkese göre’ bir koleksiyon oldu. Daha çok doğal kumaşları tercih ettiği modellerde vizon, siyah, beyaz, gri ve pudra gibi yalın tonlar kullandı.Koleksiyonda, jarse örme, koton gabardin, ipek ve şifonla hem dişi, hem de romantik formlar yer alıyor. 
Öykü Thurston: Japonya’da başlayan ve Los Angeles’ta devam eden tasarım macerasında, keçe, deri ve kumaşlardan oluşan farklı bir doku kombinasyonu kullandı. Ortağı Yasemin Özeri’yle 2009’da Galata’da Laundromat’ı açan tasarımcının giysileri, Amerika’da da satılıyor. Sanatçının ipek, pamuk, keten gibi doğal kumaşlar, pastel renkler ve doğal toprak tonları kullanarak Blender için hazırladığı koleksiyon; gündüzden geceye kolayca uyarlanabiliyor.

Özgür Masur: Blender için hazırladığı koleksiyonun ana fikri; sade bir giysi üzerine oturtulmuş, kumaştan yapılmış origamik detaylar ve piliselerden oluşuyor. Kaliteli el işçiliğiyle fark edilen, siyah, antrasit, krem ve beyaz tonlardaki giysileri, koleksiyonu özgür kılıyor.
Sertaç Delibaş: 2007’den bu yana, “görenleri dönüp bir daha baktıracak” ayakkabılar hazırlayan tasarımcının ürünleri, tüm dünyada 3 kıtada satılıyor. Beymen Blender`a özel hazırladığı 2010 yaz koleksiyonunda, nitelikli malzeme ve el yapımı işçiliği cesur ve dişi bir silüetle buluşturan sanatçı; kendini özel hissetmek isteyen kadınlara sihirli bir çift “ilaç” sunuyor.
Simay Bülbül: Koleksiyonlarında deriyi kullanarak deri sektörüne yepyeni bir vizyon getiriyor. Tasarımı hisseden, kalıpların dışında yaşamayı seven  kadınlara hitap eden sanatçının ağırlıkla deriden oluşan ve tekstil ürünleriyle bütünlük içinde sunulan koleksiyonları, sadelikle farklılığı birlikte yakalayan detaylarla ön plana çıkıyor. Blender için hazırladığı, bir kadının masalındaki arayışı ve uyanışı anlatan koleksiyon, siyah ağırlıklı olmak üzere antrasit, gri, füme, bej ve krem tonlarını içeriyor. Tasarımların ana materyali deriyle birlikte, dökümlü kumaşlar, ipek, vual ve ince örmeler kullanılıyor.

Yasemin Özeri: Öykü Thurston’la beraber 2009’da Galata’da açtığı “Laundromat” adlı mağazada, 4 Türk tasarımcının ürünlerini de müşterileriyle buluşturuyor. Tasarımları, kendi başlarına son derece yalınken, farklı kombinlerle tamamen farklı görünüme kavuşabiliyor. Blender için hazırladığı koleksiyon, sadeliği farklı formlarla ön plana çıkarıyor. Kullandığı kumaşların hafifliği, renklerin nötrlüğü ve modellerin bedeni sıkmadan sarması, kıyafeti tekrar tekrar giyme arzusu yaratıyor.

Zeynep Erdoğan: CATZCABARET etiketiyle 2006 yılında hazırladığı ilk koleksiyonu, Avrupa şehirlerinde ilgi gördü. “Street couture” tarzındaki giysileri ve ironik aksesuvarları, ağır kesim ve spor kumaşları bir araya getirerek gece giyiminin detaylarını gündelik hayata taşıyor. Blender’a özel hazırladığı; fuşya, elektrik mavisi ve gri renklerin kullanıldığı koleksiyonunda, kısa ceketler, tunik ve elbiseler dikkat çekiyor.
Zeynep Tosun: Kariyerine Alberta Ferretti’yle başlayan tasarımcı, 2007’den bu yana kendi koleksiyonunu tasarlıyor. Blender için, pastel tonlarının tümünü kullandığı, ilkbahar çiçekleri ve boncuklarla bezenmiş, geniş kesimli volumlerle göze çarpan bir koleksiyon hazırladı. Şifon ve jarseden su gibi akan elbiseler, pantolon ve ceketler, sanatçının Blender’daki köşesini gerçek bir yaz köşesine dönüştürüyor.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI