Ana SayfaYaşamAğustos 2016 Burç Yorumları

Ağustos 2016 Burç Yorumları

AĞUSTOS AYI ASTROLOJİ YORUMLARI

Güzel bir aya başlıyoruz. Artık tüm kötü zamanları geride bıraktık diyemem, Eylül tutulmaları pek de sevimli değil ancak Ağustos ayı bize geçen aydan daha iyi gelecek.

29 Temmuz’da gerilemeye başlayan Uranüs Ağustos’a damgasını vuran en önemli olay. Piyasaların allak bullak olmasından, ilişkilerin gerilemesine, düşmanlıkların ve yıkımların  bitişinden, düşünce gücünü kullanamamaya kadar bir dizi olumlu ve olumsuz olayın nedeni Uranüs olacak. Gerileme Aralık ayı sonlarına doğru bitecek. Yılı bir ileri iki geri tamamlayacağız. Uranüs ilerleyişin ve yeniliğin dahi gezegenidir. Gerileme boyunca fikirlerin eyleme dönüşmesi zor ancak sıkı bir araştırmacı olmak, yenilik için zemin hazırlamak, öncülük etmek istediğimiz konuları, alanları belirlemek yani hızı biraz yavaşlatmak ve bilgi birikimi yapmak en ideali.

2 Ağustos’da Aslan burcunun 10. derecesinde gerçekleşen yeniay, ayın başından 8 Ağustos’a kadar etkili. Yeniaylar yenilik getirir. Aslan burcundaki bu yeniay liderlerin yenilenmesi, yeni bir kralın atanması, eğlence sektöründe ve çocukları ilgilendiren her konuda yenilenme ve sahne sanatları ve gösteri dünyasında kalıcı yenilikler yaratabilir.  Ay-Satürn arasındaki üçgen açı epeydir düşünülen yenilikleri gündeme taşıyacak. Satürn uzun zamandır geri gidiyordu.  Ve disiplinli davranışlardan uzaklaştırıyor, kurallara karşı boşvermişliğe neden oluyor, seyahat, eğitim gibi alanlarda güçlükler yaratıyordu. Dış dünyanın yansıttığı zorunluluklar eğitim, seyahat ve başka kültürleri öğrenme hevesi, yaşam felsefesi geliştirmek, inançları sorgulayarak gerçekçi bir zeminde yeniden yeşertmek gibi Satürn’ün Yay burcundaki temalarını yenileyerek karşımıza getirecek.

13 Ağustos özel ve zorlu bir gün. Satürn durağanlaşacak yani baskısını arttıracak. Satürn otoriteyi, babayı, yetkili kişileri, öğretmenleri, askerleri, yöneticileri simgeler. Yay burcundaki yolculuğu boyunca inançların sorgulanmasından, yolculukların dehşete dönüşmesine, engellenmesine kadar birçok sorumluluk aldı. Elbette bu sorumluluk yaptığı olumsuz açılarla pekişti. 13 Ağustos da büyük kitleleri ilgilendiren önemli kararların açıklanmasını, yönetimin daha sert ve disiplin odaklı görünmesini, otoritenin daha sıkı ve katı bir idare şekli benimsemesini gözlemleyebiliriz. Satürn’ün dersi yolculukların ve eğitim alanlarının daha güvenli olmasını sağlamak, kontrolcü, korkak  ve güvensiz davranışları yok etmek.

18 Ağustos’da Kova burcunun 25. derecesinde bir dolunay meydana geliyor. Dolunaylar tamamlanma ve sonlandırmalara yardım ederler. 13-23 Ağustos boyunca dolunayın etkisinde olacağız. Kova burcu hümanist görüşlerin, özgürlüğün yayılması, arkadaşlık ve dostlukların pekiştirilmesi, geliştirilmesi, ideallerin evrenin yararına olacak şekilde dizayn edilip yayılması gibi işlevlere sahiptir. Ve Kova burcu dolunayı bir idealin tamamlanmasından, amacına ulaşmasından bir dostluğun bitişine dek bir çok olayı  anlatır. Dolunayın burcu ile yönetici gezegeni Uranüs arasındaki keyifli açı, dolunayın ölümden ziyade kurtuluşu, kopuştan ziyade rahatlatıcı bir bitişi anlatmasını sağlıyor. Beklenmedik haberler bu kez sevindirecek. Dolunay dostluk ve arkadaşlık, idealler ve gelecek planlarının en anlamlı, en ulvi mesajını verecek.
 
23-26 Ağustos arasında ise Satürn-Mars kavuşumu gerçekleşecek. Bu korkutan bir görünüm. Zira Satürn doğru yoluna dönmüş ve artık gücünü gösteren bir planet olarak en ağır dersleri verirken, Mars patlamaya hazır savaşçı haliyle Satürn’le güç birliği yapacak. Bir yandan medya, diğer yandan eğitim, askeri ve hukuk alanlarındaki ağır yıkımların yaşanacağı kararlar alınabilir. Ölüm, ceza, savaş kelimelerinin sıkça anıldığı cümleler bu dönemde korkutucu olabilir.

30 Ağustos’da Merkür Başak burcunun son derecesinde gerilemeye başlayacak. Merkür gerilemesi Başak ve İkizler burçlarında her burçta olduğundan daha tehlikelidir. Ve bu burçların son derecelerindeki bir gerileme her dereceden daha tehlikelidir. Dolayısıyla 30 Ağustos ve sonraki 3 hafta hatalar ciddi sağlık sorunlarına, yanlışlar iş kaybına dönüşecektir dikkatli olmalı. 15 Ağustosdan itibaren sağlıklı olanla olmayanı ayırt etmek güçleşebilir. Değişken burçlar ( Başak, yay, balık, ikizler) açısından riskli bir dönem. Elektronik aletlerin bozulmasından, yanlış kararlara, alışverişlerin pişmanlık yaratmasından, yazılı ve sözlü anlaşmaların soruna dönüşmesine kadar bir dizi sıkıntı bizi bekliyorken 2 kez dikkatli olmak gerekecek. Merkür gerilemesinin kurtarıcısı hata yapma olasılığını bilmek, unutmamaya çalışmak ve dikkatli olmaktır.

Esenlikli bir ay dilerim.

SU KARAKUŞ
UZMAN ASTROLOG

Ağustos 2016 detaylı burç yorumları için burayı tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI