Ana SayfaYaşamAndy Warhol sergisinin son haftası

Andy Warhol sergisinin son haftası

Şöhreti kimse Warhol gibi tanımlamamıştır. Ve başka kimse de ünü imal etmede onun kadar etkili değildir. Ünün nihai yaratıcısi ve eleştirmeni olarak Warhol,  gümüş  rengi peruklu sanatçıyı Amerika`daki herkes tanıyana kadar `Andy Warhol` isim markasını savunmuş ve sunmuştur.

Warhol`un ilk resimleri giderek daha nesnel, soğuk ve tarafsız bir anlatım kazanmıştır. ABD`deki yeni tüketici kültürün etkisiyle, duygusal ve soyut sanata karşı,sanatın toplumdan yabancılaşmasına ve yüceltilmesine karşı çıkmış, kendi sanatını olabildiğince popüler kültüre ve endüstriyel üretime yaklaştırmaya çalışmıştır.

Atölyesine “Fabrika” adını veren sanatçı Marilyn Monroe, Elvis Presley gibi Hollywood kahramanlarını konu almış,sanat tarihinin en yüceltilen portresi Mona Lisa’yı ipek baskı  yöntemiyle yinelemeli bir biçimde basarak onun simgesi olduğu “yüksek sanat” mitini yok etmeye çalışmıştır.

Warhol’un Campell Konserve Çorba ya da diziler halinde yaptığı Coca-Cola resimlerinde, aslından defalarca büyütülmüş bu nesnelerden çok, bir süre sonra yüzeydeki renk ve leke ilişkileri izleyiciyi etkilemeye başlar.

İstanbula gelen bu sergide, Warhol’un 1930’larda moda dergilerinde yaptığı illüstrasyonlardan başlayarak, kedi ve melek çizimleri, Coca-Cola, Campbell’s Konserve Çorbaları, Elektrikli Sandalye, Dolar İşareti, Marilyn Monroe gibi çok bilinen serigrafik resimleri yer alıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI