Ana SayfaModaBeyaz tişört tasarımcısı Yağmur Cömert

Beyaz tişört tasarımcısı Yağmur Cömert

Genç tişört tasarımcısı Yağmur Cömert`le harika beyaz tişörtlerini konuştuk.

Kendinizden biraz bahseder misiniz?

1989 yılında Bandırma’da doğdum. Nişantaşı Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İTÜ’de hayalim olan moda tasarım eğitimini almaya başladım. İlk iki sene kumalarla haşır neşir olup modaya giriş yaptım. Bu sene ise artık yaptığım şeyleri paylaşmak istediğimi fark ettim ve bu beyaz tişörtler ortaya çıktı.

Beyaz tişörtlerinizin tasarım fikri nasıl oluştu?

Öncesinde kendi tişörtlerimle oynamayı düşünüyordum. Birkaç detayla düz bir tişört nasıl farklı bir havaya bürünebilir, hem şık hem de sade görünebilir,  sonra fark ettim ki herkes aslında hem şık hem de sade görünmek isteğinde. Ben de tişörtlerimi bol bol üretip herkesle paylaşmaya karar verdim.

Tişörtlerinizi nerelerde bulabiliriz?
Tişörtlerim için hala mağaza arıyorum; ama henüz bulamadım. Facebook grubum ”Beyaz T-shirt Hakkında Her Şey”den isteyenler benimle iletişime geçebilir. Kargoyla ya da elden teslim ediyorum.
Tişörtlerinize ilgi yoğun mu?
Beklemediğimden de çok ilgi gördüler diyebilirim. İnternetten ya da arkadaşlar vasıtasıyla siparişler alıyorum. Bu çok güzel bir duygu. Ben de yetişmeye çalışıyorum.
Erkeklerden tişört talebi oluyor mu? Erkekler için tişört tasarımı yapacak mısınız?
Evet, erkeklerden de talep geldi. Ama açıkçası pek düşünmüyorum. Erkeklere sade ve klasik giyinmek daha çok yakışıyor bence.
Tasarımlarınızı yaparken nelerden ilham alırsınız?
Aslında her tasarımımın altında bir duygu yatar. Romantik, güçlü ,özgür, iddialı ,sakin gibi..Yani gördüğüm hikayelerden, kadınlardan ve İstanbul’dan ilham alıyorum. Çok farklı bir şehir İstanbul, zıtlıklarla dolu ve çok görkemli. Ne zaman neyle karşılaşacağınızı bilemiyorsunuz. Hayatın içindeki bu zıtlıkları tasarımlarıma taşımayı seviyorum.
Renk olarak beyazla mı çalışmaya devam edeceksiniz? Diğer renkleri de kullanmayı düşünüyor musunuz?
Beyazla devam etmeyi düşünüyorum. Renkli aksesuarları en çok beyaza yakıştırıyorum. Ama başka renklerde talep gelirse de deneyebilirim.
Başka gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz var mı?
Şimdiki ilk hedefim Amerika’ya gidip okulumu bitirmek. Ama döndüğümde kafamda yeni projeler olacaktır eminim ki. Bire bir insanlara ulaşmak, onları giydirmek çok keyifli.
Modadan söz edersek, beğendiğiniz tasarımcılar kimler?
Çok fazla sayabilirim aslında, ama tüm zamanları hesaba katarsak, beni en çok etkileyen tasarımcı Coco Chanel’dir heralde. Tepeden tırnağa asalet. Hüseyin Çağlayan’ın da zekasına, moda ve sanatıbirleştirme şekline hayranım. Bunun dışında Özgür Masur ve Zeynep Erdoğan’ın tarzlarını beğeniyorum.
Sizin tişörtleriniz arasında favoriniz var mı? Varsa hangisi?
Herbirinin yeri ayrı tabi. Ama en sevdiklerim arasında incili var. Bana Osmanlı tarzını hatırlatıyor. Bir de fiyonkluyla, önlüklü. Fiyonk hastasıyım çünkü.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI