Ana SayfaModaAlexander McQueen öldü!

Alexander McQueen öldü!

Son yılların en önemli tasarımcılarından Alexander McQueen modaevinin kurucusu ve ana tasarımcısı Lee McQueen, Londra`daki evinde ölü bulundu. 40 yaşındaki moda fenomeninin ölüm nedeni resmi olarak açıklanmasa da intihar olarak anlaşılıyor.

Yapılan ilk açıklamalara göre, McQueen, 2 Şubat`ta ölen annesinin ardından yası dinmeyince yaşamına kendi elleriyle son verdi. En yakın arkadaşı Isabella Row da 2007`de intihar etmiş ve McQueen bu kaybın ardından kendini uzun süre toparlayamamıştı.

16 yaşında okulu bırakıp Saville Row`daki lüks terzilere çıraklık yaparak işe başlayan Alexander McQueen, onlardan klasik İngiliz dikişini öğrenip podyumlarda olağanüstü yaratıcılığıyla fırtına gibi esti. Saville Row`da Anderson & Sheppard ve Gieves & Hawkes gibi çok önemli terzilerden öğrendiği mesleğini, Londra`nın en önemli sanat okulu Central St. Martins tasarım okulundan mezun olduktan sonra zirveye taşıdı. Tez koleksiyonu olduğu gibi bir kerede satıldı ve ilk defilesi aynı zamanda yıldızlaştığı defileydi.

5 yıl boyunca Givenchy`nin de tasarımcılığını yaptı ve eski ve klasik bir marka olan Givenchy`yi birden bire pırıl pırıl ve genç bir markaya dönüştürdü. Kendi markasını da 2001 yılında, Givenchy`nin rakip arkası Gucci`ye sattı ve burada yöneticilik yaptı.

 
Lady Gaga ve Björk`ten, Rihanna`ya, Cameron Diaz`dan Anna Paquin`e birçok yıldız Alexander McQueen hayranıydı… 
 

 GELİŞME 1: Modacının evinde kendini asmış olarak bulunduğu açıklandı.  

McQueen`in annesiyle yaptığı bir röportajında annesini ona en büyük korkusunu sorması üzerine "Senden önce ölmek" diye cevap vermiş, annesi de ona bu cevabından ötürü teşekkür etmişti. Annesine olan aşırı düşkünlüğü ve onu kaybettikten sonraki tuhaf davranışları arkadaşlarını endişelendirmişti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI