Ana SayfaTeknoloji2021'de WhatsApp'a Alternatif Kullanabileceğiniz 5 Mesajlaşma Uygulaması

2021’de WhatsApp’a Alternatif Kullanabileceğiniz 5 Mesajlaşma Uygulaması

Signal

Signal ücretsizdir, güçlü şifrelemeye sahiptir ve tüm mobil platformlarda çalışır. Kullanımı kolay olan ve Elon Musk’ın da önerdiği Signal; WhatsApp gibi sesli ve görüntülü arama da sunuyor.
Signal, bilgisayarınızdaki uygulamayı ve cep telefonunuzdaki uygulamayı kullanabilmeniz için masaüstü yükleme dosyalarını içerir. Her ileti şifrelenir, böylece yalnızca gönderen ve alıcı bunları okuyabilir. İletiler bilgisayar korsanları tarafından tamamen okunamaz.
Signal, uzmanların bunu test etmesine ve hataları bulmasına olanak tanıyan açık kaynak şifreleme kullanır. Bu, uygulamayı daha da güvenli hale getirir.
Kullanıcılar, otomatik silme için bir zaman aralığı ayarlayarak iletilerin kaybolmasına izin vermeyi seçebilir. Bu, telefonunuza başka biri erişmiş olsa bile gizliliği garanti eder.

Signal’in animasyonlu emojileri yok. Ancak, cihazınızın emojilerini uygulamaya aktarabilirsiniz.

Threema​

Threema tam bir mahremiyet vaat ediyor. Kişi listeleriniz ve grup bilgileriniz uygulamada değil, yalnızca telefonunuzda saklanır. İletiler teslim edilir edilmez silinir. Ayrıca, telefon numarası yerine 8 haneli Threema Kimliği kullanarak kişilere bağlanarak gizliliğinizi daha da iyi koruyabilirsiniz. Kişileri benzersiz QR kodlarıyla doğrulayabilirsiniz.

Threema; metinler, sesli aramalar, paylaşılan dosyalar ve grup sohbetleri de dahil olmak üzere tüm ileti türleri için uçtan uca şifreleme sağlar. Durum iletilerinizi bile şifreler, böylece kimse ne yayınladığınızı takip edemez. İletiler yalnızca gönderen ve hedeflenen alıcı tarafından okunabilir.

Threema’yı tarayıcıda da güvenle kullanabilirsiniz. WhatsApp gibi uygulama da biçimlendirme özelliklerinin yanı sıra konum ve dosya gönderme özellikleri de sunuyor. WhatsApp’ın aksine, kullanıcılar anketler oluşturabilir ve tek tek mesajlarda “beğen” geri bildirimi bırakabilir. Hatta belirli sohbetleri gizleyebilir ve bunları şifreyle koruyabilirsiniz.

Threema merkezi ise , gizlilik yanlısı yasalarıyla tanınan İsviçre’de bulunuyor.

İlginizi çekebilir>>> Instagram’ın Yeni Kaybolan Mesaj Moduna Dair

Telegram​

200 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Telegram, WhatsApp’a popüler bir alternatiftir. Bulut tabanlı uygulama birden çok platformda çalışır. WhatsApp’a benzer şekilde, birinin ne zaman mesaj aldığını görmek için çift onay sistemi kullanır.

Uygulama, sesli aramalar için varsayılan uçtan uca şifreleme özelliğine sahiptir ve böylece kimse aramalarınızı dinleyemez. Ancak, depolamayı önlemek için iletilerin şifrelemesi el ile açık olmalıdır.

Signal gibi Telegram da belirli bir süre sonra bir iletiyi otomatik olarak silme olanağı sunar. Ayrıca multimedya dosya paylaşımını destekler.

Wire​

Avrupa veri saklama yasaları tarafından korunan Wire, uçuça şifrelemeye sahip güvenli bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu app; ek destek ve özellikleri ile ücretsiz kişisel hesaplar ve ücretli iş planları sunuyor. Ayrıca net ses ve video iletişimine sahiptir.

Wire grup ekran paylaşımı sunar. Ayrıca multimedya dosya paylaşımı ve ses filtreleme destekler. Tüm büyük platformlar için kullanılabilir, en fazla sekiz senkronize cihazdan hesabınızda oturum açabilirsiniz.

Metni kalın ve italik biçimlerle biçimlendirebilir ve sohbetler içinde listeler oluşturabilirsiniz. Ayrıca, kolay paylaşım için dosya boyutlarını optimize edebilirsiniz ve daha fazla gizlilik için iletileri silecek zamanlayıcılar ayarlayabilirsiniz.

Riot.IM

VoIP ve görüntülü aramanın yanı sıra iletiler için uçtan uca şifrelemeyi destekler. Her kullanıcı benzersiz bir kimlik alır; bu kimlik, anonimliğinizi korumaya yardımcı olan bir telefon numarası yerine kullanılır.

Riot açık kaynak yazılım üzerinde çalışıyor. Açık kaynak özellikleri Riot’u şirket gruplarına göre geliştirici ekipleri için daha uygun hale getirmekte.

Riot’da sohbet odaları vardır ve kullanıcılar herhangi bir genel sohbet odasını ziyaret edebilirler. Ayrıca bir bağlantı ile ziyaret edilebilen özel odalar da sunmaktadır.

Buna ek olarak, masaüstü istemcisi temiz ve samimi bir arayüze sahiptir ve uygulama yedi dilde kullanılabilir. Ayrıca diğer uygulamalara bağlanmanızı sağlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI