Ana SayfaYaşamAyın Bu Kadar Yakın Olmasının Astrolojik Etkileri

Ayın Bu Kadar Yakın Olmasının Astrolojik Etkileri

14 Kasım Boğa Burcu Dolunay’ı
Günlerdir gökyüzüne gittikçe büyüyen adeta filmlerdekini andıran bir Ay görüyorsunuz. Ay Dünya’ya oldukça yakın konumda çünkü. Bu yakınlaşma nerden çıktı derseniz basit bir fizik/fen bilgisini hatırlatmak isterim: gezegenler, Güneş’in etrafında, Ay Dünya’nın etrafında daire çizerek dönmez, yassı bir daireye benzeyen eliptik bir yörüngeyle döner. Bu nedenle bazen birbirlerine yaklaşmış bazen uzaklaşmış görünürler. 

Ay’ın Dünyaya ilk yakınlaşması değil kısa bir süre önce 2011’de, 2012’de, 2015’de benzeri haberler yapıldı. Depremin tetiklenmesinden, dünyanın yok olmasına kadar birçok olasılık konuşuldu, yazıldı, çizildi. Aynı şey Mars içinde yapıldı. 

Buyrunuz kanıtları:
http://t24.com.tr/haber/dikkat-ay-dunyaya-yaklasiyor–ankara-aa,133425
http://www.haberturk.com/polemik/haber/740236-super-ay-depremi-tetikler-mi
http://vehaber.org/haber/9829/ay-dunyaya-yaklasiyor.html

Aslında her yıl Ay’ın en yakın geçişleri haberleştiriliyor ve yanına ekleniyor: AY HİÇ BU KADAR YAKIN OLMAMIŞTI HİÇ OLMADIĞI KADAR BÜYÜK GÖRÜNECEK!

Astrolojik açıdan bu yakınlaşmanın bir anlamı var elbette. Ay’ın beden kimyasını etkilediğini, Dünya üzerindeki büyük su kütlelerini hareket ettirdiğini biliyorsunuz. Ne kadar yakınsa etkisi o kadar büyük. Ancak doğal afetlerin Ay’la değil Ay Düğümleriyle ilişkili olduğu araştırma halinde. Ay düğümleri gerçekte var olmayan farazi kavramlar. 

Astrolojide Ay duyguları, anneyi, sevme yeteneğini, sevgiyi ifade etme biçimini anlatır. Ay’ın bulunduğu burç kadar yaptığı açılar çok önemlidir. Ay Dünya’ya yaklaştıkça duygularımızın yükseleceğini, daha sevgi dolu hissedeceğimizi, duyarlı davranabileceğimizi söylemek mümkün. Uzaklaştıkça duygularımızdan uzaklaşacağımızı söylemek de mümkün. Öyleyse Ay Dünya’ya yakınken doğan kişilerin daha duyarlı, uzakken doğanların daha az duyarlı olması da mümkün. 

Bence asıl önemlisi şu haber: Ay, Dünya’dan hissedemediğimiz şekilde gitgide uzaklaşıyor. 
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/03/150305_ay_dunya

Ay’ın gittikçe uzaklaşması, sezgilerimizden, duygularımızdan, duyarlılıklarımızdan uzaklaşmamız anlamına geliyor ve hepimizin yaşadığımız süre içinde buna tanık olduğumuza eminim. En azından kendi yüzyılımız ve geçmiş birkaç yüzyıl hakkında bir fikrimiz var. Dünya 4.5 milyar yaşında ve üstünde yaşayan uygarlıklar defalarca yok oldu, canlılar yok oldu ve yeniden ortaya çıktı. Doğaya saygı duymamak, Dünya’nın yaşayan bir organizma olarak görülmemesi,başka canlıları sevmemek, korumamak gibi nedenlerle yok olduğumuzu düşünüyorum. Ay’ın yaklaşmasından daha önemli bir durum duyguların bizden uzaklaşması ve Dünya’yı her geçen gün biraz daha yok etmemiz. Anne-çocuk arasındaki bağ teknoloji tarafından koparıldı bile! 

14 KASIM DOLUNAYI
14 Kasım’da Boğa burcunun 22.derecesinde bir dolunay oluşuyor. Ay’ın hiçbir zaman görünmeyen karanlık bir yüzü var. Bu yüz astrolojide fark edilemeyen, bilinmeyen, görünemeyen, kör noktaları anlatıyor. Boğa burcundaki bir dolunay özgüven, mal, mülkü, dünyevi varlıklar, benimsediğimiz insanlarla ilişkili tamamlanma ve sonlanma getirir. Benimsediğimiz birine veda ederiz, özgüvensiz yanımızı fark eder, kendimizi geliştiririz, mülklerden birinin satışı tamamlanır, aradığımız evi buluruz satın alırız gibi bir çok olasılıktan bahsedebiliriz. Dolunay-B.M( Ayın karanlık yüzü) arasında bir karşıtlık var. Karşıdan geleni göremiyoruz ve kör noktada kaldığı için farkında değiliz. Bu bir tehdit. Satılan, alınan her şey risk altında. Benimsediğimiz kişilerin yaşamları risk altında. Ve iyi haber şu. Dolunayın her dolunayda olduğu gibi Güneş’le ( ego-baba-karakter) karşıtlığı dışında başka olumsuz bir açısı yok. B.M e dikkat edildiği sürece, ani kararlardan kaçınıp tüm olasılıklar irdelendiğinde sorun yok demektir. Boğa için anahtar kelime huzur ve güvenlik. Her ikisini de sağlama çabasında olduğumuz 14-19  Kasım dolunayın etkili olduğu dönem. Sonrasında B.M Güneş’den de uzaklaşacağı için tehdit olmaktan çıkacak.  

HAFTANIN DİĞER GÖKYÜZÜ ETKİLERİ: Sel, Su baskını, İnternet saldırısı, Erişim kısıtlanmaları
Bu hafta beni korkutan Ay Düğümleri sahnede. Pazartesi, Salı Ay tehdit altında. Perşembe den itibaren Merkür tehdit altında ve tüm hafta boyunca Neptün tehdit altında. 

Bir felaketten söz edilecekse, sevdiklerimizin duygusal eziyetlerinin yanısıra, iletişim alanında yapılacak büyük saldırılar ile su baskınları, barajlarda oluşacak tehlikeli gelişmeler, sel felaketi haftanın en can sıkıcı haberleri olarak yerini alacaktır. Ay Düğümlerini Ruhsal Astrolojiden tanıyorsunuz. Kuzey Ay Düğümü tıpkı beni anlatıyor dediğiniz şeydi. İşte o düğümler aynı zamanda kitlesel felaketlere neden olabiliyor. Henüz istatistiki veri toplanıyor ancak Ay Düğümlerine dikkat ettiğimizde her olumsuz açısı yeni bir felaketi getirmeye de devam ediyor. 

Perşembe günü Ay ile Ay düğümleri arasında olumlu bir açı var. Bakalım bu açı size ne getirecek? Gözlemlemeye çalışın. Zira aynı gün Ay Düğümleri Merkür’ü ve Neptün’ü markaja alacak. 

ŞANS GEZEGENİ JÜPİTER’İN ŞANSSIZLIĞI: PLÜTON-JÜPİTER KARESİ

Jüpiter bolluk, genişleme, büyüme, şans ve iyimserlik gibi birçok güzellikle, isteklerimizi yerine getirmekle ilişkili bir planet. Terazi burcunda yol alıyor. Yılın başında değindiğim gibi birçok astrolog “Teraziler 2016’da çok şanslı” diyecek ama Jüpiter Terazi burcunda olumlu bir açı yapamadığı için o şansı hissedemeyecekler. Sadece Teraziler mi elbette hayır! Her burç Jüpiter’in bu konumunda farklı bir alanda yeni beklentiye girecek ama bu beklentisini gerçekleştirecek gücü ve azmi bulanlara gelecek başarı. 
Bu hafta Jüpiter-Plüton karesinin etkisini iliklerimizde hissetmeye başlıyoruz. Evlilik, ortaklık, adalet gibi konularda ayrılıklar,köklü değişiklikler, yıkımlar, sarsıcı ve elde olmayan olayların yaratacağı baş edememe haliyle yüzleşmek, mücadele etmek zorundayız. Değişimi kendiliğinden isteyenler kazançlı durumda. Onlar yıkım yaşamadan başarıya ulaşacaklar. Değişikliğe direnenleri ise zorunluluklar bekliyor. Her karanlıktan bir aydınlığın doğacağını unutmamalı. Sert açılar evet zorlayıcıdır ama onlar olmadan başarı ve konforlu bir yaşama geçiş mümkün değildir. Yaşadığınız ana eğil gelecekte neler kazanmış olacağınıza odaklanmakta fayda var.

– 14-20 Kasım haftalık burç yorumlarınızı okumak için burayı tıklayın!

Mutlu bir hafta dilerim.
SU KARAKUŞ
Uzman Astrolog

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI