Ana SayfaRöportajAçı Okullarının Kurucusu İlhan Şahin ile Eğitim Üzerine

Açı Okullarının Kurucusu İlhan Şahin ile Eğitim Üzerine

  • Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

Almanya doğumluyum. Uzun süre Almanya’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm. Ordu’ya yerleşerek iş hayatına atıldım. Çocukları çok sevdiğim ve eğitime çok inandığım için eğitim sektöründe yatırım yapmaya başladım. Gelen teklifler üzerine yatırımlarımı İstanbul’a da kaydırdım. Hali hazırda İstanbul ve Ordu’da 5 okulum var.
 

  • İş dışında özel zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

İş dışında ailemle birlikte özel zamanlarımızı Türkiye içerisinde seyahat ederek değerlendiriyoruz. Bence gerek kültürel gerek tarihi gerekse gastronomik açıdan Anadolu’nun bir cennet olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımın da yurtdışından önce kendi ülkelerini tanımaları ve bilgi sahibi olmaları en büyük önceliğim. Seyahatin yanı sıra düzenli spor yaptığımı ve hayatımın merkezinde sporun olduğunu da belirtmeliyim.
 

  • Açı Okulları’nda eğitim sektöründe farklılık yaratmak için neler yapıyorsunuz?  Çalışma felsefenizden bahsedebilir misiniz?

20 yılı aşkın süredir eğitim sektöründe faaliyet göstermekteyim. Yurtdışında eğitim gördüm ve hayattaki başarımı Alman eğitim sisteminin ilkeli yapısına dayalı olduğunu düşünüyorum. Türkiye’ye döndükten sonra Türk eğitim sistemini de yakından inceledim. Türk ve Alman eğitim sistemlerinin güçlü taraflarından oluşan bir kombinasyon oluşturdum. Sonuçta ortaya 7/24 bir eğitim sistemi çıktı. Kısaca açıklamak gerekirse hafta içi verilen eğitime özümseyemeyen öğrencilerimiz hafta sonu etüt derslerine katılarak açıklarını tamamlıyorlar. Bu yolla hiçbir dersten geri kalmıyorlar ve eğitim kurumlarımız 7/24 açık hizmet verir bir eğitim yuvası haline geliyor.
 

  • Öğrenci başarısını artırmak ve öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için nasıl bir yol izliyorsunuz?

Normal hafta içi müfredatımızda sabah 9 akşam 16.30’a kadar normal okul müfredatını takip ediyoruz. 16.30 ile 21.00 arasında ise öğrencinin anlamadığı yerleri birebirlerini çıkartıp birebirlerle özel derslerle kapatıyoruz. Cumartesi – Pazar ise hafta içi dersine girmediği öğretmenlerle bir ekip kurarak cumartesi – Pazar pozisyonunda tüm konuların tekrarı yapılarak çocukları üniversite sınavına hazırlıyoruz.
 

  • Türkiye’deki dil eğitimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yabancı dil konusundaki çalışmalarınız ne durumda?

Türk eğitim sisteminin yabancı dil konusunda ilerlediğini düşünüyorum. Yalnızca Türkiye’ye özgü yabancı bir eğitim modelinin geliştirilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Yabancı dil eğitimini yalnızca bir ders veya müfredat konusu olarak değil de hayatın bir parçası olarak görmek ve uygulamak öğrencilere daha da artı kazandırıyor. Bizim edindiğimiz eğitim sisteminde ise İngilizce öğrenmeyen öğrenci kalmaması ise en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor.
 
 

  • Ülkemizdeki eğitim sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce iyileştirmek için neler yapılabilir?

Ülkemizde okul sayısından çok nitelikli eğitim ve eğitimciye ihtiyaç var. Bunun üzerine yoğunlaştıkça eğitim kalitesinin artacağını düşünüyorum. Burada önemli olan tek şey öğrenciye el veren ve ona dokunan bir öğretmendir. Öğretmenin mükemmel olması eğitimin iyi olmasıyla doğru orantılı olduğundan dolayı eğitimcilerin rolü çok önemli.
 

  • Öğrenci profiligeçmişten bugüne nasıl bir değişime uğradı? Yeni nesil öğrencilerin genel kültürlerini ve öğrenme durumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Teknoloji çağıyla birlikte öğrenciler bilgiye kolay ulaşabilir oldu. Bu durumu iyi kullanmaları sayesinde genel kültürlerini ve öğrenme durumlarını üst seviyelere taşıyabilmeleri kolaylaştı. Bu sebeple biz de okullarımızda teknoloji ile entegre bir eğitim veriyoruz.
 

  • Ailelerin eğitim üzerinde sizce nasıl bir etkisi bulunuyor? Velilerin öğrencilere daha faydalı olabilmeleri için önerebilecekleriniz neler?

Her bireyin kendinden sorumlu olduğunun düşüncesini savunuyorum. Biz eğitimciler olarak ailelerle birlikte çocuklara ilk eğitimi aktarıyoruz. Ancak gerisi her gencin bireysel girişimine bağlı. Bunun için gençlere tavsiyem öğrenmekten ve bilgiden asla vazgeçmemeleri.
 

  • Eğitim konusundaki hayalleriniz neler? Hedeflediklerinizi hayata geçirebildiniz mi?

Benim hayalim eğitimde marka olmak. Bugüne kadar ne hayal ettiysem gerçekleştirdim. Bunu daen kısa sürede gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Mevcut öğrencilerimizin başarı derecelerini de mercek altına alıyoruz.  Eğitmen kadrosunu titizlikle inceliyoruz. Kısaca eğitim kalitesini arttıracak mutlu aile ve öğrencilerden oluşan A takımını kurduk.
 

  • Profesyonel futbol oyunculuğu ve basketbol hakemliği de yaptınız. Açı Okulları’nda öğrencileri spora yönlendirmek ve sporu sevdirmek adına yaptığınız çalışmalardan bahsedebilir misiniz; eğitim vermesi için anlaştığınız isimler var mı?

Her öğrencinin 1 spor ve müzik dalında profesyonel bilgiye sahip olması zorunludur. Çocuklarımız hem eğitim görüyor hem spor yapıyor hem de profesyonel bir müzik aleti çalabiliyor. Bu yolla zihni ve bedeni sağlıklı nesiller yetiştiriyoruz. Bu becerilere sahip çocukların gelecekte başarılı olması zaten kaçınılmaz oluyor. Daha önce de belirttiğim gibi ben hep hayallerimin peşinden koştum. Kendim profesyonel futbol oyunculuğu ve basketbol hakemliği de yaptım. Spor çalışma hayatında sahip olduğum özgüven ve başarının anahtarıdır.
 

  • Başarı kavramı sizce içinde neler barındırır? İş dünyasında başarıyı yakalamanın yolları neler? 

İş dünyasında başarının anahtarı devamlı kişisel gelişime yatırım yapmak. Global değişimleri takip etmek ve hızlıca adapte olmak. Çalışmak çalışmak ve çalışmak.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI