Ana SayfaSağlıkAğız kokusunun önüne geçebilirsiniz

Ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz

Eğer ki derdiniz ağız kokusuysa çok kolay yöntemlerle bu rahatsızlığınızdan kurtulabilirsiniz. Evde kendinizin yapabileceği kolay yöntemlerle bu sorununuzla baş edebilirsiniz. 
– Dişlerinizi 2 dakikadan az fırçalamayın ve diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin.
– Sadece dişlerinizi fırçalamanız yetmez, aynı zamanda yanaklarınızın içini ve dilinizi de temizlemeniz gerekir. Dilin pütürlü yapısından ötürü bakterileri hapsettiğinden bu bakteriler bir süre sonra ağız kokusuna sebebiyet verebilir.
-Mide problemleri ve geniz akıntısı da ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Gece ağızdan solunum yapıyorsanız bu durum boğaz kuruluğuna sebep olur ve bakteriler oluşur. Bakteri oluşması da ağız kokusuna sebep olur. Aynı zamanda baharatlı, soğanlı ve sarımsaklı yiyeceklerde ağız kokusuna neden olur. Bu yiyeceklerden kaçınırsanız ağız kokunuzun azaldığını göreceksiniz.
-Hızlı yemek yemek de ağız kokusuna etki eder. Yemeklerinizi iyi çiğneyerek yerseniz daha kolay sindirebilirsiniz. Eğer hızlı yemek yiyorsanız sindiriminiz zor olur ve ne kadar zorlaşırsa ağız kokunuz o kadar artar. Aynı zamanda bol su tüketimi de ağız kokunuzu hafifletecektir.
-Ağız kokusunu önlemek için ılık limonlu su içebilirsiniz. Limonlu su boğazınızı ve ağzınızı temizleyeceğinden ağız kokunuzu önleyecektir.
-Tatlı yemeği çok seviyorsanız, yanında bir miktar tarçın tüketebilirsiniz; çünkü tarçın, ağızda kalan gıdalarla üremeye başlayan bakteri gelişimini engelleyen bakteriostatik özelliği ile ağız kokusunu önler.
-Soğan, sarımsak ve baharatlı yiyecekleri seviyorsanız bu yiyecekleri tükettikten sonra bir miktar maydanoz çiğneyin ve ağız kokunuzun geçtiğini göreceksiniz.
-Zencefil çayını ağız kokusunu önlemek için kullanabileceğiniz gibi kekik ve biberiye gibi antibakteriyel özelliğe sahip besinleri kaynatıp gargara yaparak ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI