Ana SayfaGüzellik10 Saatlik Leke Maskesi ile Lekelerden Kurtulmak Mümkün

10 Saatlik Leke Maskesi ile Lekelerden Kurtulmak Mümkün

Doğru tedavi için en önemli noktanın lekenin teşhisini doğru yapmak olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Erol Koç tedavi alternatiflerini ve tek seanslık uygulama rahatlığıyla ön plana çıkan Leke Maskesi’ni (Enzimatik Peeling) anlattı.
 

 

Leke çeşitlerinin farklı tedavileri var

Cilt lekeleri genel olarak aşırı güneşe maruz kalma, hamilelik, yaşlılık, sivilce, cilt yaraları ve çil ile gelişebilir. Leke tedavisinde mutlaka bir dermatoloji uzmanının hastayı değerlendirerek tanı koyması esastır. Leke mücadelesinde en önemli şey; öncelikle lekenin teşhisini doğru yapmak olmalıdır. Birbirinden farklı özelliğe, sebebe ve tedaviye sahip çok farklı leke çeşidi bulunmaktadır. Leke tedavisi, lekenin cinsine göre yapılmaktadır. Leke tedavisinde kullanılan başlıca yöntemler; lazer, ışık tedavileri, kriyoterapi (buz tedavisi), kimyasal peeling, PRP, mezoterapi, leke açan kremler ve son olarak leke maskesi yani enzimatik peeling sistemidir.

Enzimating Peeling kimlere uygulanır?

Enzimatik peeling sistemine daha basit bir ifadeyle ‘Leke maskesi’ denebilir. Gebelikteki lekelerde, doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda oluşan lekelerde, yaşlılık lekelerinde, hassas ciltlerin güneşe maruz kalmasıyla oluşan lekelerde ve diğer sebeplerle oluşmuş lekelerin tedavisinde oldukça etkili destekleyici kozmetik bir tedavi şeklidir. Her türlü lekenin tedavisinde, yardımcı destek olarak kullanılan uygulama kitleridir. Enzimatik Peeling genellikle diğer tedavilerle sorun yaşamış, diğer tedavi yöntemlerinin başarısız olduğu durumlarda ve özellikle tedavi başarısızlığı ve kozmetik problemin hastanın psikolojisini olumsuz etkilediği durumlarda tercih edilir. Kısacası leke mücadelesinde diğer tedavi yöntemlerini tüketmiş hastalarda uygun bir tedavi şeklidir. 

Kombine bir maske sistemi: Cosmelan Dermamelan

Leke maskesi Cosmelan Dermamelan, bir enzimatik peeling sistemi olup, leke mücadelesinde yaygın olarak kullanılan bir çok ajanın biraraya getirilmesi ile oluşturulmuş kombine bir maske sistemidir. Hekim tarafından uygulanan bir maske, sonrasında devam kremi ve nemlendiriciden oluşan bir kittir. Bugüne kadar uygulanan leke tedavisi yöntemleri, seans seans ve zaman alıcı şekilde yapılmaktayken Cosmelan Dermamelan leke maskesi tek seanslık bir uygulamadır. 

Her cilt tipine, her mevsim uygulanabiliyor

Cosmelan Dermamelan Leke Maskesi deride bulunan melanin miktarının azalmasına yardımcı olarak pigmentasyonun baskılanmasını sağlar ve leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı baskılar. Leke maskesi uygulama kitleri çok hafif bir soyucu etken madde içerir. Her türlü cilt tipine, her mevsim uygulanabilir. (Ancak yine de ben hastalarıma temmuz ve ağustos aylarını takiben başlanmasını tavsiye ediyorum.) Hastaya verilen ev devam protokolü ile iyi uygulandığı takdirde 2-4 hafta içinde çok yüksek oranda yanıtla parlak, tazelenmiş ve tüm lekelerden arınmış bir cilt kazanılabilir. Yüz, boyun ve dekolte, karın bölgesi, bacaklar ve eller üzerine uygulanabilir. 

Uygulaması çok kolay, yan etkileri minimal

Maske bir spatula yardımıyla çok kolay uygulanabilir. Leke probleminin yoğunluğu ile orantılı olarak ve ev devam protokolü düzgün uygulandığı takdirde kısa sürede sonuç alınır. Hassas ciltler de dahil olmak üzere her türlü cilt tipine uygulanabilir. Çok hafif cilt soyucu etken madde içerir dolayısıyla yan etkileri minimal seviyededir. Yılın her mevsiminde uygulanabilir. Ayrıca akne izleri ve ciltteki lekeli görünüm üzerinde de etkilidir. Uygulama bölgesinde uçuk, bakteriyel, viral bir enfeksiyon olmamalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde uygulanmaz. Açık yaralar ve yeni güneş yanıkları varsa yine uygulanmamalıdır. 

Tek seanslık bir uygulama

Leke Maskesi tek seanslık bir uygulamadır. Doktor gözetiminde yapılan cilt analizi sonrası hangi kitin uygulanacağına karar verilir. Her kit, kişiye özeldir ve sadece tek bir kişiye klinik ortamında uygulanır.  Önce cilt temizlenir, ardından leke maskesi uygulanır. Yaşanan leke probleminin yoğunluğuna göre maskenin tamamı ya da tamamına yakın kısmı uygulanır. Lekelerin olduğu bölüme maske daha yoğun sürülür. Leke yoğunluğuna göre maske ciltte 10-12 saat kadar kalır. Bu sürenin sonunda kişi evde maskeyi ılığa yakın soğuk suyla yıkayarak cildini arındırır. İyi nemlendiricilerle ve kit içinde hazır bulunan devam kremleri ile soyulmanın devamı sağlanır. Güneşten korumak ve nemlendirici kullanmak şarttır. Leke maskesi tedavisinde başarının en önemli noktası ise, devam kremini protokolüne uygun olarak düzenli bir şekilde kullanmaktır. Başka hiç bir işleme gerek bırakmadığı, kişinin hayat kalitesini bozmadığı ve hızlı bir şekilde sonuçlarının görülebileceği bir tedavi metodu olarak leke maskesinin uygulamasının rahat olması, her cilt tipine uygulanabilmesi ve tatmin edici sonuçlarının hızlı bir şekilde görülebilmesi bu tedavinin diğer tüm tedavi seçeneklerinin önüne geçmesini sağlamaktadır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI