Ana SayfaYaşamAyten Turanlı Sergisi

Ayten Turanlı Sergisi

Ayten Turanlı, Kaldırım Taşlarının Altında Kumsal Var” isimli “Duvar Heykellerin” den oluşan sergisi Pi Artworks Galeri 1’ de .

16 Aralık 2010 – 16 Ocak 2011 tarihleri arasında

17 farklı Duvar Heykeliden oluşan sergide heykeller birbirinin aynısı gibi görünen ama tamamen değişik, 1x1cm boyutunda ve farklı yüksekliklerde olan 2036 adet birimin birleştirilmesinden meydana geliyor. “FANTAZİ” ismi verilen bu işleri seyreden kişi, kendi fantazisini kurup, farklı yorumlarla algılayabilir.
Fantazi serisi dışındaki çalışmalar ise aynı boyutlarda ama daha az parçanın bir kompozisyon oluşturarak, bir araya gelmesiyle ortaya çıkıyor. Bu işler ise birer kaldırım taşı, birer kişilik, birer hayatı temsil ediyor.
Sergideki tüm parçalar tek renk, siyah; sır kullanılarak farklı kalınlıklarda ve farklı ısı derecelerinde pişirilerek değişik tonlar elde ediliyor. Siyahın, işler içindeki farklı renk tonları bu teknik ile gözler önüne seriliyor. Aynı malzemeden, aynı teknikle, aynı sayıda yapılmış ama hepsi farklı. Sanatçının diğer sergilerinde kullandığı gibi çoklu parçaların bir araya gelmesiyle elde edilen bütünlük bu sergide de göze çarpıyor.

Ayten Turanlı sergisinin oluşumunu son olarak şu sözler ile bitiriyor;  Kaldırım taşları öyle ki, biri eksik olduğunda olmuyor; orası boş kalınca göze batıyor, başka birşeyle doldursan yerini, sırıtıyor. Öyle biraraya gelmişler ki, birini çekip çıkardığında bozuluyor. İnsanlar da öyle değil mi? Hepimiz bir bütünün parçasıyız ve hepimiz o şeklimiz ve halimizle o kadar değerliyiz ki…

Pi Artworks Galeri 1’de Ayten Turanlı’ nın “ Kaldırım Taşları Altında Kumsal Var” sergisi 16 Ocak 2011 tarihine kadar devam ediyor. Galeri 1, Pazar hariç her gün 10:30 – 19:30 saatleri arasında gezilebilir. (0212.293.71.03)

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI