Ana SayfaSağlıkBeş harekette arka kol kaslarınızı sıkılaştırın

Beş harekette arka kol kaslarınızı sıkılaştırın

Herbalife Spor Danışmanı Ebru Karaduman’dan günlük hayatınızda kolaylıkla yapabileceğiniz 5 kol hareketi önerisi:

Arka Kol Çalışması 1

Pilates topunun ya da bir sandalyenin ortasına oturun. Bir elinizde dambıl olsun, ağırlığın bulunduğu kolu dirsekten 90 derecelik bir açıyla geriye doğru bükerek dambılı başınızın arkasına indirin, diğer elinizle de kolunuzu destekleyin. Bu pozisyondayken kolun sadece dirsekten sonrasını kullanarak dambılı yukarı kaldırın ve kolu düzleştirin. Her iki kolunuz için 12×2 set tekrar yapın.

Arka Kol Çalışması 2

Sabit bir yükseltinin (bank, sandalye) kenarına oturun, kalçanızın yanlarından da ellerinizle oturduğunuz yeri kavrayın. Dizleriniz bükülü bir şekilde ayaklarınızı bir adım öteye yerleştirin. Kollarınızı dirsekten bükerek kalçanızı yere yaklaştırın. Nefes verirken kendinizi yukarı iterek başlangıç pozisyonuna dönün. 12×2 set tekrar yapın.

Arka Kol Çalışması 3

Kollar ve bacaklar matın dışına gelecek şekilde açık olarak ellerinizi yere koyup şınav pozisyonu alın. Dirsekleri bükerek göğsü yere yaklaştırın. Ellerle yeri itip kolları düzleştirerek başlangıç pozisyonuna dönüp tekrarlayın. 12×2 set tekrar yapın.

Arka Kol Çalışması 4

İki elinize de dambılları alın, kollarınız dümdüz kalçanızın yanında olsun. Avuç içleriniz arkaya baksın ve kollarınızı düz bir şekilde geriye doğru ittirin. Bu hareket esnasında, dirsekleriniz düz olmalıdır. Kollarınızı her geri ittirişinizde, nefes veriyor olmalısınız. 12×2 set tekrar yapın.

Arka Kol Çalışması 5

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açıp dik durun. Dambılları avuçlar birbirine bakacak şekilde başın üzerinde birbirine yakın tutun. Dirsekleri sağa sola oynatmadan kolunuzu bükerek ağırlığı başınızın arkasına indirin. Nefes verirken dirseğinizi sabit tutarak ağırlığı yukarı itin. Her iki kolunuz için 12×2 set tekrar yapın.

Not: Eğer dambılınız yoksa içi su dolu küçük su şişelerini dambıl yerine kullanabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI