Ana SayfaYaşam8-14 Ağustos 2016 Haftalık Burç Yorumları

8-14 Ağustos 2016 Haftalık Burç Yorumları

Bu hafta hafiflikle dolu bir makale yazmak isterdim. Ağustos bir önceki aydan daha iyi bir görüntü veriyor astrolojik olarak. Ancak hafta sonunda gerçekleşecek açılar, Satürn’ün bir ders daha vermek isteyen durağanlaşma pozisyonu yeni olaylara gebe olduğumuzu anlatıyor. 

Hafta başında Ay Terazi burcundan geçişi sırasında Uranüs’le karşı karşıya kalacak. Uranüs asiliğin, dehanın ve ileri düzeyde zekanın gezegeni ve bir süredir geri gidiyor ancak gücünü kaybetmiş değil. Tam tersine öfkesini patlatmaya her zamankinden daha hevesli bir asi görünümünde. Yararlı değil zararlı bir etkide denilebilir bu görünüme. Adaletsizlik, bireysel olarak kendimize yapılan haksızlık gündemimizde olacak. Toplumsal konularda öfke kontrolüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ve birlikteliğe, evrenselliğe, kardeşliğe…Uranüs’ün anahtar kelimeleridir bunlar.
 
Öte yandan güzel bir haberde müjdeliyor gökyüzü: iletişimle çözülebilecek sağlık ve iş sorunları Merkür-Kuzey ay düğümü kavuşumunun hediyesi olacak. Pazartesi ve Salı öfke kontrolüne, sağ duyulu davranışlara, adaletsizlik karşısındaki tepkilerimize dikkat etmeliyiz. imza atmaktan, anlaşma yapmaktan korkmamalıyız.

Çarşamba Ay, Akrep burcunda yol alırken hayaller ve ilham gezegeni Neptün’le üçgen açı yaparak; ortak paraların kullanımı, ek gelirler ve operasyonların başarılı geçmesi açısından fırsatlar sunacak. Öte yandan beklentilerimizin altındaki fırsatlara razı olmalıyız, zira Neptün, hem geri gidiyor, hem de şanssızlıkla ilişkili Güney ay düğümüyle neredeyse kavuşum halinde. Sis ve sel felaketleri ile alkol ve uyuşturucu haberleri Neptün-Güney ay düğümü birlikteliğinin sonuçları. Hayal kırıklıklarını bir parça tamir edecek olaylar yine de Çarşambanın sevinci olacak. Ay’ın bir başka hoş açısı da Plüton’la. Köklü dönüşüm ve değişimler yaratmak için Plüton destekliyor. Yeni fikirleri değil, epeydir aklımızda olan değişimleri yaratabiliriz. Güçlü kişilerden gizli desteklerle olayların sonuca bağlanmasını da bekleyebiliriz. Plüton’un gerilediğini unutmadan! Plüton ileri hareketine başladığında fikirler ve destekler yön değiştirecektir. ( Eylül ayı 2. yarısı başlayan etki Ekim başında barizleşecek) Ez cümle: kökten değişmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kendimizi yaşadıklarımızı sorguluyoruz. Gücüne inandığımız kişilerden destek bulacağız. Aynı kişiler başka bir yönümüzle yüzleştirebilir Eylül sonunda. 

Perşembe Ay’ın yolculuğu, şans ve genişleme gezegeni Jüpiter’le olumlu bir açıda sürüyor. Borsanın kısmen yükselişi, kredilerle ilgili olumlu gelişmeler ve sponsorların olumlu cevapları Perşembenin hediyeleri olabilir. Ancak günün Güneş-Ay karesi sinirli bir hava yaratır. Örneğin doğum haritanızda Güneş-Ay karesi ( sert açısı) varsa her an öfkelenebilir, kendinizle kavga edebilirsiniz. İşte bu ruh hali tüm güzelliklere rağmen Perşembe gününü bloke edebilir. Yine de öneri sakin kalmaktır. 

Cuma kanımca haftanın 2 tehlikeli gününden biri. Ay artık Yay burcuna yerleşecek ve seyahat halinde olmayı, maceraya heveslenmeyi, başka kültürler ve yabancılarla iletişim halinde olmayı, adalet aramayı arzularken, Mars’la kavuşan Ay, temkinli davranmayı göz ardı etmemize sebep olabilir. Yolculuklarda anlık tartışmalara büyük kavgalara ve kazalara yönlendirebilir. Patlamalarla gelen kazalar günün haberleri olarak dikkatimizi çekebilir. Satürn durağanlaşmadan hemen önceki bu kavuşum engelleri, uzun sürecek problemleri, çözümsüzlük ve çaresizlik hissetmeyi de simgeliyor. Öneri: her zamankinden daha temkinli ve hatta bir miktar korkak davranmak, acemi dikkatiyle hareket etmek, her hangi birinin sandığımızdan daha tehlikeli olabileceğini unutmamak günü kurtarabilir.
Cumartesi Satürn gerileme hareketine son verecek ve öğle saatlerinde durağanlaşacak. Satürn durağanlığı, engellerin ve sert bir tavrın karşısındaki çaresizlik  anlamına geliyor. Zor günler yaşadığımız bu süreçte hemen hemen en tehlikeli günlerden biri Cumartesi. Ve aynı zamanda daha sert ve zorlanacağımız kararların alınmasına da neden olacak nitelikte. İnançlarımız, seyahatlerimiz, başka kültürlerle ilişkilerimiz, medya çalışmalarımız kısıtlanabilir. Hatta bu kısıtlamayı kendi içimizde kendi kendimize yapabiliriz. Dış faktörler olmadan, Satürn beynin kimyasında hata yapmaya izin vermeyen bir öğretmen gibi davranır. Hem iç dünyamızda, hem dış dünyamızda deprem havası esebilir. Korku, edişe, otorite karşısında kaybolma hissi artabilir. 

T KARE: Haftalardır dikkat çektiğim bu göksel olay bir çok felaketin işareti bana göre. Cumartesi engeller, hayal kırıklıkları ve sevdiğimiz kişilerle ilişkileri hedef alan T Kare, Satürn-Neptün-Venüs arasında gerçekleşiyor. Sağlık, ruhsal dinginlik, tatil, seyahat ve rahatlama, düzeni sürdürme, iş dünyasında var olma gibi anahtar kelimeler kritik bir süreçte olacak. Boğulma, susuzluk, uçak düşmesi, uçup gidememek, iş seyahatlerinde yaşanabilecek facialar, ruh sağlığında ciddi bozulmalar, endişe duygusunda artış, kaygı bozukluğu, sevdiklerimiz hakkında endişelenme ve benzeri cümleler kurabilirim. Korkutucu olacaktır. Son günlerde yaşadığımız travmalardan sonra korkutmaktan kaçınmak isterim. Buraya kadar okuduysanız endişelenmeye başlamış olabilirsiniz. Benim kadar umutlu, yeniliğe hazır, daha iyisi olmaya ve daha iyi bir dünya yaratmaya hevesli olmanızı da umarım. Gökyüzüyle birlikte öneriler doğrultusunda yol alırsak, daha insancıl ve yaşanası bir dünyayı kurabiliriz. Gökyüzünün kritik süreci 2016..Ve geçip gittiğinde daha güzel bir yaşamımız olacak.

T kare için öneri: Seyahat ve heveslere biraz mola, günlük rutininizi bozmaya razı olmak, önlem almak hem de hafta başından, su basabilecek yerleri kontrol etmek veya susuzluk krizine karşı çare üretmek, endişenizi giderecek en iyi ilacınız ne ise ona sığınmak ( bitkisel ilaçlar, dualar, şifalar), sevdiklerinizi aşırı eleştirmemek, anlayışı yükseltmek, sağ duyuyu ön planda tutmak yapabilenler için iyi gelecektir. 

18 Ağustos dolunayı düzensiz bir Ay tutulması sayılıyor. Yani kuvvetli. Kova burcunun 25. derecesinde. “Bana ne derecelerden, bana ne olacak?” diyenleri duyar,görür, hisseder gibiyim şimdiden. 

Şu olacak: 25 derece Kova, İkizler, Terazi burcunda gezegenleriniz varsa beklenmedik sürprizler son derece sevindirecek. Uzun zamandır istediğiniz bir şeye kavuşmak, öncü olduğunuz bir konuda öne çıkmak, aklınızı ve orijinal fikirlerinizi kullanarak yol almak gibi niyetleriniz varsa şanslısınız. Dostluk defterini sil baştan yazmak, evrensel ve kardeşlik değerlerinizi sağlam bir zemine oturtmak, güvenilesi insanlarla tanışmak, birliktelikten güç almak yapabilecekleriniz arasında. 
Astrolojide orb adı verilen bir tanımlama var. “Gezegenlerin bulunduğu derecelerin yakınlarında bulunan gezegenler işe yarar mı ?” diye soranlar için bir çeşit açıklama. Evet orb dolunay etkisinde 5 derece. Yani 20-30 derece arasında Kova, İkizler, Terazi burcunda gezegenleri bulunanlar şanslılar. Yararlanacaklar. Doğum haritasında Boğa, Aslan, Akrep burcunda aynı derece sınırları içinde gezegenleri bulunanlar epey çabayla sonuca ulaşabilirler. Başarı onlarındır. 
18 Ağustos düzensiz ay tutulması dolunayı 13 Ağustos-23 Ağustos arasında etkili. Bu nedenle bu haftanın yorum konusu. 13 Ağustos, hem Satürn durağanlaşmasının, hem de T karenin oluştuğu zirve günlerden biri. En büyük olasılıklar şunlar: dostlardan birini kaybetmek, ideallerden tamamen vazgeçmek, seyahatlerde hayal kırıklığı ve engelli olarak çıkılan kazalar yaşamak, bir ideale son verip, yeni bir idealin peşinden koşmak, evrensel değerlere yenisini eklemek, asice bir çıkışla gündem olmak. En iyilerini sıralamaya çalıştım. Gerisini yaşayıp görmeliyiz..Uranüs her koşulda sürprizdir.

Sağlık ve esenlikli, barış ve huzurlu, bol kazançlı,  bol dostlu, birlikte olmanın güzelliğini yaşadığımız bir hafta dilerim. 
SU KARAKUŞ
UZMAN ASTROLOG

Detaylı haftalık burç yorumları için ise burayı tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI