Ana SayfaModaAslı Filinta 2015 Sonbahar Koleksiyonu

Aslı Filinta 2015 Sonbahar Koleksiyonu

Aslı Filinta, bu toprakların kültürü ve tarihinden ilham alarak oluşturduğu koleksiyonlara bir yenisini daha ekledi. Nazım Hikmet’in ‘Yaşamaya Dair’ şiirinden esinlenen, 2015 Sonbahar/Kış Koleksiyonu`nda, zamansız ve benzersiz tasarımlarda şiire atıfta bulunan farklı detayları; beyaz gömlekleri, mavi kadifeleri ve zeytin dallarını görmek mümkün. 

Fazıl Say’ın müzikleri ve Genco Erkal’ın seslendirmesi ile bu şiiri keşfettiğini ve  etkilerini koleksiyona yansıttığını belirten Filinta, koleksiyonunda kadife kafes şeklinde şeritlere ve dantel elbiselere; renk olarak ise ekru, yeşil, lacivert ve turkuazlara yer veriyor. Kadife kafesler bir yandan Nazım Hikmet ile hapiste olmayı temsil ederken, “kolların bağlı arkadan” sözleri ise önden çapraz, arkada bağlanan eklentili siyah uzun kabanla aktarılıyor.

Her sezon farklı kumaş desenleri kullanan Filinta, bu sezon; Milano’da yaşayan, yetenekli iç mimar Ceren Şişik`in, ‘Yaşamı anlatan’ fotoğrafını desen olarak uyarladı. Farklı materyal ve kumaşları beraber kullanmayı imzası haline getiren tasarımcı bu sezon kadife, ipek, kaşmir, yün ve pamuklu kumaşlar ile çalıştı. 

Koleksiyon için hazırlanan filmin yönetmeni ise İdil Ergun. Kendi kelimeleri ile ‘Yaşamaya Dair’ koleksiyon filmini; karanlığın içinde hapsolmuş birinin uyanıp, karşılaştığı engellerin üstesinden, yaşama duyduğu bağlılıkla gelmesini ve hedefine aşama aşama deri değiştirerek ilerlemesini konu edinen bir yolculuk hikâyesi olarak anlatıyor. 

Çin, Japonya ve Tayvan gibi Asya ve Uzak Doğu ülkelerinin yanı sıra, orta doğu ülkeleri, bazı Avrupa ülkelerinde satışı bulunan marka, bu sezon Opening Ceremony NY, Galaries Lafayette Paris gibi satış noktalarında da bulunabilecek. Türkiye’de ise V2K Designers, Brandroom ve www.aslifilinta.com sitesinden satışa sunuluyor olacak. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI