Ana SayfaTeknolojiApple Watch, iPhone ve iOS'in Desteklediği Sağlık Özellikleri

Apple Watch, iPhone ve iOS’in Desteklediği Sağlık Özellikleri

Sağlıklı kalmanın hepimizin önceliklerinde ilk sıralarda yer aldığı bu yılın ilk günlerinde iPhone’unuzdan, Apple Watch’unuzdan ve kullandığınız diğer üçüncü taraf uygulamalarından gelen sağlık verilerini toplayarak ilerleme durumunuzu tek bir yerde kolayca görebilmenizi sağlayan iOS tabanlı Sağlık uygulaması ve daha fazlasıyla ilgili bilgileri sizler için derledik.  Aşağıdaki detaylı bilgiler ışığında siz de sağlığınızdaki uzun dönemli değişiklikleri izleyebilmenin veya geniş bir yelpazede sunulan birçok sağlık ölçümü için günlük ayrıntıları inceleyebilmenin yollarını öğreneceksiniz.
Apple Watch kardiyo fitness düzeyinizi ölçebiliyor 
Apple Watch’un gün boyunca yaptığınız hareketlere dayanarak kardiyo fitness düzeyinizi tahmin edebildiğini biliyor muydunuz? VO2 maks. veya kardiyorespiratuvar fitness, vücudunuzun egzersiz sırasında kullanabileceği maksimum oksijen miktarını gösteriyor. Yüksek VO2 maks. değerleri, daha yüksek kardiyo fitness ve dayanıklılık düzeyleri anlamına geliyor. 

iOS 14.3 ile gelen yazılım güncellemesindeki YENİ özellik: Apple Watch şimdi geçmişte klinik testler gerektiren düşük aralıklar dahil olmak üzere, daha geniş bir aralıktaki kardiyo fitness düzeylerini ölçebiliyor. Yakında yaşınıza ve cinsiyetinize göre kardiyo fitness düzeyinizi inceleyerek yüksek, ortalamanın üzerinde, ortalamanın altında veya düşük olmak üzere dört aralık kategorisinden hangisine girdiğini öğrenebileceksiniz. Ayrıca kardiyo fitness düzeyiniz düştüğünde gönderilen bildirimler sayesinde her gün biraz daha fazla hareket etme motivasyonuna sahip olabileceksiniz. 

Daha fazla uyumayı hedefleyin 
Hepimiz, uykunun sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Apple Watch ve iPhone şimdi yatma zamanını düzenli bir alışkanlığa dönüştürmenizi sağlayacak yönlendirmelerle uyku hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı oluyor. Yeni Rahatlama özelliği, belirli bir saatte yatmadan önce özelleştirilmiş bir rutin oluşturmanıza imkan veriyor. Böylece kolaylıkla gevşemenizi sağlayan bir ses düzenini dinleyebiliyor, favori meditasyon uygulamanızı kullanabiliyor veya günlüğünüzü yazabiliyor ve yatağa zamanında girebiliyorsunuz. Bu özelliği ayarlamak için Sağlık uygulamasının Uyku bölümüne gidin, Uyku’yu Ayarla altında Başlat’a dokuyun ve ekrandaki komutları takip edin.

 

2021’de daha fazla meditasyon yapın.
Apple Watch’taki Nefes uygulamasının yanı sıra, Meditopia, Ten Percent Happier Meditation, Calm ve Shine gibi iPhone ve Apple Watch uygulamaları, sağladıkları yönlendirmelerle dikkatimizi bulunduğumuz ana odaklamamıza yardımcı oluyor ve Sağlık uygulamasıyla doğrudan bağlantı kurarak sağlığınızla ilgili diğer bilgilerle birlikte kaç Farkındalık Dakikası kaydettiğinizi izlemenizi sağlıyor. 

 

Apple Watch ile hedeflerinize ulaşın 
Yeni yılda fitness seviyenizi artırmak için istemediğiniz takdirde yaşam tarzınızda radikal değişiklikler yapmanıza gerek yok. Her gün biraz daha fazla hareket ederek başlayabilirsiniz. Apple Watch’unuz varsa büyük olasılıkla halkalarınızı kapatmaya çalışıyorsunuzdur. Motivasyonunuzu korumak için Hareket, Duruş ve Egzersiz hedeflerinizi artırma veya azaltma ve her antrenmana başladığınızda kalori, süre veya mesafe hedefini belirleme seçeneğine sahip olduğunuzu unutmayın.

Menstrüel döngünüzü takip edin

iPhone’unuzun Sağlık uygulamasında yer alan Döngü İzleme özelliği, menstrüel döngünüzle ilgili önemli bilgileri kaydetmenize ve bir sonraki âdet döneminizle doğurganlık döneminiz için tahmin edilen zamanları görmenize imkan tanıyor. Geçerli âdet dönemi, kanama, belirtiler, yumurtlama testi sonuçları ve doğurganlık izlemeyle ilgili diğer verileri kolayca kaydedin. Sağlık bilgilerinizin geri kalanında olduğu gibi, kaydettiğiniz her şeyin aygıtınızda şifrelendiğinden emin olabilirsiniz.

iOS 14.3  güncellemesi ile gelen YENİ özellik: Yakında gebelik, emzirme ve hormonal doğum kontrol yöntemi kullanımı gibi menstrüel döngünüzü ve doğurganlık döneminizi etkileyebilecek faktörleri kaydederek tahminlerinizin uygun şekilde ayarlanmasını sağlayabileceksiniz.

 

Ellerinizi her seferinde 20 saniye yıkayın 
Hepimiz bazen el yıkama süresini biraz kısa tutuyor olabiliriz. Ancak bugünlerde ellerin gerekli süre boyunca iyice yıkanması her zamankinden daha büyük önem taşıyor. watchOS 7 ile Apple Watch, şimdi el yıkama hareketlerini ve seslerini otomatik olarak algılayabiliyor ve el yıkamayı erken bitirdiğinizde ellerinizi yıkamaya devam etmeniz için 20 saniyelik bir geri sayım sayacı başlatıyor. Hatta eve döndüğünüzde elinizi yıkamanızı hatırlatan anımsatıcılar ayarlayabiliyorsunuz.
 
 
İşitme duyunuzu koruyun 
Bugünlerde konsere gitmiyor veya restoranların gürültülü kapalı alanlarını ziyaret etmiyor olabiliriz. Ancak bu, kulaklığımızdaki ses seviyelerinin uzun vadede işitme duyumuzu etkilemeyeceği anlamına gelmiyor. Sağlık uygulamasının İşitme bölümünü ziyaret ederek son yedi gün içindeki kulaklık ses seviyelerinizin Dünya Sağlık Örgütü tavsiyelerine uygun olup olmadığını kolayca kontrol edebiliyorsunuz.
 
Tıbbi Kimlik acil durumlarda size yardımcı olabiliyor 
Kolaylıkla oluşturulan Tıbbi Kimlik, ilk müdahale ekiplerinin alerji ve tıbbi durumlar gibi kritik önem taşıyan tıbbi bilgilerinize iPhone’unuzun Kilit ekranından ya da Apple Watch’unuzdan anında erişim sağlamasına imkan vererek acil durumlarda büyük fark yaratabiliyor. 
 

Bu bonus denetim listesini gözden geçirin 
Tıbbi Kimlik, Acil SOS, düşme algılama ve iPhone ile Apple Watch’taki diğer önemli özellikleri etkinleştirdiğinizi kolayca ve tek bir yerden kontrol etmek için Sağlık uygulamasındaki Sağlık Denetim Listesi’ni ziyaret edin.

 

• Apple Watch’unuz varsa hem düzensiz ritim bildirimlerini hem de düşük ve yüksek kalp atış hızı bildirimlerini açık duruma getirerek kalp sağlığınızı koruyabiliyorsunuz. Bu özellikleri etkinleştirdiğinizde, Apple Watch’un arka planda kalp ritminizi kontrol ederek düzensizlik belirtilerini araştırmasına olanak veriyorsunuz. Bir uyarı aldığınızda, hemen harekete geçerek EKG uygulamasıyla bileğinizden elektrokardiyografi çekebiliyor, daha sonra bu bilgileri doktorunuzla paylaşabiliyorsunuz.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI