Ana SayfaGüzellik2015 Kış Makyaj Trendleri

2015 Kış Makyaj Trendleri

Yetenekli makyaj artisti Ömer Faruk Dinç’i yoğun programının arasında yakaladık ve kış trendleriyle ilgili keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

2015 Sonbahar / Kış trendleri makyaj çantalarına ne gibi yenilikler getiriyor?
Bu sezon güneşten koruyan, renklendiren ve bakım yaparak güzelleştirmeyi vaat eden BB kremler favoriler arasında yerini koruyor. Hafif yapıları sayesinde doğal bir görünüm veren BB’ler her yaştan kadının en çok tercih ettiği ürünlerden biri. Kaşları sabitlemek için kullanılan kaş jöleleri ve son olarak iddialı neon farlar makyaj çantalarının yenilenen ürünlerinden. 

Bu kış renk skalasında neler var?
Aslında bu kış çok renk olduğunu söylemem. Sezonun öne çıkan detayları ise belirgin kaşlar ve nemli cilt dokusu. 

Sonbahar/ Kış 2015 podyumlarında en çok beğendiğin makyaj örnekleri hangileri?
Olabildiğince doğal makyajlarıyla sezonunun en favori podyumu benim için Balenciaga oldu. Çok iyi nemlendirilmiş ve kusursuz bir baz uygulamasıyla yapılan makyajlar hatasız bir duruş sergiliyor. 

Cildimizi kış aylarına hazırlamak için neler önerirsin?
Soğuk havanın nem oranı düşük olduğundan cilt dokusu incelir, kurur, gerginleşir.  Bu durumu önlemenin yolu cildi nemli tutmak, yüzümüzü soğuk rüzgarlar ve UV’den korumaktır. Benim önerim, koruma faktörü içeren fondötenler kullanılması yönünde. Buna ek olarak cildin kaybettiği nemini yerine koyacak, gerginliği azaltacak ve yapılandırıcı etkisi olan maskelerden yaralanabilirsiniz.  

Bu sezon her kadının mutlaka makyaj çantasında olması gereken ürünler neler?Dudak nemlendiricilerini sürekli yanlarında taşımalarını öneriyorum. Benim favori ürünüm hem yanağa hem de dudağa uygulanabilen Mac cream bulsh. Ayrıca yüz ifadesine anlam katan kaşlar için uygun renk ya da şeffaf kaş maskarası öneriyorum. 

Doğru makyajın abartılı makyaj olmadığını biliyoruz. Makyajda en çok yapılan hatalar neler? 
Nemlendiriciden hemen sonra fondöten sürmek yapılan en büyük hatalardan biri. Fondöteninizi nemlendirici 10 dakika sonra sürmelisiniz. Ayrıca yüze tek tonda fondöten sürülmesi de yanlışlar arasında yer alıyor. Bir diğer hata ise göz çevrenizi daha ferah göstermenizi sağlayan concealerı göz kapağına sürmek. Son olarak aklıma gelen sık yapılan bir diğer yanlış ise maskaranın kirpik uçlarına sürülmesi.

Ömer Faruk Dinç`in yeni çıkan ürünler arasında favorilerini öğrenmek ve 2015 kış defilelerinin makyaj detaylarından ilham almak için hemen fotogaleriye tıklayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI