Ana SayfaYaşam“SOUNDS OF LOVE” Konseri

“SOUNDS OF LOVE” Konseri

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü’nün, Türkiye’nin 24 kentini ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” (European Literature Goes to Turkey – Turkish Literature Goes to Europe) adlı geniş kapsamlı kültür projesi; 16 – 19 Haziran 2010 tarihleri arasında Avrupa Kültür Başkentlerinden Ruhr 2010’a konuk oldu! Türkiye’nin en önemli edebiyatçılarından Elif Şafak ile başarılı müzisyen Mercan Dede’yi sahnede bir araya getiren, Ruhr 2010’daki etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Sounds of Love” başlıklı konserin dünya prömiyerinde salonu dolduran izleyicilere aşkı anlattılar!

“Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” projesinin Ruhr 2010 etkinliklerinde; 1989 Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne ile 2003 Balkanika Edebiyat Ödülü’ne sahip başarılı yazar Ayfer Tunç ve 2002’de yayınlanan ve büyük ilgi gören “Tol” adlı romanın beğeni toplayan yazarı Murat Uyurkulak okuma ve söyleşilerde edebiyatseverlerle bir araya geldi. Eserlerinden bölümler okuyan yazarlar, ardından okuyucuların sorularını yanıtlayarak keyifli sohbetler gerçekleştirdiler.

“Yollarda… Avrupa Kültür Haftası Etkinlikleri” başlığı altında gerçekleşen etkinliklerin son gününe ise; Ruhr 2010 ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kutlamaları çerçevesinde dünya prömiyeri gerçekleştirilen “Mercan Dede Ensemble Featuring Elif Shafak – Sounds of Love” başlıklı sıradışı konser damgasını vurdu. Müzik, edebiyat ve dans alanlarından çok özel misafir sanatçıların katılımıyla çeşitli gelenek ve tarzlardan oluşan eşsiz bir etkinliğe dönüşen konserde; Türk müzisyen, yapımcı ve DJ Mercan Dede’nin etkileyici müziklerine ödüllü yazar Elif Şafak “Aşk” adlı romanından bölümler okuyarak eşlik etti. 19 Haziran 2010, Cumartesi akşamı Landschaftspark Duisburg’da kültür ve sanat çevrelerinden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen büyüleyeci konserde, Türk kökenli Hollandalı genç piyanist, besteci ve şarkıcı Karsu Dönmez ile Berlinli ödüllü dansçı Kadir “Amigo” Memiş’in yanı sıra; Su Güneş Mıhladız (dans), Ceyhun Varışlı (semazen) ve 7 yaşındaki minik semazen Emir Akarçay muhteşem performanslarıyla dakikalarca ayakta alkışlandı. Genç müzisyenler Hasan Sezer Yılmaz (kanun), Tanju Yıldız (bağlama), Oray Yay (perküsyon), Burak Malçok (ney), Cafer Nazlıbaş (kemane) ve Aykut Sütoğlu (klarnet-trompet) ise olağanüstü yetenekleriyle bu çok özel konsere imzalarını attılar. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI