Ana SayfaTeknolojiApple, iPhone 8 İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Apple, iPhone 8 İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Apple sürekli olarak artırılmış gerçeklik teknolojisine büyük önem verdiğini belirtiyor. Tim Cook da sanal gerçeklikten ziyade artırılmış gerçekliğin daha heyecan verici olduğunu sık sık dile getiriyor. Görünüşe bakılırsa Tim Cook bu sözleri boşuna söylememiş. Zira Apple’ın binlerce mühendisi artırılmış gerçeklik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. 
 
Business Insider’ın aktardığına göre Apple’ın bin adet mühendisi artırılmış gerçeklik üzerinde çalışmalar yürütüyor. Çalışmalarını bu denli hızlandıran Apple’ın iPhone 8’de AR teknolojilerinden faydalanacağı öne sürülüyor. AR teknolojisinin iPhone 8’in kamerasında gelişmiş özellikler sunacağı düşünülüyor. iPhone 8’in derinlik algılayabilen kamerasının böylece nesnelerin 3D fotoğraflarını yakalayabileceği ifade ediliyor. Ön kamerada yer alan bu teknolojinin daha önce de söylendiği gibi gelişmiş selfie’ler çekebileceği ve kameralarda yeni bir çağın başlayacağı belirtiliyor.
 
Apple’ın bu kadar fazla mühendisle AR teknolojileri üstüne eğilmesi, şirketin geleceğinde AR odaklı cihazların sayısında artış yaşanabileceğine işaret ediyor. Söz konusu teknolojinin yalnızca iPhone ile sınırlı kalmayacağı ve diğer cihazlarda da benzer teknolojilerin kullanılacağı düşünülüyor. Apple’ın artırılmış gerçekliği yalnızca kameraları geliştirmek için mi kullanacağı yoksa başlı başına ayrı bir AR cihazı mı geliştireceği sorusu henüz cevabını bulmuş değil.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI