Ana SayfaYaşamAraştırma: Online Toplantılarda Kamera Açmak Verim Açısından Etkili Mi?

Araştırma: Online Toplantılarda Kamera Açmak Verim Açısından Etkili Mi?

Remote ya da hibrit çalışma düzenleri, iş arkadaşlarımızı ve işverenlerimizi evlerimizin favori duvarıyla tanıştırır hale geldi. Zoom, Teams, Meet ve daha pek çok farklı uygulama ile online toplantılar gerçekleştirmeye başladık. Bu aşamada görüntü ve sese dair pek çok pot kırıldığı ise bir gerçek! 

İş verenler, kendinizi toplantıya daha dahil olmuş hissetmeniz için yüz yüze bir iletişimi tercih ediyor. Bu da kameranızı açık tutmanız anlamına geliyor. Ne kadar verim odaklı bir yaklaşım olsa da yapılan bir çalışma bunun tam aksini iddia ediyor.

Gerçekleştirilen bu araştırma, online toplantılara dönüşümlü olarak kameraları açık ve kapalı olarak katılan 103 kişi üzerinde yapılıyor. Sonuç mu? Toplantıda görüntü veren kişiler, kameraları kapalı olan diğerlerine oranla çok daha yorgundu ve kendilerini toplantı boyunca çok daha az ifade ettiler.

Journal of Applied Psychology adlı bilimsel dergide yayınlanan bu çalışmada Arizona Üniversitesi’ndeki araştırmacılardan Allison Gabriel varılan sonucu şu cümlelerle örneklendiriyor: “Video konferans sırasında kameranın açık olmasının, işe daha fazla dahil olmamızı sağlayacağı gibi yanlış bir düşünce var. Ancak bu tam aksine bir baskı oluşturuyor. Profesyonel ve hazır görünmek ya da çocukların bizimle aynı odada olmadığından emin olmak gibi pek çok hazırlık süreci var.

Özetle, toplantılarda kameranın kapalı olmasının çalışanları çok daha üretken ve aktif tuttuğu sonucuna ulaşabiliyoruz. Bu yazıyı işverenlerinizin de okumasını çok isterdiniz, öyle değil mi? 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI