Ana SayfaMagazinAyşe Özyılmazel Harun Tan gerginliği devam ediyor

Ayşe Özyılmazel Harun Tan gerginliği devam ediyor

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ayşe Özyılmazel ile “müşteki” Harun Tan katıldı. “Müşteki” Ebru Şallı Tan ise duruşmaya gelmedi.  Duruşmada savunması sorulan Özyılmazel, dava konusu yazıyı hakaret amacıyla kaleme almadığını belirterek, Ebru Şallı‘nın bir beyanının kilolu insanları kırdığını ve kendisinin de bu nedenle özür dilemesi gerektiğini ifade ettiğini anlattı.

Gençlerimize yanlış örnek olduğunu düşünüyorum!

Şallı’nın beyanın ardından okurlarından, kilolu insanlardan pek çok elektronik posta aldığını belirten Özyılmazel, “Ben hanımefendinin gençlerimize yanlış örnek olduğunu düşünüyorum. Yazıda geçen ‘Hundred’ tabiri İngilizce 100 anlamına geliyor. Hanımefendi bir defada 100 mekik çektiğini söylüyor. Çeksin, buna bir itirazım yok ama hepimizin illaki zayıf olması gerekiyormuş gibi, yoksa güzel değilmişiz gibi davranıyor. Herkes böyle olamaz. Ben yazılı savunmamı ve Ebru Şallı’nın demeçlerini içeren videoyu mahkemeye sundum” dedi.

Şikayeti sorulan Harun Tan ise yazının bütünün ağırlıklı olarak eşinin aleyhine olduğunu belirterek, kendisi hakkında da “takıntılı koca” ibaresinin kullanıldığını söyledi. Tan, kendisi adına şikayetçi olduğunu bildirdi.

Müşteki avukatı Murat Tiryaki de müvekkillerinden Ebru Şallı Tan’ın rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya gelemediğini belirterek, buna ilişkin raporu daha sonra sunacaklarını bildirdi.

Ebru Şallı Tan’ın mazeretinin kabulüne, bir daha ki celseye zorla getirilmesi için “zor kararı” çıkarılmasına hükmeden hakim Sevim Efendiler, Harun Tan ile Ebru Şallı Tan’ın suçtan zarar görmeleri ihtimali göz önüne alınarak avukatları Murat Tiryaki’nin müdahil avukatı olarak davaya kabulüne karar verdi.

Hakim Efendiler, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ayşe Özyılmazel tarafından kaleme alınan ve Sabah Gazetesi’nin 25 Ekim 2009 tarihli sayısının 2. sayfasında “Sussana Hundred Ebru” başlığı ile 29 Ekim 2009 tarihli “Sabahla Günaydın” ekinin 3. sayfasında da “Kıvıracağına özür dile Ebru” başlığı altında yayımlanan yazıların, müştekiler Ebru Şallı Tan ile eşi Harun Tan’a yönelik hakaret içerdiği öne sürülüyor.

İddianamede, Özyılmazel’in “basın yoluyla hakaret” suçundan 6 ay ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI