Ana SayfaYaşamAlejandra Labastida Akbank Sanat`ta

Alejandra Labastida Akbank Sanat`ta

Akbank Sanat`ın geçen yıl genç küratörlere destek vermek, güncel sanat alanında yeni projeleri teşvik etmek ve küratöryal çalışmalara olan ilgiyi arttırmak için geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Küratör Yarışması`nın kazananı Alejandra Labastida`nın “Başkalarının Hayatı. Tekrar ve Hayatta Kalma” (The Life of Others: Repetition and Survival) isimli projesi 20 Şubat – 27 Nisan 2013 tarihleri arasında Akbank Sanat`ta sanatseverleri bekliyor.

Tarihsel eserleri ve olayları kendine mal etme, onlara atıfta bulunma, çevirisini yapma ve yeniden yaratma sanatsal stratejileri üzerine odaklanan sergi kapsamında söyleşi ve performanslar düzenlenecek.

Deleuze’ün, yasaların kapsadığı özel niteliklerin ihlali ve istisnası olarak, tekilliğe karşı duran bir güç diye tanımladığı tekrar kavramının izinden giden ve bu bağlamda tekrara dayalı çağdaş sanat uygulamalarını anlamaya yönelik yeni bir bakış açısına ulaşmayı amaçlayan sergi, kendine mal etme eyleminin parametrelerinden uzaklaşmaya çalışırken, bu parametreleri tekilliğin politik konumunun olumlanmasına yerleştiriyor. 

Sergi Adı: Başkalarının Hayatı. Tekrar ve Hayatta Kalma (The Life of Others: Repetition and Survival)
Küratör: Alejandra Labastida 
Sanatçılar:   Rossella Biscotti, François Bucher, Tania Bruguera, Jeremy Deller, Leticia El Halli Obeid, Jon Mikel Euba, Iain Forsyth & Jane Pollard, Mario García Torres, Sanja Iveković, Martin Jenkinson, Magdalena Leite, Jorge Méndez Blake, Fabio Morais, Vicente Razo, Danh Vo, Ming Wong, Artur Zmijewski.
Sergi Tarihi: 20 Şubat – 27 Nisan 2013
Yer: Akbank Sanat

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI